fazerin sininen suklaakakku? APUA!
Hei, voiko tosiaan olla, että ohjeen mukaan siihen tulisi 3munaa ja 5dl sokeria + muut aineet. Mutta tuo sokerin määrä kolmen munan kakkuun kuulostaa huimalta. Onko kukaan tehnyt? Onko tuo oikea määrä?
Kommentit (4)
pari päivää antaa maustua. Tosin aika makeaa kylläkin
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (sitä perinteistä, van Houten tms.)
0,5 dl maitoa
½ levyä Fazerin sinistä (eli n. 100 g)
1. Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, huoneenlämpöiset kananmunat vatkataan yksitellen vaahtoon.
2. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään.
3. Sekoitetaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4. Tässä vaiheessa taikinaa ei saa vaivata, vaan varovasti sekoitellaan.
5. Fazerin sininen paloitellaan taloussaksilla suurehkoiksi paloiksi (0,5cm*0,5 cm) ja sekoitetaan taikinaan.
6. Minä otan vain levyn päästä kiinni ja alan leikata suklaalevyä kulhon päällä.
7. Palojen koosta ei ole niin kauhean tarkkaa.
8. Kakun ideana on, ettei suklaa kokonaan huku kakkuun, vaan sinne jää sattumia suklaapalasista.
9. Paistetaan voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 astetta n. 45 min-1 h. Uunin mukaan.
10. Tulitikulla voi kokeilla loppuvaiheessa kypsyyttä
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
1/2 levyä fazerin sinistä