Sarjassa tyhmiä kysymyksiä...Mikä on suolalohi??
Äiti pyysi jouluksi ostamaan suolalohta ja rupes epäilyttämään,että mitä se nyt onkaan?? Graavi lohi on eri asia kai..Ons se niitä koko lohen puolikkaita, jotka on suolattu ja niistä pitää ite leikellä siivuja?? Minkä hintasta toi suurinpiirtein on??
Kommentit (9)
eikö graavilohi osteta valmiina siivuina ja se on sellasta nihkeetä?
Oon kala asioissa tosi tumpelo...niin kun näkyy...:(
Onko nro 3 vielä paikalla, joka lupasi ohjeita antaa lohen valmistukseen?? Olisin todella kiitollinen niistä :)
Mutta ruodot saa tosiaan kotonakin kätevästi pinseteillä pois sillä sijaitsevat puolikkaan korkeimmassa kohdassa siistissä rivissä.
Pyyhi fileestä neste pois talouspaperilla ja sen jälkeen suolaa kevyesti kauttaaltaan, tässä voi (ja oikeastaan tuleekin) käyttää merisuolaa joka on perinteisempi tapa ja paremmaksi havaittu. (ei suolaudu liian voimakkaasti)
Suolan päälle ripotellaan vielä sitruunapippuria jonka jälkeen file kääritään leivinpaperiin ja asetetaan vuoassa jääkaappiin.
Seuraavana päivänä mausteet puyyhitään kevyesti pinnasta pois ja leikataan fileerausveitsellä ohuiksi siivuiksi viistottain - ei siis paloiksi!!
Onnea yritykseen - hyvin se sujuu..
Opin saanut Ruokamestarin vaimo =)
3
mutta uskon kyllä että onnistut! =)
3
että äitisi olisi tarkoittanut muuta kuin graavilohta. Graavisuolattuhan on tuoresuolattua kalaa, kun taas suolakala on oikeen semmosta kunnon tönkkösuolattua, esim. muikkuja tai silliä.
Osta valmiit fileet ja tee ruodottomaksi pinseteille ja suolaa ja mausta itse, paljon yksinkertaisempaa ei voisi olla.