Lue keskustelun säännöt.
Porkkana- ja lanttulaatikon ohjeet haussa.
14.12.2005 |
Olen parina jouluna tehnyt porkkanalaatikon mannasuurimoista riisin sijaan ja nyt on taas kerran ohje hukassa =( Löytyiskö joltakin?
lanttulaatikon ohje haussa myös.
Kiitokset etukäteen jos joku voi auttaa.
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Porkkanalaatikko
1 kg porkkanoita
1,5 dl kermaa
3/4 dl mannasuurimoita
1 tl suolaa
1/4 tl muskottipähkinää
1 dl keitinlientä
1. Keitä porkkanat kypsiksi.
2. Soseuta.
3. Lisää soseeseen muut aineet.
4. Paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia.
Juuressoselaatikko
500g porkkanoita
300g lanttua
1 iso sipuli
150g juuriselleriä
200g palsternakkaa
noin 5dl vettä
1tl suolaa
2dl kuohukermaa
1dl kulutusmaitoa
150g punaleima Emmental-raastetta
2 munaa
0,5 dl siirappia
1,5tl piparkakkumaustetta
1/4 tl valkopippuria
1 tl suolaa
1/2 dl korppujauhoja
pinnalle kypsennettäessä:
1/2 dl korppujauhoja
1. Kuori ja paloittele juurekset.
2. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
3. Soseuta liemineen.
4. Kuumenna kattilassa kerma-maitoseos.
5. Sulata siihen juustoraaste.
6. Jäähdytä hieman.
7. Lisää juuressoseeseen kaikki aineet.
8. Sekoita hyvin.
9. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
10. Ennen paistamista ripota pinnalle korppujauhoja ja tee lusikalla pintaan kuvioita.
11. Kypsennä 150-175 asteessa noin 2 tuntia.
Lanttulaatikko
8 annosta
1 kg lanttua
vettä
suolaa
2 rkl voita
1-2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa, kermaa tai lanttujen keitinlientä
ripaus suolaa
sokeria tai siirappia
valkopippuria
1 muna
korppujauhoa
1. Lohko ja kuori lantut.
2. Paloittele ne kattilaan, ja lisää vettä niin, että lantut peittyvät.
3. Lisää veteen suolaa ja keitä lantut pehmeiksi.
4. Kaada vesi mittakannuun ja survo lantut.
5. Lisää lanttujen joukkoon rasva ja jauhot vähän kerrallaan ripotellen ja vatkaten.
6. Lisää maito, kerma tai keitinliemi ja mausteet.
7. Lisää muna, kun seos on jäähtynyt.
8. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle korppujauhoa ja paina pintaan lusikan kärjellä kuvioita.
9. Kypsennä laatikkoa uunin keskiosassa 200 asteessa 40-50 minuuttia.