Käytätkö leivänpaahdinta?
Sain yhtäkkiä päähäni ajatuksen ostaa leivänpaahdin! Olen 41v eikä minulla ole koskaan ollut moista kapinetta, ei lapsuudenkodissa eikä omissa kodeissa. Parilla kympillä saisi kai peruspaahtimen, joten raha ei ole ongelma :)
Käytätkö sinä leivänpaahdinta? Onko niissä niin isot "reiät" että esim. sämpylä mahtuu paahtimeen? Mikä on suosikkileipäsi paahdettuna?
Kommentit (19)
Lempparileipää ei ole, mutta siis leipä kuin leipä menee paahdettuna. Kaupan riisipiirakatkin maistuu paremmille lämpiminä ja paahdettuina. :)
Itselläni on herkkä vatsa, joten usein paahdan tuoreen ruisleivän, kuvittelen että rapeampana on vatsaystävällisempää. Syön harvemmin vaaleaa leipää, mutta ehkäpä kuitenkin kaikkein parasta on jokin vaalea jyväinen leipä paahdettuna.
Meillä on vanha paahdin, ei mahdu sämpylät.
Siihen ei mahdu sämpylöitä. Paahdan ihan tavallista paahtoleipää, tykkään eniten niistä isoista moniviljapaahtoleivistä, olikohan Vaasan-merkkisiä ehkä.
Esim ruisleipä on vaan niin paljon parempaa paahdettuna =)
Ja on niin helppoa säilyttää leipä pakastimessa (jos sitä ei syö paljon) ja heittää paahtimeen aina sitten kun tekee mieli.
Sämpylät menee pienellä vaivalla, eli jos leikkaa pienen palan irti kannesta.
Taidanpa investoida 20 euroa paahtimeen ja ostaa samalla kauppareissulla leipääkin! Jospa paahtimen avulla tulisi syötyä enemmän ruisleipää niin, että ostaessani laitan leivät pakastimeen ja otan sieltä annos kerrallaan paahtimen kautta syötäväksi. Ap.
käytetään kausittain. Nyt leivänpaahdin on ollut käyttämättömänä varmaan pari kuukautta, mutta välillä sitä käytetään monta kertaa päivässä.
Pääasiassa paahdetaan ruisleipää (ja sitten lämpimän, rapsakan leivän päälle paksu kerros Oivariinia :) ).
Oma lempparini on Real paahdettuna sinne melkein maksimiin, eli todella rapsakaksi!
Lapset tykkäävä Ruispaloista paahdettuna ja yksi syö Vaasan moniviljapaahtista kaikkein mieluisimmaksi aamupalaksi.
Päälle pikkuisen margariinia ja Oltermannia sekä paljon kurkkua ja tomaattia, joskus "dagenefter" myös kinkkua ja suolakurkkua. Nam!
Sämpylät ei oikein sovi paahtimeen, mutta niissä on yleensä sellaisia pidikkeitä, joissa sämpylän kai voi paahtaa siinä yläpuolella? En ole koskaan kokeillut. Karjalanpiirakka sopii yleensä paahtimiin mainiosti. Ja halvatkin paahtimet on hyviä, ei kannata tuhlata luksukseen :)
Ostin sellaisen leveäläpisen nimenomaan sen takia, että tykkään paahtosämpylöistä. Gigantista sain muutamalla kympillä, ei ollut kallis ja on toiminut hyvin. Merkki Philips. Ei ole sen suurempi kuin tavallinenkaan paahdin, mutta on siis leveämmät luukut. Joka päivä käytän, syön aamupalaksi paahtoleipää ja teetä.
Syön tosi vähän leipää. Jos joskus harvoin tekee paahtoleipää mieli, teen uunissa. Siihen saa täytteetkin samalla päälle ;)
Sellaset ritilät mitkä saa nostettua tarvittaessa ylös. Voit laittaa siihen päälle sitten sämpylän, piirakan tms. Taikka pullan!!! On sairaan hyvää ja tulee ihana tuoksu ;)
Aamupalalla syön arkisin aina ruisleipää, vaihtelen laatua ja päällisiä, mutta aina paahdan. Viikonloppuna saatetaan syödä vähän tuhdimpi aamiainen, silloin ihan paahtoleipää (yleensä kuitenkin jotain kuitupitoista, moniviljaa tai ruispaahtista) hillolla päällystettynä. Eli en kyllä tahtoisi elää ilman leivänpaahdinta! Siinä saa näppärästi myös karjalanpiirakat paahdettua, namnam!
ja sulatan joko mikrossa tai paahtimessa.
Olen leivänpaahtimen uusioherännäinen :) Ostin paahtimen opiskelijakämppään pari vuosikymmentä sitten. Käytin sitä pelkkään paahtikseen kun en muusta ymmärtänyt eikä lapsuudenkodissanikaan sellaista ollut ollut.
Nyt vuosien tauon jälkeen käytän oikeastaan jokaisen leivänpalani uuden paahtimeni kautta :) Varsinkin ruisleivästä (Vaasan ruispalat) tulee älyttömän hyviä! Myös miedommalla lämmöllä hiivaleivästä, rapsutan tosin niistä aika paljon sitä höttöä pois...
Karjalanpiirakoitakin olen kokeillut mutta mielestäni niistä varisee riisiä ikävästi sinne pohjalle. Sämpylöitä varten on ihan niiden nimellä oleva teline uusissa malleissa.
Paahdin & pakastin ne yhteen soppii... :D Säästyy aika paljon, kun ottaa pakastimesta vain sen määrän leipää mitä tarvitsee. Kätsyä!
N40+
Käytetään paljon paahdinta. Paahdettu leipä on hyvää ja pakkasesta voi tosiaan sulattaa leipää paahtimella suoraan.
Ainut mitä tähän keskusteluun osallistuisin on se, että älä osta 20 euron leivänpaahdinta. Sellaisesta ei tule kuin paha mieli, kun ei vaan kestä. Keskiverrosti kannattaa panostaa ehkä sellainen 40 euroa paahtimeen, että saa vähän kunnollisemman (kurki vaikka niitä vastuksia siellä kaupassa ja kokeile, että miten rimpula oloinen se paahdin on).
Meillä on muistaakseni 85 euron paahdin, joka ostettiin varmaan puoleen hintaa ja on pelittänyt nyt 9 vuotta. Halpis-paahtimet ei vaan kestä tämmöisiä aikoja.
Aamupalaleipäni on 2 ruispalaa eli sellainen kahden palan yksikkö. Paahdan ja täytäm juustolla tai pähkinävoilla sekä kurkulla, lehtisalaatilla tms. Hyvää on, parempaa kuin paahtamatta.
Ja ensimmäinen paahtokokemus oli oikein maistuva: ruispuikulat paahtimeen ja päälle voita, avocadoa ja tomaattia. Lasiin vielä kylmää valkoviiniä niin iltapala oli valmis :)
Parinkympin paahtimen ostin nyt. Jos sitä innostun käyttämään, voin invetoida myöhemmin parempaan. Jos taas paahdin jää turhaksi, ei harmita kun siihen en rahaa tuhlannut. Ap.
leivät paahdan lukuun ottamatta tuoreita vaaleita ja sämpylöitä. Näin jo lapsuudesta asti. 47 olen.
Käytetään paljon paahdinta. Paahdettu leipä on hyvää ja pakkasesta voi tosiaan sulattaa leipää paahtimella suoraan.
Ainut mitä tähän keskusteluun osallistuisin on se, että älä osta 20 euron leivänpaahdinta. Sellaisesta ei tule kuin paha mieli, kun ei vaan kestä. Keskiverrosti kannattaa panostaa ehkä sellainen 40 euroa paahtimeen, että saa vähän kunnollisemman (kurki vaikka niitä vastuksia siellä kaupassa ja kokeile, että miten rimpula oloinen se paahdin on).
Meillä on muistaakseni 85 euron paahdin, joka ostettiin varmaan puoleen hintaa ja on pelittänyt nyt 9 vuotta. Halpis-paahtimet ei vaan kestä tämmöisiä aikoja.
Mä ostin halpis-paahtimen 2002 ja käytän sitä samaa halpis-paahdinta edelleen =D
meillä on markka-aikana ostettu paahdin, joka taisi olla kaupan halvin/toiseksi halvin malli, todellinen karvahattuversio. Samalla, koko ajan käytössä olleella paahtimella lapset paahtoi tuossa äsken iltapalavoileipänsä.
sillä saa vähän vanhemmastakin leivästä oikein hyvää ;) Mulla ei ainakaan sämpylät mahdu puolittamallakaan, kun halpismalli on. Mutta eikö noissa kalliimmissa ole jotain sämpylätelineitä tai jotain? En kyllä luopuisi leivänpaahtimesta.