Mitä leipää teillä syödään eniten?
Kommentit (23)
Se maalaisleipä on meillä suosikki.
aineet vettä, hiivaleipäjauhoja, oliiviöljyä, suolaa, vähän hunajaa, kuivahiivaa. Välillä osa jauhoista spelttijauhoa. Joka toinen päivä tehdään 2 leipää koneella.
Kaupan leipiä kun välillä kokeilee niin eipä tee mieli ostaa... Meillä kun ei syödä tummaa leipää, ja kaupan vaaleat ei ole oikein kummoisia.
Siksi, koska leipä ei kuulu meidän perusarkeen. Kotona on yleensä hapankorppua ja häkkileipää.
Muutoin niin tulee toinaan ostettua Real täysjyväleipä, ciabatta, tai joku vaalea sämpylä, patonki. Parasta varmaan patonkin...kai.
Oululaisen mukavan järtsäköitä jälkiuunipaloja ja samsaran ruisvuokaleipää, jossa ihanan hapan maku. Harvoin ostetaan muuta kuin ruisleipää.
Ruisleivän lisäksi välillä maistuu tuore vaalea höttöleipä, esim ciabatta tai vehnäpatonki, jolla joskus herkuttelen.
Jos on pakko syödä leipää, silloin se on Uotilan hiivatonta ja vehnätöntä ruislimppua, tosin tätäkään en minä syö.
Teen itse omat "leipäni" mantelijauheesta, juustoraasteesta, kananmunista, psylliumista ja siemenistä.
Tai munista, rahkasta, siemenistä ja manteli-/auringonkukka-/kookosjauheesta.
En tiedä miksi, ehkä mies ja lapset tykkäävät. Itse syön ruispalan sillain että otan illalla palan pussista, puolitan ja jätän yöksi kuivettumaan. Aamulla on jo kivasti sitkeää ja rapsakkaa.
Tykkäisin mieluummin jälkiuunileivästä, tamperelaisesta rievästä ja rieskasta.
Syödään Vaasan maalaisviipaleita ja perheöeipureiden ruispaloja. Parasta . Ei kaipaa kuin oivariinia päälle.
Kaikkein paras on Porokylän Tuliaisleipä, se on ihan törkeän hyvää. Vaikka se on iso, kilon painoinen, ei siitä jää yhtään hukkaan. Jos sitä meinaa jäädä vanhaksi, niin kun sen viipaloi oikein ohuiksi siivuiksi ja antaa kuivua, saa ruissipsejä.
Sitten meillä syödään Fazerin Ruispuikuloita ja hapankorppuja. Mies tykkää Alkuleivästä. Välillä ostamme paistopisteestä jotain vaaleaa leipää. Sämpylöitä, kauraleipää, perunarieskaa sekä karjalanpiirakoita leivon itsekin.
Pulla-Poikien ruisleipää, joka on valmisleivistä parasta. Se ei edes säily kauaa, että hyvää on.
Toiseksi eniten syödään itse tehtyä hiivaleipää, johon tulee myllyn hiivaleipäjauhoja, Kuidukas-leseseosta, kaurahiutaleita ja porkkanaraastetta. Päälle vähän emmentalia :)
paitsi osa lapsista fazerin ruispuikulaa
menee, en kyllä sanois että on parasta leipää mitä
olen syönyt mutta meidän ruokakaupassa se on lähes ainoa mieleinen vaihtoehto. Ovat kyllä hyviä paahdettuna tai vähän kuivatettuina.
Parasta ruisleipää teki yksi kotileipuri, mutta ei ilmeisesti enää leivo. Rakastan leipää ja olisi tosi vaikeaa luopua leivästä, en sitten tiedä mitä sen tilalla syötäis.
Ihan paras, kunnon ruisleipää, ja nälkä pysyy tunteja poissa. Ja todella hyvän makuinen.
Saatavissa ainakin Tampereen seudulla.
Kaupasta ruisleivät. Vaasan ruispalat, 100% ruisreikäleipä, Ruis ruis....
Maultaan ihan ok ja sopivan kokoinen paketti. Kaksi kertaa viikossa sellainen 4 reissaria sisältävä pussi ostetaan.
Ihan hapanjuuresta tehtyä siis, 100% karkea ja ihanan leseinen vanhanajan ruisjauho. Ihan parasta :) Muuta leipää ei enää tee edes mieli, mieluummin olen ilman.
mutta ne ovat meillä harvinainen herkku.
Eniten syödyt meillä:
Real
Jälkiuunipalat
Reissumies
Fazerin puikuloista se sekaleipä jossa on siemeniä, olisiko myslipala?
ja parasta on itsetehty hiivaleipä.
Ja ruispalat. Tosin tykkään hulluna myös naanleivästä, mitä ei saa ääneen sanoa, mikäli tarkoittaa niitä valmiseinespakkauksia, kuten tarkoitan...