Mieheni ei osaa hoitaa raha-asioita.

Vierailija

Meillä on laskuja jo rästissä muutama, mutta tilanne on kuitenkin ihan hyvä. Nämäkin aiheutuneet miehen tyhmyydestä. Elämme hänen palkallaan ja minä elän tuilla, hoidan lapsia kotona.

Meillä on yhteiset rahat, ja saan käyttää niitä ihan vapaasti, mutta joka kuukausi kun laskut on maksettu ja katson että rahaa jäi mukavasti että saa ostettua ruuat ja pärjää kuukauden hyvin. Sitten yhtäkkiä rahoja aina menee johonkin, hän nostaa tililtä, mutta kun kysyn niin ei osaa sanoa mihin menee ja niitä ei kuitenkaan enää lompakossakaan ole. Ja sitten suurin ongelma on että hän ostaa tavaroita itselleen, harrastukseen liittyen, en kerrro tarkemmin ettei kukaan tunnista mutta ne hankinnat maksavat 100-800 euroa. Näitä ei ole joka kuukausi mutta meillä ei ole varaa mihinkään ylimääräiseen. Ja nämä ostokset tekee minulta salaa ja jos mainitsen asiasta niin suuttuu ja sanoo että kyllä me pärjätään. Mutta ei, aina mennnään miinukselle ja laskuja jää lisää rästiin. Itse yritän säästää ja en käytäkään rahaa kuin ruokaan ja joihinkin menoihin, tiedän kuitenkin että jotta tästä selvitään täytyy elää tiukasti. Miten kuitenkaan koskaan voin parantaa asiaa jos mieheni ei yritä ja ostaa minutla salaa? Tiedän että jos hänellä ei olisi käyttöoikeutta rahoihin vaan minä määräisin ja antaisin hänelle tarpeen mukaan niin meillä menisi paremmin, mutta eipä niin voi tehdä eikä palkka ole minun joten en voi päättää. Meillä on kaksi pientä lasta ja se että joudun stressaamaan joka päivä rahasta ja taistelemaan laskujen kanssa ei tee hyvää meidän perheelle. Minä olen ihan poikki tähän tilanteeseen. Ja jos mieheni suostuisi myymään kaikki mikä liittyy hänen harrastukseen niin niistä saisi 5000-8000 euroa rahaa. Silloin selvittäisi ja jäätäisiin plussalle reilusti, mutta ei suostu siihen vaikka on meidän perheestä ja lapsista kyse. Vuokra on rästissä ja kerran jo melkein saatu häätö. Mitä minä teen, auttakaa!

Sivut

Kommentit (51)

Vierailija

mies suhtautuu jos yrität keskustella asiasta hänen kanssaan? Suuttuuko heti vai onko itsekin sitä mieltä että säästää pitäisi?Mä tekisin niin että perustaisin vielä yhden tilin jolle laitettais x määrä rahaa joka riittäisi ruokaan ja laskuihin ja mies saisi loput omat rahat käyttöönsä. Esim. laskette että molemmilta tietty prosentti tuloista laitetaan sille ruoka/laskutilille ja sitten muut rahat saa käyttää kuinka kumpikin haluaa.

Vierailija

Kun ei sitä ylimääräistä rahaa ole tällä hetkellä tuhlattavaksi mihinkään omiin juttuihin, jotain pientä kyllä mutta vain jos tarvitsee jotain. Olen yrittänyt säästää niin että laitan rahaa syrjään, käteistä siis, mutta sitten kun sanon kuun puolessa välissä että pitäis kaupassa käydä niin mies sanoo että joo mut ei oo rahaa ja jodun antaa säästöstä. Ei meillä jää yhtään tilille kuunlopussa. Ja sitten vielä astianpesukone on mennyt rikki jo puoli vuotta sitten mutta uutta ei voi ostaa koska ei ole varaa mutta omiin ostoksiinsa tuhlaa.

Ja miestä stressaa myös raa asiat välillä mutta en ymmärrä miksi silti tekee tyhmiä ostoksia ja sanoo aina minulle ettei mitään ole varaa ostaa, sitten kun on käyttää sen itseensä, en edes 40 euron kenkiä ole saanut vaikka jo vuosen ehdottanut. Ja suuttuu jos puhun raha asioista tai kysyn häen ostoksistaan ja rahoista minne mennyt. Joten en enää tiedä miten tilannetta korjata.

Ap

Vierailija

Töitä koko ajan mutta minä puhun tästä tilanteesta nyt. Ja mies itse haluaa että olisin kotona mahdollisimman pitkään, mutta enhän minä tässä tilanteessa voi.

Ap

Vierailija

sinulla aika ryhtyä tienaamaan rahaa itselläsi?Tai anna mä arvaan: ei oo ammattia tai on matalapalkka-alalta eikä teidän pienessä kunnassa olen juuri sen alan töitä koskaan vapaina ja asuttekin niin kaukana kaikista työpaikoista että pitäisi olla kaks autoa eikä sellaista nyt vaan ole varaa hankkia?

Ilta- ja viikonlopputyökään ei sovi kun mies tkee vuorotyötä eikä se osaa lapsiakaan hoitaa sillä välin ja eihän niitä osa-aikatöitä kannatakaan tehdä kun niistä maksetaan vaan niin vähän?Menikö kuinka lähelle?Niin... mitäpä siinä voi muuta kuin antaa mennä överiksi jos ei mies välitä eikä ymmärrä tai ottaa ero ja muuttaa lasten kanssa omilleen kituuttamaan jos ei työnteko kiinnosta tai onnistu syystä taikka toisesta.En kyllä näe järkevänä harrastusvälineiden myyntiä, mutta jatkuvan ostelun voisi joksikin aikaa pistää tauolle toki.Asioiden puhuminen halki, poikki ja pinoon. Mikäli teillä on yhteinen halu jatkaa yhdessä ja selvittää ongelmanne ennenkuin ne ovat todella, todella suuria ja monimutkaisia niin nyt on aika kasvaa aikuiseksi.

Avata sellainen tili jonne menee rahat ruokaan ja vuokraan ja tiukimman mukaan. Kaikella mikä mahdollisesti jää perusjuttujen ja menojen jälkeen niin maksatte sitä rästivuokraa ja pienempiä laskuja yksi kerrallaan. Muuta keinoahan siihen ei oikeastaan ole kuin maksaa se mitä on velkaa.Vierailija

ihan kaikki ne 5000-8000 euron harrastuskamat välttämättömiä ihan juuri nyt? Voisiko niistä myydä osan?

Sinua stressaa rahapula, miestä varmaan vähintäänkin alitajuisesti se, että ostaa harrastukamoja sinulta salaa. (Meillä harrastuskamat setvitään yhdessä rahatilanteen mukaan.)

Sinun tukesi tulevat perheen hyväksi, samoin miehen palkka. Ne ovat teidän yhteistä rahaa, ei niitä voi vain toinen omavaltaisesti käyttää.

Toivottavasti saat puhuttua miehesi kanssa. Näytä vaikka perheen viikon menot, joista olet huolehtinut (+ kaikki asumiseen liittyvät), ehkä miehen slmät aukeavat. Jos hän nyt käyttää rahaa vain itseensä ja sinä hoidat perheen raha-asiat, niin ehkä hän ei vain tajua/ tiedä? Rahapula ON stressaavaa, koita jaksaa!

Vierailija

Jos mies ostaa salaa, myy sinä salaa. Menee 50/50.Ja lisää salaamista. Kannattaa avata säästötili, josta mies ei tiedä mitään. Katsos, kun itsenäisyyteen ja aikuisuutteen kuuluu oma tili, omat rahat ja oma taloudellinen vastuu perheestä.

Vierailija

Niin etsin töitä koko ajan. Harrastus liittyy musiikkiin joten hänelle ei olisi siitä mitään haittaa vaikka säästäisi yhden tai kaksi ja laittaisi loput myyntiin.

Minulla on halua selvitää asiat ja niin miehelläkin sanomansa mukaan mutta ei silti tee asialle mitään.

Ap

Vierailija

Laskujen maksun ja jos joku lasku on jäänyt maksamatta koska siihen ei ole ollut rahaa niin saan syyt niskoilleni. Enkä usko että häntä ahdistaa se että salaa minulta ostoksensa. Ei se koskaan asias kadu. Eikä koskaan tajua että ehkä minäkin haluaisin ostaa joskus jotain uutta, jos siihen olisi mahdollisuus.

Olen miettinyt jos avaisin ihan oman tilin ja laittaisin sinne säästöön mutta kyllähän se mies huomaa että rahaa hävinnyt ja mitäpä siihen sanoisin. Sama kuten yritin sitä että nostan käteistä ja laitan säästöön mutta aina niitä rahoja joutuu ruokaan laittamaan kun mes tuhlannut kaikki muut.

Olen yrittänyt asiasta puhua ja on luvannut muuttua ja ettei osta mitään ennen kun asiat kunnossa ja neuvottelee ennen kun hankkii mitään mutta aina palaa samaan.

Eroa oen miettinyt koska en halua pilata elämää tousen ihmisen tyhmyyden takia ja olla isoissa veloissa. Tiedän että vaikka olisin yksinhuoltaja niin rahaa jäisi enemmän koska käyttäisin sen järkevästi. Ja laittaisin säästöön lapsille tulevat synttäri, joulu ja nimipäivärahat. Nyt nekään ei säästy kun mies laittaa ne lompakkoon ja en niitä sitten enää näe.

Ap

Vierailija

Exällä ei ollut mitään tajua rahankäytöstä.

Opiskeluaikoina (kumpikin opiskeltiin) oltiin kimpassa, ja onneksi meillä oli omat tilit ja omat rahat niin tuhlasi vain omansa.Vaikutti hänen rahankäyttönsä kuitenkin minuunki.

Menot piti maksaa puoliksi, mutta se ei onnistunut, sillä hänellä ei yleensä ollut rahaa osallistua niihin menoihin.Usein jouduin maksamaan vuokran yksin ties minkä syyn nojalla. Yksi parhaita oli se, että hänellä oli vanhoja opintolainoja joista piti maksaa korkoja pari kertaa vuodessa. Joka kerta se koronmaksupäivä tuli yllärinä. Kun kysyin, että eikö siihen voi säästää etukäteen, niin herra suuttui ja selitti ettei pysty kun on niin pienet tulot.Ruokakaupassa hänen käyttäytymisensä oli vähintäänkin outoa. Hän saattoi pari viikkoa ennen opintotukipäivää tuhlata kaikki rahansa johonkin sisäfilepihveihin. Ei hänellä käynyt mielessäkään että loppukuukin pitäisi jollakin elää. No elettiinhän me, minun rahoillani.Olihan se aika kurjaa kun minulla oli koko ajan todella köyhää kun yksin piti kantaa taloudellinen vastuu kummastakin. Mies vaan osteli tyytyväisenä 'kaikkea kivaa' ja eli vailla huolen häivää.En minä sitä riippaa kovin kauaa jaksanut rahoittaa, vaan poistuin suhteesta ja hankin oman asunnon. Tämän jälkeen mies kävi selittämässä kaikille kavereilleni kuinka olin käyttänyt häntä taloudellisesti hyväkseni ö.Ö

Vierailija

Te elätte miehen rahoilla, joten siksi sä olet heikommassa asemassa. Tilannetta ei tietysti yhtään helpota se, että miehesi ei halua kertoa, mihin rahansa käyttää. Toisaalta hän varmaan kokee sen oikeudekseen. Tilannetta ei yhtään helpota se, jos miehesi kokee että sinä nalkutat koko ajan rahasta (vaikka sitten olisitkin oikeassa).Mitäpä jos ehdotat yhteistä taloustiliä esim. s-pankkiin, jonne miehesi siirtää suurimman osan palkastaan (siis enemmän kuin on ihan pakko) ja sinä tukesi. Miehellesi jäisi sitten omat rahansa ja sinulle perheen yhteiset rahat käyttöön.

Vierailija

mies nyysii jopa lasten synttärirahat yms. omaan harrastukseensa???Älä nyt hyvää päivää sentään enää tuollaista nahjusta katsele tai laita se ojennukseen!!!Uskomatonta

Vierailija

Ruokakaupassakin pitää kitsastella vaikka se on se mistä en niin paljon halua säästää. En saa ostaa mitään ylimääräistä ja ei ole varaa yms. Itselleen kuitenkin ostaa kaikenlaista pientä syötävää koska hän tarvitsee ne kun käy töissä. Sitten jos ostan vastusteluista huolimatta jotain mitä kieltää niin suuttuu.

Olemme molemmat 25 vuotiaita, mieheni muutti minun luokse suoraan kotoa eikä siis ole käsitellyt rahoja paljon, minä asuin yksin jo sitä ennen muutaman vuoden ja opiskelijana opin elämään säästeliäästi. Mutta luulisi että tässä 7 yhteisen vuoden aikana olisi oppinut mihin raha riittää ja mihin ei.

Ap

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat