G: lempikahvisi (tavallinen, latte, espresso jne)
a) tavallinen vaaleapaahtoinen
b) tavallinen tummapaahtoinen
c) latte
d) espresso
e) cappuccino
f) joku muu, mikä?
Kommentit (18)
mutta ei "tavallinen" ainakaan siinä mielessä että keittäisin peruspresidenttiä suodatinkahvilla.
Valitsen pavut tarkkaan, jauhan ne itse ja käytän valmistukseen pressopannua.
Paahtoasteella ei ole mitään tekemistä kahvin laadukkuuden tai "hienouden" kanssa. Kyse on makuasioista.
Kesäkuumalla kuppiin voi laittaa lillumaan sitruuanankuorikiehkuran. Miten tuo onkin juuri kesällä niin hyvää? :D
Onko tavallinen suodatinkahvia? Jos on, niin suosikkini on pehmeätä kolmospaahtoa. Hakaniemen hallista löytyy hyviä.
Erilaiset espressot ovat herkkuja, mutta niin kovin kalliita, kun ne vaativat Italian ympärilleen.
Aamuisin cappuccino tai vielä useammin latte macchiato (tässä on cappuccinoon nähden enemmän maitoa ja vähemmän kahvia, se on enemmänkin kahvilla maustettu maito kuin toisinpäin), aina täysmaitoon tehtyinä.
Päivällä juon duunissa pari kupillista espressoa. Sellaista suomalaista perinteistä kahvia en juo ollenkaan.
Moccamasterilla pihautettu Juhla-Mokka
Tero
mutta vaihtelu virkistää, kunhan paahto on aina tummaa.
Kotona keitä tummaa pressaa.
presidentit ja mitä näitä nyt on kun tavallisella kahvinkeittimellä tehdään. Kun usein kai noista espressoja yms. nimitetään erikoiskahveiksi, niin ajattelin kai nuo ovat sitten tavallisia :)
ap
Mikä on "tavallinen"? Onko tavallinen suodatinkahvia? Jos on, niin suosikkini on pehmeätä kolmospaahtoa. Hakaniemen hallista löytyy hyviä.
Erilaiset espressot ovat herkkuja, mutta niin kovin kalliita, kun ne vaativat Italian ympärilleen.
Tavallinen vaaleapaahtoinen kahvi, kuumennan maidon ja lisään n. 3 rkl Oboy kaakaota (kahvia n. 5dl),annan hieman kuumentua kattilassa mutta ei saa antaa poreilla, vain niin että pinta hieman "karamellisoituu". Meillä ei ole mitään erikoiskeitintä, tavallinen kahvinkeitin. Mutta tämän juoman teen siis kattilassa. =)
Tavallinen vaaleapaahtoinen kahvi, kuumennan maidon ja lisään n. 3 rkl Oboy kaakaota (kahvia n. 5dl),annan hieman kuumentua kattilassa mutta ei saa antaa poreilla, vain niin että pinta hieman "karamellisoituu". Meillä ei ole mitään erikoiskeitintä, tavallinen kahvinkeitin. Mutta tämän juoman teen siis kattilassa. =)
siis tähän vastaus f)joku muu mikä...
maitoa maun mukaan suhteessa 5dl kahvia, maitoa kuumennetaan erikseen kattilassa niin että se hieman kuohahtaa,
KOKOAJAN sekoitetaan ettei maito pala pohjaan, sitten lisätään kaakao, sekoitetaan, lisätään kahvi ja annetaan hieman kuohahtaa, (ei kiehua)Valmista nautittavaksi!
presidentit ja mitä näitä nyt on kun tavallisella kahvinkeittimellä tehdään. Kun usein kai noista espressoja yms. nimitetään erikoiskahveiksi, niin ajattelin kai nuo ovat sitten tavallisia :) ap
Mikä on "tavallinen"? Onko tavallinen suodatinkahvia? Jos on, niin suosikkini on pehmeätä kolmospaahtoa. Hakaniemen hallista löytyy hyviä. Erilaiset espressot ovat herkkuja, mutta niin kovin kalliita, kun ne vaativat Italian ympärilleen.
Jos koko kahvia juovaa maailmaa ajatellaan, niin suomalainen "tavallinen" kahvi on erikoisimmasta päästä. Missään muualla ei juoda lähes raa'an vaaleaa ja erittäin hapanta kahvia. Mielenkiintoinen yhdistelmä: surkein kahvi - suurin kulutus.
Toisaalta olen itse ollut huomaavinani, että tummapahtoisen juominen on ehkä yleistynyt? Tuntuu ainakin että suurin osa omista tutuista juo sellaista mieluummin kuin vaaleaa.
presidentit ja mitä näitä nyt on kun tavallisella kahvinkeittimellä tehdään. Kun usein kai noista espressoja yms. nimitetään erikoiskahveiksi, niin ajattelin kai nuo ovat sitten tavallisia :) ap
Mikä on "tavallinen"? Onko tavallinen suodatinkahvia? Jos on, niin suosikkini on pehmeätä kolmospaahtoa. Hakaniemen hallista löytyy hyviä. Erilaiset espressot ovat herkkuja, mutta niin kovin kalliita, kun ne vaativat Italian ympärilleen.
Suomi-sumppi on erikoiskahvia Jos koko kahvia juovaa maailmaa ajatellaan, niin suomalainen "tavallinen" kahvi on erikoisimmasta päästä. Missään muualla ei juoda lähes raa'an vaaleaa ja erittäin hapanta kahvia. Mielenkiintoinen yhdistelmä: surkein kahvi - suurin kulutus.
presidentit ja mitä näitä nyt on kun tavallisella kahvinkeittimellä tehdään. Kun usein kai noista espressoja yms. nimitetään erikoiskahveiksi, niin ajattelin kai nuo ovat sitten tavallisia :) ap
Mikä on "tavallinen"? Onko tavallinen suodatinkahvia? Jos on, niin suosikkini on pehmeätä kolmospaahtoa. Hakaniemen hallista löytyy hyviä. Erilaiset espressot ovat herkkuja, mutta niin kovin kalliita, kun ne vaativat Italian ympärilleen.
Jos koko kahvia juovaa maailmaa ajatellaan, niin suomalainen "tavallinen" kahvi on erikoisimmasta päästä. Missään muualla ei juoda lähes raa'an vaaleaa ja erittäin hapanta kahvia. Mielenkiintoinen yhdistelmä: surkein kahvi - suurin kulutus.
Kyse on makuasioista. Vaalea paahto on tällä hetkellä kuuminta hottia ulkomaiden "kahvipiireissä".
Kyse on makuasioista. Vaalea paahto on tällä hetkellä kuuminta hottia ulkomaiden "kahvipiireissä".
Cappuccino, ehdottomasti. Se täyteläinen ja pehmeä vaahto päällä, perässä tulee vahvempi, vivahteikas ja täyteläinen kahvin maku ja kenties lopuksi pieni makeus muutamasta sokerikiteestä, joka eksyy suuhun kun kaataa viimeiset nautinnon hippuset tätä elämän eliksiiriä elimistöönsä <3 Nams, 😋 olen kahvinautiskelija. N33
Kahvilassa flat white. Vahva espresson maku taitettuna pienellä annoksella maitoa. Kotona suosikki on pourover mustana.
Tummapaahtoinen (paahtoaste 4 tai 5) suodatinkahvi mustana ja ilman makeutusta.
aamulla lattee
päivällisen päälle kuppi esperssoo
kahvipullan kanssa tavallista kahvii
yleensä litkin teetä pitkin päivää