Olipas hyvä kaalilaatikko ja kätsä tehdä!
n. 1kg kaalia
400 g sikanautajauhelihaa
1 sipuli
riisiä, tummaa
siirappia
kaalin keittolientä
suolaa, paprikaa, valkopippuria
Suikaloi kaali ja keitä. Säästä liemi.
Keitä riisiä.
Paista jauheliha ja sipuli.
Kaada riisi jauhelihan joukkoon ja sekoita.
Voitele vuoka. Laita kaalia kunnon kerros ja sitten tuo riisi-jauheliha-sörsseli siihen päälle. Taas päälle kaalia.
Laita päälle runsaasti siirappia ja kaada kaaliliemi päälle.
Laita uuniin. Ehkä jotain 175 astetta ja pidä kauan - ehkä ainakin noin tunti.
Tarjoa puolukan kera (sekoita puolukoita ja sokeria ja murskaa yhteen).
Ei maksanut paljon. Kaalin kilohinta noin 1 euro. Sikanauta maksoi eilen 400 g 1.60 euroa (kuinka voidaan myydän niin halvalla???) Riisipakkaus ei paljon maksa ja riittää moneen kertaan. Meillä oli tumma riisi.
Kypsyy kyllä pienenä suikaleena uunissa niinkin ja ihan yhtä hyvää tulee.