Kasvissyöjät, apuja!
Mitä hyvää kasvisruokaa voisin tehdä? Kaapista löytyy tomaatteja, lanttua, kukkakaalta, porkkanaa, kesäkurpitsaa, juustoa, maitoa, paprikaa, sipulia, sulatejuustoa, kananmunia.
Päätin jättää aluksi punaisen lihan ruokavaliostani, kalaa ja kanaa meinaan vielä syödä, mutta nyt haluasin tehdä ihan vaan kasvisruokaa. Netistä tietysti ohjeita löytyy, mutta kun en tiedä mikä olis hyvää, pyydän siis apuanne :).
Perunaa ruoka ei saisi sisältää. Kasviskeitotkaan ei käy, koska en syö leipää, eikä nyt ole mitään linssejä tms, että voisin tehdä riittävän tuhtia keittoa.
Kiitos, joku vastailee!
Kommentit (4)
tomaateista sosetta, ja sen sekaan sitten noita kasviksia, hauduttaisin pitkään ja maustaisin yrteillä. Porkkanaa ja lanttua raastaisin siihen kaveriksi ja proteiinilähteeksi paistaisin kananmunan tai kaksi.
niin noistahan saa kivan minestrone-tyyppisen keiton.
Sipulia (ja valkosipulia jos on) kuullottaa ensin öljyssä kattilassa. Sitten lisää sinne pilkottua paprikaa, ohueksi suikalloitua porkkanaa, sekoittelee muutaman minuutin (jos olisi papuja keitettynä tai tölkistä ne sopisivat myös sekaan). Päälle kasvislientä tai vettä + fondikuppi tai kuutio ja hautumaan puoleksi tunniksi. Sen jälkeen lisätään vielä pilkottua kesäkurpitsaa ja kukkakaalia sekä kourallinen tai pari pastaa tai riisiä ja kypsennetään kunnes pasta/riisi on kypsää. Tarjoiltaessa pinnalle voi laittaa lautasella (oliivi)öljyä ja juustoraastetta.
Munakoisoton ratatouille, vaikka ohran kanssa
1-2 Isoa sipulia
1 Paprikaa
½ dl Vettä
½ Kesäkurpitsa
2-3 Isoa tomaattia
1 Valkosipulinkynttä
Öljyä
1 rkl Sitruunan mehu
½ tl Suolaa
½-1 tl Timjamia
Mustapippuria
Persiljaa
Juurespata
80 g Juureksia
½ Sipuli
10 g Tomaattipyreetä
1½ dl Vettä
10 g Öljyä
10 g Vehnäjauhoja
(Papuja)
Timjamia
Pippurisekoitusta
Suolaa
Tabascoa
Persiljaa
Lasagne
16 kpl Täysjyvälasagnelevyjä
Kasviskastike:
2 Sipulia
2 Valkosipulinkynttä
1-2 rkl Öljyä
200 g Herkkusieniä/kasviksia
200 g Kasvissuikaleita
500 g Tomaattimurskaa
½ tl Suolaa
½ tl Mustapippuria
2 tl Basilikaa tai oreganoa
Valkokastike:
3-4 rkl Öljyä
1 dl Vehnäjauhoja
1 l (Kaura)maitoa
1 tl Suolaa
½ tl Sitruunapippuria
(100 g Juustoraastetta)
(3 rkl Parmesaaniraastetta)
(Pinnalle:
50 g Juustoraastetta)
tomaattiliemeen ensin noita juureksia ja vähän myöhemmin tomaattia ja kesäkurpitsaa. Mausteeksi pippuria, kuminaa, bouquet garnie tai provencen yrttejä jms. joskaipaat lisää tuhtiutta, laita systeemiin lopuksi samantyyppinen juustokuorrutus kuin sipulikeittoon.