siis tykkäättekö rahkasta (te jotka treenaatte), ja mitä sekoitatte siihen? en
millään jaksa tykätä että se ois hyvä, liian kitkerä jotenkin. Vaikka sekaan laitan marjoja niin ei....nyt kokeilin marjakeittoa, aaavistuksen parempi oli mutta silit...yäk... Miten ananaksen kanssa? antakaa vihjeitä, kuitenkin hyvä proteiinilähde tiedän. Entäs minkämerkkinen paras rahka?
Kommentit (63)
Onhan rahka hapanta, mutta ananas tai banaani pyöristää makua jossei sitä happamuutta meinaa kestää.
ja siksi vatkaankin aina tilkan (max 0,5 dl) kermaa vaahdoksi ja sekoitan siihen vähän sokeria, sitten 1-2 prk esim. Rainbown vähälaktoosista rahkaa (on huokeaa!) ja pakastemarjoja tai banaania tai jotakin säilykehedelmää.
Jos ei ole kermaa, lisään vähän maustamatonta jugurttia tai jopa vispattavaa vaniljakastiketta.
Eihän se kerman ja sokerin kanssa ole niin terveellistä kuin ilman niitä, mutta makeutusaineita koetan välttää ja toisaalta kermaa käytän mm. kahvin seassa muutenkin.
Em. tavalla valmistettua rahkaa teen 1-3 krt/vko, en siis päivittäin. Kuulemma ne, jotka esim. salitreenin jälkeen käyttävät paljon rahkaa proteiinin lähteenä, sekoittavat siihen usein maustamatonta (rasvatonta) jugurttia happamuutta taittaakseen.
kerman kanssa syöviä. Enkä itse koskaan sekoita mitään joukkoon taittaakseni happamuutta.
rahkaa anything goes
jäisiä marjoja
pilkkubanaani on hyvä, tulee makeutta
loraus hunajaa
ripaus vaniljasokeria
maitoa tai mehua
kaikki sekaisin blenderissä
Tätä mä juon viikottain varsinkin semmoisissa väleissä kun ei enää kerkiä syödä kunnon ruokaa kun on jumppa tms tulossa.
vaniljajugurttia ja sekaan laitan mustikoita. Jugurtissa on proteiinia melkein yhtä paljon rahkassakin, tosin myös sokeria, ellei sitten käytä sokeritonta versiota.
Eli Lidlin "tuhdimmassa" rahkassa on 4,4% rasvaa. Enemmän siis toki kuin muiden kitkerämmissä ja terveellisemmissä rahkoissa. Kuitenkin kalorimäärää on vain sen verran vähemmän, että ainakaan minulla ei ole tämä haitannut yleistä ruokavaliota mitenkään.
Tuo rasvaisuus taittaa kitkeryyden pois.
Eli Lidlin "tuhdimmassa" rahkassa on 4,4% rasvaa. Enemmän siis toki kuin muiden kitkerämmissä ja terveellisemmissä rahkoissa. Kuitenkin kalorimäärää on vain sen verran vähemmän, että ainakaan minulla ei ole tämä haitannut yleistä ruokavaliota mitenkään.
Tuo rasvaisuus taittaa kitkeryyden pois.
ed vast
kaksi kananmunaa, desi sokeria, ruokalusikallinen suolaa ja päälle pussillinen pistaasipähkinöitä ja punajuurikuutioita.
välillä menee jotenkuten alas kun sekoittaa 50/50 jogurtin kanssa.
Mielummin syön jogurttia soijarouheella tai raejuustoa tai vaikka ihan proteiinijuomaa.
Rahka jakaa mielipiteitä vähän kuin Aurajuusto eikä pidä väkisin yrittää syödä jos ei uppoa. Useimmiten rahkana Valion Pehmeä mutta muitakin aina vaihtelun vuoksi. Sekaan laitan esimerkiksi mustikoita, mehukeittoa, lusikallisen pilttiä, omenaaa kanelin kera tai banaania. Piltti jäänyt tosin nyt pois kun ei enää piltti-ikäisiä enkä viitsi itselleni ostaa. Banaani muussattuna esimerkiksi peittää tehokkaasti kitkeryyttä. Tietty jos kaloreita oikein tarkkaan laskee niin banaania kannattaa laittaa nuukemmin. Ananas ei ole minulla toiminut lainkaan.
Juu, tykkään, olen syönyt rahkaa ihan lapsesta asti. Syön joskus ihan sellaisenaan, useimmiten laitan joukkoon pellavansiemenrouhetta, pakastemarjoja, pari lusikallista mysliä, raastettua omenaa, granaattiomenaa, ananasta... Siis ei yhtä aikaa noita kaikkia, vaan mitä sattuu kaapista löytymään.
syön erimerkkisiä, sekoitan joukkoon vauvojen hedelmäsoseita :)
[quote author="Vierailija" time="13.01.2013 klo 17:10"]
kerman kanssa syöviä. Enkä itse koskaan sekoita mitään joukkoon taittaakseni happamuutta.
[/quote]
Kermojen ja makeiden lisukkeiden kanssa jälkiruokaa. Ihan hyvää, mutta syödään harvakseltaan.
Rahka menee ihan sellaisenaan, kun tottuu. On jopa hyvää, syön Valion pehmeää. Rahkaa, pakastemarjoja, banaania ja vähän vanilliinisokeria= ihana pirtelö. Tähän voi lisätä vaikka vähän kauraryynejä, niin pitää hyvin nälkääkin. Syön rahkaa jossain muodossa lähes päivittäin
Mitä tuo "siis" tekee otsikkosi alussa?
Syön rahkani sellaisenaan...ja maistuu hyvälle...jos herkuttelen lisään marjoja tai ananasta..mut happamuus ihan ok..ja luonnonjugurtit ja turkkilaiset syön myös selkaisenaan..makeutetut jugut on niin äklöjä..ne vois sopia jälkkäriks mut ei muuten..ja ne makeutetut rahkat hyi olkoon...mut kaikilla eri makuaistit ja hyvä niin..itse en lisää sokeria koskaan mihinkään enkä edes omista sokeria kaapeissani.. siks ehkä sen maistaa niin herkästi..tykkään kuitenkin vahvasta mausta ruuissa esim oliivit, sitruuna ja homejuusto on ehdottomia lemppareita, joita monet ei voi sietää..mausteiset ruuat on hyviä kans..
En treenaa, mutta tykkään rahkasta. Marjat parhaita rahkan kanssa, mutta eniten syön rahkaa johon sekoitan puoli prk-purkki hedelmä/marjapilttiä. Tämän hetken suosikki ruusunmarja-vadelma ja metsämarjat. Mango myös hyvää..Tämä versio on helppo ottaa töihin mukaan eikä tarvii sulatella marjoja ym... Eniten menee Ehrmannin rahkaa, Valio ok myös..
Kokeileppas Islantilaista Skyria, täydellistä ja monia makuja:
Lisään maustamattomaan rahkaan tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta ja ripauksen steviaa.
Pari kertaa päivässä syön purkillisen marjojen kera. Joskus en jaksa ottaa marjoja ollenkaan ja syön rahkan suoraan purkista, ihan ok:-)
Pirkka-rahka hyvää, riittävän hapanta! Vähän tönkköä tosin. Maistuu Ehrmanin rahkalle.
Uusi FIT-rahka helposti syötävää, pehmeää ja kuohkeaa!
Kyllä happamuuteen tottuu, kun pistelet menemään vaan:-)