Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä mausteita kasvissosekeittoon?

Vierailija
12.01.2013 |

Mulla tulee aina liikaa pippuria. Ensin sitä ei huomaa mutta pidemmän päälle alkaa maistua.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

chiliä, ja yrttimausteita.

Vierailija
2/11 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja maustoin sen paprikalla, kurkumalla, ripaus cayennee, suola, ja pippuria

Mulla tulee aina liikaa pippuria. Ensin sitä ei huomaa mutta pidemmän päälle alkaa maistua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai en mä nyt tiedä onko valkosipuli varsinaisesti mauste.. ja currykin on sekoite... siltä varalta, että joku haluaa pilkkua viilata :D

Vierailija
4/11 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset


Ensin ei soppa maistu millekään ja heitän lisää pippuria.



Muita mausteita näiden edellä mainittujen lisäksi rakuuna, lipstikka ja basilika.

Ihanaa nokkosta yritän aina ripsauttaa vähän kaikkeen, kun muistan! :)

Vierailija
5/11 |
12.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei kannata hirveesti maustaa

Vierailija
6/11 |
13.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos teen esim. kaupan keittojuurespusseista nopean keiton, voisin maustaa sen vaikka näillä:



(keitinvesi) mietoa kanalientä, jonka lisäksi valkosipulijauhetta (parempaa saa, jos kuullottaa tuoreita kynsiä kattilassa aluksi!), paprikaa, currya, inkivääriä, pari rouhaisua mustapippuria myllystä, ripaus valkopippurijauhetta.



Tämän lisäksi keitto kaipaa hiukan makeutta, jota saa esim. lisäämällä teelusikan tai pari sokeria tai hunajaa. Itse lisään keittoon usein puoli desiä omenamehua tai raastetun tuoreen omenan, se raikastaa myös tomaattikeitot.



Jos makuun haluaa pehmeyttä, voi joukkoon lisätä kermaa tai vaikka pari ruokalusikallista tuorejuustoa ennen soseuttamista.



Lopuksi tarkista suola. Voit lisätä suolan sijasta myös soijakastiketta. Lisää pikkuhiljaa ja maista aina välillä.



Pinnalle voit ripotella juuri ennen tarjoilua esim. paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä tai vaikka paahdettua sipulia. Itse tykkään keitoista myös raejuuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
13.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensinnäkin, käytän usein kanaliemikuutioita keittoihin, 1/ litra vettä. Lisäksi keittoon kuin keittoon sipulia, vähän selleriä ja/ tai palsternakkaa makua antamaan. Hitunen sokeria antamaan vauhtia kasvisten omalle makeudelle ja tietysti suolaa ja mustapippuria myllystä.

Sitten, riippuen vähän mitä kasviksia keitossa on ja minkätyylistä tekee mieli:

- peruna-purjo - muskottia vähän

- maa-artisokka - vähän perunaa (koostumus) ja porkkanaa (maku ja väri) mukaan, ihan vähän muskottia

- valkosipuli - ei oikeastaan muuta kuin suolaa, pippuria ja vähän tomaattisosetta. Keitto hautuu pitkään ja muuttuu pehmeän pähkinänmakuiseksi. Eikä haise seuraavana päivänä! :)

- porkkana - salviaa tai rakuunaa ja persiljaa, sitruunaa tai appelsiinia, inkivääriä

- tomaatti-peruna - valkosipulia, oreganoa, timjamia

Käytössä myös:

- chiliä, valkosipulia, korianteria (loraus kookosmaitoa tai - kermaa)

- jeeraa, sitruunankuorta, korianteria

- inkivääriä, appelsiinin mehua ja kuoriraastetta

- fenkoli on hieno mauste, sekä mukulana että murskattuina siemeninä

- Koskenlaskija-juusto (perinteinen), kerma tai smetana (voidaan lisätä myös pöydässä)

Vierailija
8/11 |
13.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

että suolaa ja pippuria voi aina lisätä pöydässä, niiden kanssa voi olla tehdessä maltillinen.

Ja jos chiliä on sopassa liikaa, ananasmehu on oiva pelastus (tämä ihan vinkkinä vaan :)).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
13.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvissosekeitto on lasten lempiruokaa. Kasviksista tulee sen verran makua, ettei hirveästi kaipaa boostia. Sipulia ja valkosipulia laitan keittoon ihan ainesosina (muut yleensä bataattia, lanttua, perunaa, porkkanaa ja parsakaalia).



Kasvisliemikuution lisään yleensä ja vähän pippuria ja joskus rakuunaa.



Jos ihan pelkästään omaan makuuni tekisin, laittaisin varmaan just chiliä sekaan, muu perhe ei tykkää tulisesta.

Vierailija
10/11 |
13.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

kasviksia kannattaa aina aluksi kuullottaa öljyssä, ennen (kiehuvan) veden lisäämistä. Silloin myös lisätään chilit, inkiväärit, paprikajauheet, jeerat yms. ja annetaan niiden paistua ja "aueta" hetki. Sen tuntee nenässään koska mausteet ovat lähteeet toimimaan.

Kuullottaminen vapauttaa myös kasviksista makua. Jos ne vain heittää raakoina kiehuvaan veteen, lopputulos on aika laimea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
13.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytyy tehdä ostoslista ja hankkia uusia mausteita =)

Kasviksina käytän yleensä bataattia, porkkanaa, vähän perunaa, kesäkurpitsaa ja mitä sattuu olemaan.

Toi kuullottaminen kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.

ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kaksi yhdeksän