8 kk:n ikäisen vauvan nesteen tarve?

Vierailija

Vauvamme on nyt 8 kuukauden ikäinen ja alkanut boikotoida tissiä. Syö sitä vain lyhyen aikaa ollessaan nälkäinen. Imetän nyt päivisin keskimäärin kolme kertaa ja öisin 2-3 kertaa. Olen helpottunut siitä jos imetys on pian ohitse, koska minulla on ollut lukuisia rintatulehduksia, enkä jaksaisi enää yhtään, mutta..Olemme yrittäneet opettaa vauvaa juomaan mukista hörppyyttämällä ja samoin nokkamukista, mutta ei ole oikein onnistunut. Työntää niitä vain pois. Tuttipullosta juo vähäsen vain ollessaan supenälkäinen. Eli mikä ratkaisuksi, jos imetys loppuu? Alkaako sitten juomaan mukista, nokkamuksita tai tuttipullosta, kun ei enää muuta vaihtoehtoa ole? Kertokaahan, mikäli teillä on jotain kokemusta aiheesta.

Kommentit (8)

Vierailija

osaa auttaa, kun en ole kumpaakaan lasta pystynyt imettämään, mutta ainakin meidän tällä hetkellä 8kk vauva juo reilun puoli litraa korviketta päivässä + ehkä 1-2 desiä vettä siihen lisäksi, pääasiassa öisin.

Vierailija

tiedät, onko nestettä tarpeeksi. Pitäisi 4-5 kunnon kastelua olla vuorokaudessa.Itsekin olin huolissani, kun lapseni vähensi rinnallakäyntiä, että saako tarpeeksi nestettä. Meillä ei tarjottu tuttipulloa, lähinnä vain lasin reunasta hörppyytettiin ja nokkamukeja jonkin aikaa käytössä. Aloitettiin heti kiinteiden yhteydessä antamaan juomista lasista, joten yksivuotiaana osasi jo ihan ok niellä sitä juomaa siitä. Imetin vuoden ikäiseksi. Varmaan oli joku jakso, kun sai vähemmän nestettä, mutta kyllä niissä soseissa, hedelmissä ym. myös sitä nestettä on.

Vierailija

Meillä ei poju ole suostunut tuttipullosta syömään ollenkaan, nyt osaa 10kk jo juoda vettä jonkin verran juuri tuosta Nuk-siikonimukista. Muuten yhdyn edelliseen :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat