Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten teet punajuurilaatikon?

Vierailija
14.12.2012 |

Punajuuret keitettynä vai raakana? Mitä muuta? Aurajuustoa? Kermaa vai ranskankermaa?

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

teen niin, että raastan punajuuret ja laitan raakana vuokaan, sitten sekaan aurajuustomuruja, (sipulia) ja kermaa ja mausteet ja sitten vain uuniin.

Vierailija
2/3 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

raa'at (puolitoista kiloa tai silleen) punajuuret raastetaan, samoin 1-2 pinetä tai keskikokoista sipulia. Nämä ja noin reilu kourallinen (puolesta desistä desiin) rikottuja ohrasuurimoita sekä rouhittua mustapippuria ja timjamia sekoitetaan vuokaan. Valutetaan kermaa päälle kja työnetään pariksi tunniksi 175-asteiseen uuuniin.



Aurajuustomurujen sekoittaminen tähän on hyvää, mutta kannattaako niitä laittaa, riippuu siitä, mitä muuta laatikon kanssa syödään. Kinkunkanssa aurajuustoyhdistelmä on vähän turhan rasvaista. Naudan tai lohen kanssa sopii hienosti (vaikka rasvaista lohikin on, muttei maistu niin siltä) jos vaan malttaa olla laittamatta siihen loheen kauheasti sitruunaa.



Tästä saa myös hyvän yksinään tarjottavan pääruoan esim tavalliselle viikonlopulle, kun sekoittaa joukkoon vielä paketiillisen ruskistettua jauhelihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pilkon vuokaan punajuuria niin että niitä on sellainen parin sentin kerros. Ripottelen mustapippuria ja pähkinärouhetta päälle ja lorauksen kermaa. Uunissa 175 asteessa noin tunti ja sitten pilkottua fetajuustoa ripottelen päälle ja uuniin siksi aikaa että juusto sulaa osittain.