Miten teet punajuurilaatikon?
Punajuuret keitettynä vai raakana? Mitä muuta? Aurajuustoa? Kermaa vai ranskankermaa?
Kommentit (3)
raa'at (puolitoista kiloa tai silleen) punajuuret raastetaan, samoin 1-2 pinetä tai keskikokoista sipulia. Nämä ja noin reilu kourallinen (puolesta desistä desiin) rikottuja ohrasuurimoita sekä rouhittua mustapippuria ja timjamia sekoitetaan vuokaan. Valutetaan kermaa päälle kja työnetään pariksi tunniksi 175-asteiseen uuuniin.
Aurajuustomurujen sekoittaminen tähän on hyvää, mutta kannattaako niitä laittaa, riippuu siitä, mitä muuta laatikon kanssa syödään. Kinkunkanssa aurajuustoyhdistelmä on vähän turhan rasvaista. Naudan tai lohen kanssa sopii hienosti (vaikka rasvaista lohikin on, muttei maistu niin siltä) jos vaan malttaa olla laittamatta siihen loheen kauheasti sitruunaa.
Tästä saa myös hyvän yksinään tarjottavan pääruoan esim tavalliselle viikonlopulle, kun sekoittaa joukkoon vielä paketiillisen ruskistettua jauhelihaa.
pilkon vuokaan punajuuria niin että niitä on sellainen parin sentin kerros. Ripottelen mustapippuria ja pähkinärouhetta päälle ja lorauksen kermaa. Uunissa 175 asteessa noin tunti ja sitten pilkottua fetajuustoa ripottelen päälle ja uuniin siksi aikaa että juusto sulaa osittain.
teen niin, että raastan punajuuret ja laitan raakana vuokaan, sitten sekaan aurajuustomuruja, (sipulia) ja kermaa ja mausteet ja sitten vain uuniin.