Miksi käytät margariinia voin sijaan?
Yleinen selitys tietenkin on,että margariini on helpompi levittää.Mahtaako olla muita syitä?
Kommentit (6)
Lapsella on erittäin paha maitoallergia. Anafylaksia meinaa iskeä jos nuolaiseekin kermajäätelöä.
Uutiset
Kotimaa
23.11.
Voin käyttö tuplaantui - sydänsairaudet lisääntyvät samaan tahtiin?
Kevytlevitteiden suosio on romahtanut, kun taas voin ja kasviöljystä tehtyjen rasvaseosten käyttö on lähes kaksinkertaistunut.Lisääntynyt kovien rasvojen syönti on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan vahvistunut syyksi kolesterolitasojen nousuun Suomessa.Niin kutsuttujen kevytlevitteiden suosio on romahtanut viidessä vuodessa. Enintään 40 prosenttia rasvaa sisältävien levitteiden käyttö putosi 39 prosentista 24 prosenttiin.Samaan aikaan voista ja kasviöljystä tehtyjen rasvaseosten käyttö on lähes kaksinkertaistunut 20 prosentista 37 prosenttiin.Voita käyttää leivällä nyt kuusi prosenttia suomalaisista, kun luku vielä vuonna 2007 oli kolme prosenttia.
Myös suolan saanti on kääntynyt hienoiseen nousuun.THL varoittaa, että sydäntautien ja aivohalvausten määrä uhkaa kääntyä uuteen nousuun, jos trendiin ei saada muutosta.Ruokailutottumusten muutokset voivat THL:n mukaan merkitä myös sitä, että odotettavissa olevan eliniän ja terveiden elinvuosien kasvu pysähtyy Suomessa.Valtion ravitsemusneuvottelukunta on huolestunut tyydyttyneen rasvan, kolesterolin ja suolan saannin vaikutuksista suomalaisten terveyteen.(MTV3 - STT)
siihen sairastuvan. Lisäksi yksi perheenjäsen on vegaani.
hänelle alettiin ostaa margariinia. Aikasemmin voita käyttäneenä rupesin maistelemaan margariinia enemmän ja enemmän ja totuin makuun. Nyt en voi palata voihin, koska en pidä ollenkaan sen mausta. Tulee sama reaktio kuin lampaanjuustosta, josta suorastaan haistaa lampaan haisevan villan, lampolassa käyneet tietävät...
Voissa on jotenkin raskas tunkkainen maku ja tuntuu että se oikein haluaa tarttua kalvoksi kurkkuun. Ja onhan sitä mahdotonta levittääkin...
Terveyssyitä en pidä merkityksellisinä kannaltani, sillä käytän levitettä vain kerran tai pari viikossa kevyesti leivän päälle sipaistuna. Ruoanlaitossa käytän oliiviöljyä.