Mihin ihmeeseen anoppi käyttää meillä suolaa?
Olen jo pitemmän aikaa ihmetellyt kun aina anopin käydessä suolapurkki tyhjenee reilusti. Meillä on yleensä suolapaketti kestänyt tosi pitkään kun sitä aika vähän käytän, mutta nyt suolaa menee tosi paljon.
Eilen, minun töissä ollessa, oli keittänyt makaroonia ja tehnyt pannarin. Minusta suolaa olisi mennyt noihin 1,5tl, mutta ainakin puolidesiä oli purkista hävinnyt.
Anoppi oli siivoillut meillä että voisiko johonkin "niksi-pirkka" siivous vinkkiin liittyä suolaa?
Kommentit (18)
Se sun anoppisi on selvästi samanlainen kuin meidän työpaikan viisi-kuusikymppiset naiset. Niillä on sellainen siroteltava suolapurkki AINA lounaspöydässä, kaatavat siitä voileipänsäkin päälle lisäsuolaa. Ja syövät verenpainelääkkeitä.
kun meillä suola on ruususuolaa ja säilytetään läpinäkyvässä purkissa.
Käyttäköön minun puolesta vaikka purkillisen käydessään mutta ihmettelen että mihin ihmeeseen sitä laittaa.
Se sun anoppisi on selvästi samanlainen kuin meidän työpaikan viisi-kuusikymppiset naiset. Niillä on sellainen siroteltava suolapurkki AINA lounaspöydässä, kaatavat siitä voileipänsäkin päälle lisäsuolaa. Ja syövät verenpainelääkkeitä.
Oletan, että anoppisi on edelleen hengissä ja puhut hänen kanssaan samaa kieltä. Miksi et kysyisi asiaa häneltä itseltään? Tai anopin pojalta, jospa hän tietäisi.
Esim. mun miehen isä lisää suolaa tosiaan valmisruokiinkin (vaikka ne on mun mielestä jo ennestään liian suolaisia). Ei se edes maista ruokaa ennen suolan kaatamista, se on vaan joku piintynyt tapa. että aina pitää olla näkyvä suolakerros ennen kuin alkaa syödä.
Ja vielä lämmittelee lapsille ruokia yms., niin kannattaisi kysyä siltä sitä suolan käyttöä. Tai sitten se ei vaan osaa käyttää sitä teidän ruususuolapurkkia vaan joutuu hulauttamaan sitä aina kämmenestä roskiin isot määrät.
Mutta huuhtelisiko nenäänsä, siihen tarvitaan suolavettä :)
niin vaikea tässä on arvuutella mihin sitä menee. Ehkä hän pitää sen mausta?
Minä puhdistan valurautapannut pihvien paiston jälkeen karkealla merisuolalla, ja sitä voi silloin kulua aika paljon. Ruususuolaa en siihen työhön haaskaisi, mutta niinpä meillä onkin kolmea, neljää eri suolaa aina kotona! ;-)
kun meillä suola on ruususuolaa ja säilytetään läpinäkyvässä purkissa.
Käyttäköön minun puolesta vaikka purkillisen käydessään mutta ihmettelen että mihin ihmeeseen sitä laittaa.
jos anoppi on vahingossa kaatanut suolapurkin, eikä muistanut/kehdannut sanoa?
Kai mies tietää, käyttääkö hänen äitinsä suolaa esim ruuassa erityisen paljon?
Esim. tee- ja kahvikupeista saa pinttyneen värin helposti pois hinkkaamalla niitä vähän kostutetulla suolalla. Nykyisin tähän ei ole meillä enää tarvetta, koska konetiskiaineet pesevät kupit tarpeeksi puhtaiksi. Ennen kuin meillä oli tiskikonetta, suolalle oli kyllä tällaista käyttöä, sillä kupit tosiaankin värjäytyivät ajan myötä, eikä väri lähtenyt vähemmän voimakkailla käsintiskausaineilla.
Anoppisi käyttö saattaa tosiaan olla jotain tällaista. En oikein usko, että hän olisi pystynyt käyttämään suolaa ruuanvalmistukseen päivässä puoli desiä ilman, että olisitte huomanneet ongelmia ruuan maussa.
Toinen, mihin suolaa kuluu reilusti, on taikataikinan tekeminen. Olisit kuitenkin varmaan huomannut, jos kotiisi olisi ilmestynyt taikataikinaa.
hän käyttää pastan keitinveteen tarpeeksi suolaa. Minä ainakin ropsautan sinne pienen kourallisen suolaa.
hän käyttää pastan keitinveteen tarpeeksi suolaa. Minä ainakin ropsautan sinne pienen kourallisen suolaa.
Eli pastaa keitettäessä siihen keitinveteen tulee laittaaa riittävästi=aika paljon suolaa. Suolaa ei siis enää laiteta pastaan sen jälkeen, kun vesi on kaadettu siitä pois.
Keitinveteen laitan itsekin pienen kourallisen suolaa, joten siihen sitä kuluu. Määrä tuntuu surelta, mutta ei se siinä pastassa maistu. Ja jos siis haluat tehd hyvää pastaa, tulee istä suolaa laittaa keittovaiheessa tarpeeksi.
Mitähän kaikkea ne miniät kyttäävätkään kun käyn heillä.
anoppi
eikä kukaan lisää ruokaansa suolaa. Sen sijaan noin 30v ikäiset marisevat, että pöydässä ei ole milloin sormi-, milloin ruususuolaa. Ja ketsuppia!
hän käyttää pastan keitinveteen tarpeeksi suolaa. Minä ainakin ropsautan sinne pienen kourallisen suolaa.
Eli pastaa keitettäessä siihen keitinveteen tulee laittaaa riittävästi=aika paljon suolaa. Suolaa ei siis enää laiteta pastaan sen jälkeen, kun vesi on kaadettu siitä pois.
Keitinveteen laitan itsekin pienen kourallisen suolaa, joten siihen sitä kuluu. Määrä tuntuu surelta, mutta ei se siinä pastassa maistu. Ja jos siis haluat tehd hyvää pastaa, tulee istä suolaa laittaa keittovaiheessa tarpeeksi.
Mä en laita pastaan suolaa ollenkaan. Toisaalta lapsikin syö edelleen 1,5-vuotiaana suolatonta puuroa.
hän tykkää syödä sitä sellasenaan? lusikalla vaan, nam!
Jos tämä on oikeasti totta olet tosi nolo.