Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko mokkapalataikinan leipoa kakkuvuokaan?

Vierailija
01.11.2012 |

Moi!



Voi olla tyhmä kysymys, mutta toimiiko mokkapalataikina ns. täytekakkutaikinana? Eli jos taikinan kaataa pellin sijaan kakkuvuokaan, kypsyykö siinä tasaisesti puolen tunnin aikana, vai palaako päällysosa ja sisus jää raa'aksi tms?



nim. ei niin kovinkaan hyvä jauhopeukalo...

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu tietenkin sun mokkapalataikinasta! Mä teen mokkapalat usein täytekakkutaikinalla, siis ilman rasvaa ja maitoa tms nestettä taikinassa.

Vierailija
2/7 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perhekerhon ohjeella olen tehnyt usein, eli tällä:



MOKKAPALAT, perusohje



3 munaa

3 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vanilliinisokeria

1 - 2 rkl kaakaojauhetta

2 dl maitoa

200 g voita tai margariinia Kuorrutus:

50 g voita tai margariinia

5 rkl vahvaa kahvia

2 rkl kaakaojauhetta

n. 4 dl tomusokeria (225-250 g)

2 tl vanilliinisokeria

OHJEET: Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin. Sulata voi tai margariini. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa, voisulaa ja jauhoseosta. Vatkaa taikina tasaiseksi, levitä uunipellille ja paista kypsäksi 200 º uunissa keskitasolla n. 20 minuuttia.



Valmista mokkapalojen kuorrutus. Sulata rasva ja sekoita mukaan muut ainekset, viimeisenä tomusokeri ja vanilliinisokeri. Kaada kuorrutus hieman jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tarpeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.



Vinkki: Jos tarjoilet mokkapalat lastenjuhlissa, koristele ne nonparelleilla.





- Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

onnistuuko yllä olevalla ohjeella kakkuvuokaan leipominen?



ap

Vierailija
4/7 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksei onnistuisi? :O

Vierailija
5/7 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

aloin vain epäillä mahtaako puolessa tunnissa palaa se päällynen ja pysyykö keskusta löllönä. Ja nouseeko mokkapalataikina kakkuvuoassa kylliski, vai onko taikina tarkoitettu pysymään lättynä? :)

-ap

Miksei onnistuisi? :O

Vierailija
6/7 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta lämmitä uuni vain 175 asteeseen ja paista vähän kauemmin



teen lapsille synttärikakusi aina "mokkapalakakkua", koska haluavat kakun, mutta eivät pidä täytekakusta. Eli taikina paistetaan kakkuvuoassa ja päälle mokkapalakuorrutus + koristeeksi sokerikoristeita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meilä vähän sama juttu, mokkapaloista pitävät kovin mutta täytekakusta ei. Synttärikakku tulisi kuitenkin olla, niin mietin voisiko kakun tehdä mokkapalataikinasta :)

Mutta hyvä kun onnistuu, ei muuta kuin leipomaan sitten :) Ja pitää muistaa tuo alhaisempi paistolämpötila, kiitos vinkistä!

-ap

mutta lämmitä uuni vain 175 asteeseen ja paista vähän kauemmin

teen lapsille synttärikakusi aina "mokkapalakakkua", koska haluavat kakun, mutta eivät pidä täytekakusta. Eli taikina paistetaan kakkuvuoassa ja päälle mokkapalakuorrutus + koristeeksi sokerikoristeita

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän seitsemän