G: Kuinka paljon sokeria kahviin ja teehen?
Tuli vaan mieleen kun työkaveri klikkasi kahviinsa just NELJÄ Hermesetasta... yöks miten makeeta!
Mä en tykkää makeutusaineista ollenkaan, teehen laitan joko yhden sokeripalan tai vajaan teelusikallisen hienoa sokeria. Ei maitoa. Kahvia en juo ollenkaan.
Kommentit (26)
Kahviin pelkkää maitoa, teehen jos jotain laitan niin hunajaa.
niin vähintään 3-4 teelusikallista sokeria. Makeee olla pitää:D
En juo teetä joka päivä en edes joka toinen, joskus voi mennä vikkoja tai jopa kuukausia että en juo teetä ollenkaan. Kaakota juon vain töissä, jos toimipisteessä käyn.
Juu ja en ole lihava jos vaikka joku niin luulisi. :D
teehen laitan teelusikallisen verran, joskus enemmänkin.
Hermesetasta en tajua lainkaan. Pieni määrä sokeria kahvissa tai teessä ei lihota ketään.
kumpaakaan. Pikku tippa, n 1tl maitoa kahviin jos on.
Teen makeuttaminen riippuu vähän millaista teetä on kupissa. Jokus vahvaan teehen (esim Irish Breakfast) reilusti sitruunaa ja hunajaa, toisenlaiseen (esim FGOP) ihan vähän hunajaa tai sokeria.
Kahvin kuuluu olla kitkerää ja vahvaa, makeus pilaa sen täysin. Juon espressoja yleensä, joskus myös peruskahvia mutta aina ilman sokeria tai maitoa.
Teehen laitan puoli kuppia maitoa jos sitä joskus juon, koska en oikein pidä teen mausta. Sokeria en laita siihenkään.
kahvia tosi harvoin, mutta kun juon, juon mustana ilman sokeria. Teetä juon kauramaidolla ja yleensä ilman sokeria, mutta joskus harvoin saatan aamulla laittaa vähän sokeria, ehkä puoli tl. Kun ei normaalisti käytä teessä sokeria, vähäinenkin määrä makeuttaa.
Teehen 1tl (matala) tai 1 makeutustabletti
Nykyään kyllä tosi harva laittaa sokeria siihen juomaan, jota yleensä juo. Ei tule ketän tuttua mieleen!
Yleensä en makeuta enkä maidota teetä ja kahvia. Joskus kuitenkin tekee mieli hyvin vahvaa irlantilaista teetä maidolla. Inkiväärikahvi puolestaan vaatii sokeria, jopa melko paljon.
Tummapaahtoinen suodatin-/pressokahvi: joko täysin mustana tai cafe au lait -muodossa eli puolet maitoa, puolet kahvia. Espresso: n. 1 tl sokeria. Tee/Rooibos: n. 1 tl hunajaa (sopii teehen mielestäni paremmin kuin sokeri). :)
Neljä Hermesetasta vaaleassa peruskahvissa kuulostaa hurjan yököltä ja lähinnä siltä, että kahvi on ollut pitkään seisonutta ja että työkaverisi on ehkä vaan yrittänyt peittää kitkerän maun makealla... ;)
vanhan kahvin makua, kun itse keitti kahvin aamulla ja joi pian kun se valmistui. Satuin vaan panemaan ne Hermesetaken klikkaukset merkille :)
AP
Kahvin juon (nykyään) ilman sokeria. Käytin lapsena sokeria ja teininä sitten opettelin siitä pois.
Sokeria, eli msta kahvi ja pelkkä tee ovat minun makuuni. Kahvin kanssa haluan aina jotain syödä, vaikkapa näkkäriä jos imelää ei ole saatavilla.
Satuin vaan panemaan ne Hermesetaken klikkaukset merkille :) AP
senverran, että se ääni ei välttämättä kerro asian kokototuutta. Kokemusta on "klikatteluista" ja itse käytän ko.tuotetta yhden per kuppi oli nyt sitten teetä tai kahvia.
teehen kahvilusikallinen hunajaa (tai 1 - 1,5 sokeripalaa tai 1 hermesetas), tämä siis mukillilseen (= 2 kupillista vettä meidän kahviautomaatista).
Ennen käytin sekä kahvissa, että teessä sokeria kumpaankin kaksi palaa tai lusikallista. Sitten muka terveyspuuskassani keksin hermesetaksen. Sitä laitoin yhden tai kaksi, riippuen mukin koosta.
Nyt en käytä kummassakaan sokeria enkä makeutusainetta. Teehen laitan joskus hunajaa, mutta harvoin sitäkään.
Kahviin valkaisuksi täysmaitoa tai kermaa, tee menee ilman maitotuotteita.
Teehen sitten kaikkea mahdollista, maitoa ja sokeria tarpeeksi kun eihän se muuten maistu miltään!
Ja tästä voimme varmaan päätellä että olen kahvinjuoja, teetä juon todella harvoin juuri em. syistä.
Hyi kauhistus, en voisi juoda kahvia jossa on sokeria. Teetä ehkä nippanappa, mutta ei se hyvää olisi.