Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

"Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi" -> help!

Vierailija
14.10.2012 |

Sulatanko voin? Mikä on kätevin tapa?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
14.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

huoneenlämpöisen voin ja sokerin sekoitat sähkövatkaimella tai yleiskoneella. sellaiseksi valkoiseksi ilmavaksi vaahdoksi. toi siis kätevin

Vierailija
2/18 |
14.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin on helpompi vatkata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
14.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huoneenlämpöisesta/ pehmeää rasvaa ei tarvitse sulattaa. Vatkaat niin kauan ettei sokeri enää rahise ja vaahto on valkoista (hyvn vaaleaa)

Vierailija
4/18 |
14.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulanut voi ei vaahtoudu.



Vierailija
5/18 |
14.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen voin pitää olla vain sellaista sopivan pehmeää, ettei vatkaimet lentele, kun alat vatkata. Eli pehmität ihan vain jonkin verran mikrossa sulatusteholla, palot pieniksi kuutioiksi vatkauskulhon pohjalle, kaadat sokerin päälle ja sitten vaahdotat vatkaimella. Ei siitä mitään oikeaa vaahtoa tule vaan sokeri on tarkoitus saada ihan kokonaan sekaisin voin sekaan. Voin väri muuttuu vähän vaaleammaksi toki.

Vierailija
6/18 |
14.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ohjeessa ei käsketä sulattamaan, älä sulata. Pitäisi kuitenkin olla pehmeää, eli joko otat sen jääkaapista pöydälle vaikka tunniksi, tai laitat rasvan mikroon 10 sekunniksi kerrallaan pari kertaa niin että on pehmentynyt muttei ehdi sulaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi voi meni "ryynimäiseksi" kun vaahdotin sen sokerin kanssa...oudon näköistä.ei ole koskaan ennen käynyt näin? Osaako kukaan kertoa syytä siihen.

Vierailija
8/18 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

kotileipuri kirjoitti:

Miksi voi meni "ryynimäiseksi" kun vaahdotin sen sokerin kanssa...oudon näköistä.ei ole koskaan ennen käynyt näin? Osaako kukaan kertoa syytä siihen.

Vatkasit liian pienellä teholla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

kotileipuri kirjoitti:

Miksi voi meni "ryynimäiseksi" kun vaahdotin sen sokerin kanssa...oudon näköistä.ei ole koskaan ennen käynyt näin? Osaako kukaan kertoa syytä siihen.

Lisää tehoa ja aikaa vatkaukseen.

Tai olisiko sokerisi hiukan kostunut?

Tai sitten voi on liian lämmintä (nestemäisenä ei toimi)?

Vierailija
10/18 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kannattaakohan leipoa ollenkaan, jos tuota et tiennyt?

Sinun ei olisi ikinä kannattanut tehdä mitään ensimmäistä kertaa, sillä ethän silloin vielä tiennyt asioista juuri mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saattaa olla että voi oli lämminnyt liiaksi ..muuta syytä en keksi.olen tehnyt tämän saman kakun varmasti satoja kertoja (olen sen verran vanha jo)eikä koskaan ennen ole epäonnistunut.

Vierailija
12/18 |
24.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi pääsi sulamaan melkein kokonaan, kun yritin pehmittää sitä mikrossa voi-sokerivaahtoa varten. Voiko sen hyydyttää uudestaan jääkaapissa, vai vaikuttaako kertaalleen sulaminen niin, että voi-sokerivaahto ei onnistu?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
24.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi pääsi sulamaan melkein kokonaan, kun yritin pehmittää sitä mikrossa voi-sokerivaahtoa varten. Voiko sen hyydyttää uudestaan jääkaapissa, vai vaikuttaako kertaalleen sulaminen niin, että voi-sokerivaahto ei onnistu?

Laita vaan jääkaappiin. Voin pitäisi tosiaan olla pehmeää, noin huoneen lämpöistä kun voi ja sokeri vaahdotetaan.

Vierailija
14/18 |
24.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos, mennään tällä. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
24.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi pääsi sulamaan melkein kokonaan, kun yritin pehmittää sitä mikrossa voi-sokerivaahtoa varten. Voiko sen hyydyttää uudestaan jääkaapissa, vai vaikuttaako kertaalleen sulaminen niin, että voi-sokerivaahto ei onnistu?

Laita vaan jääkaappiin. Voin pitäisi tosiaan olla pehmeää, noin huoneen lämpöistä kun voi ja sokeri vaahdotetaan.

Tästä oli muuten Kinuskikissa tms tehnyt vähän testejä, joissa totesi, ettei voin lämpötilalla ollut mitään merkitystä lopputuloksen kannalta. Muistaakseni hän oli tehnyt myös testin onko ylipäänsä väliä vaahdottaako voin ja sokerin, vai sekoittaako jollain muulla tavalla (voi sulatettuna? en muista), ja silläkään ei testileivoksissa ollut juuri väliä. Varmaan googlaamalla löytyy jos jotakuta kiinnostaa tutustua tarkemmin.

Vierailija
16/18 |
24.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko sillä vaahdottamisella oikeasti mitään merkitystä? Eikö tärkeintä vaan ole, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin?

Olen lukemattomia kertoja käyttänyt sitä juoksevaa floraa pullosta ja sekoittanut ihan lusikalla sokerin sekaan ja aina on tullut onnistuneita leipomuksia. En siis oikeasti usko, että tuossa on mitään ongelmaa. Ainoa vaaranpaikka on se, että pystyy mittaamaan oikean määrän sitä juoksevaa rasvaa mutta muuten en usko, että on mitään väliä sillä, onko se liian sulanut vai ei.

Vierailija
17/18 |
24.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi pääsi sulamaan melkein kokonaan, kun yritin pehmittää sitä mikrossa voi-sokerivaahtoa varten. Voiko sen hyydyttää uudestaan jääkaapissa, vai vaikuttaako kertaalleen sulaminen niin, että voi-sokerivaahto ei onnistu?

Senkun käytät sitä sulanutta voita.

Vierailija
18/18 |
24.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vatkaat sitä munaa!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kaksi