Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pitääkö vispipuuron olla ihan jäähtynyttä kun sitä aloittaa vatkaamaan?

Vierailija
30.09.2012 |

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta ei tarvitse olla ihan jäähtynyttä kuitenkaan. Laita kylmään vesihauteeseen, siis kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen se kattila ja kokeile aika ajoin vatkaamista.

Vierailija
2/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos et kiehauta perunajauhon kere, varaudu pitkään hyytymisaikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puuro jäähtyy vatkatessa.Mielestäni kylmäpuuro ei vatkaannu kunnolla.

Vierailija
4/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos et kiehauta perunajauhon kere, varaudu pitkään hyytymisaikaan.

Vierailija
5/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaahtoutuu parhaiten kun aloittaa vatkaamaan kuumana.

Vierailija
6/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaahtoutuu parhaiten kun aloittaa vatkaamaan kuumana.

vaahtoudu kuumana vaan lähes huoneenlämpöisenä parhaiten. Ja teen puuroa lähes joka viikko että kokemusta kyllä löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos ison annoksen puuroa vatkaa kuumana. Itse annan jäähtyä, niin puuro vatkaantuu nopeasti. Paremman makuistakin jäähtyneenä.

Vierailija
8/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuuko siitä, mitä puuroa? Meillä perinteisen reseptin mukaan valmistettua marjapuuroa, jossa mannaryynin lisäksi ruisjauhoa. Ei koskaan puuroon perunajauhoa, sitä meillä sanotaan kiisseliksi.



Olen yrittänut vatkata kuumana, kun mies tykkää lämpimästä vispipuurosta.

Turhaa touhua kuumana vatkaaminen, kannattaa aloittaa vasta sitten, kun on vähän jäähtynyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaikka oli vielä hieman lämmintä kun aloitin vatkaamisen. Tosin vatkasin sitä tiskialtaassa kylmävesihauteessa, joten jäähtyi siinä samalla. Valmiina oli jo ihan viileää se puuro.



ap

Vierailija
10/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan miten vaan....

Ravintolakoulussa vuosikymmeniä sitten opetettiin näin: Kuuma puuro kylmään vesihauteeseen ja sit vispaamaan. Käsin! Ja oikeesti puuro vatkattiin huoneenlämpöiseksi. On kyllä tuolla tavalla tosi hyvää, sulaa suuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä vuoristossa te asutte? Mä vatkaan AINA kuumana, ja hyvin vaahtoutuu. Valmiina se on vielä lämmintä, ja omasta mielestä parhaimmillaan. Koskaan en ole odottanut jäähtymistä, että en tiedä jos sillon vaahtoutuis nopeammin? Äiti opetti näin, ja parasta vispipuuroa on omasta mielestä, niin samoin olen jatkanut.

Vierailija
12/12 |
30.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kälyni mielestä parikymmentäminuuttia.