Gallup nakkikeitosta :)
paistatko nakit ennen keittoon laittoa vai et?
Kysyn sen takia, että itse en ollut koskaan edes ajatellut että voisi tai pitäisi paistaa, mutta tuttu tarjosi kerran nakkikeittoa, jossa nakit oli paistettu.
Ihan mielenkiinnosta kysyn, onko se yleistäkin.
Mitään arvostelua yms ei tähän sisälly, enkä halua argumentteja terveellisyyden puolesta tai vastaan, vaan kiinnostaa vaan tietää.
Kommentit (15)
Mä en paista, mutta mieheni jos tekee keiton niin paistaa voissa nakit. Väittää että maistuu erilaiselle. Mun mielestä vaan lisää rasvasuutta mutta ei paranna makua.
Tosin nakkikeitto on tällä palstalla vaarallinen aihe :) Erehdyin kerran jossain ketjussa kertomaan että meillä tehdään nakkikeittoa, ja jouduin siitä melkoisiin väittelyihin :)
mikä on aika yllättävää, koska mies yrittää muutenkin välttää ylimääräisiä karsinogeenejä.
mikä on aika yllättävää, koska mies yrittää muutenkin välttää ylimääräisiä karsinogeenejä.
aijaa, vai tulee paistamisestakin karsinogeenejä :DD
Onneksi itse en ole naimisissa tuollaisen hysteerikon kanssa.
kun siellä tehtiin nakkikeittoa omassa keittiössä (ennen keskuskeittiöaikoja) ja nakit paistettiin ensin. Sen jälkeen olen itekin paistanut pannulla nakit, joskin ilman rasvaa.
Jos keittoa syödään vielä suraavana päivänä niin paistan. Makkara tai nakki pysyy maukkaampana ja kokonaisempana paistettuna. Tämä on etu jos keittoa lämmitetään uudelleen.
en koskaan nakkikeittoon. Maku on ihan eri kun paistaa ja sitä makua en nakkikeittoon kaipaa.
Jonnekin muualle paistettu nakki toki on herkullinen, esim. juuri mainitsemaan soossiin.
Mikä on sitten paras nakki nakkikeittoon?
Vierailija kirjoitti:
Mikä on sitten paras nakki nakkikeittoon?
Lihapitoinen, rasvainen, nitriititön.
En paista nakkeja, mutta jos teen makkarakeiton HK:n sinisestä, niin ne lohkot paistan voissa. Kyllä se makua antaa.
Nakkikeittoa syödään meillä aika harvoin, mutta kun syödään, niin teen sen kuorettomista nakeista. Kun lapset olivat pieniä, pyrin välttämään nitriitin syömistä käyttämällä Vatajan nitriitittömiä nakkeja. Nyt nuo roikaleet ovat teinejä jo, joten käytän tavallisia nakkeja.
Vierailija kirjoitti:
Mä en paista, mutta mieheni jos tekee keiton niin paistaa voissa nakit. Väittää että maistuu erilaiselle. Mun mielestä vaan lisää rasvasuutta mutta ei paranna makua.
Tosin nakkikeitto on tällä palstalla vaarallinen aihe :) Erehdyin kerran jossain ketjussa kertomaan että meillä tehdään nakkikeittoa, ja jouduin siitä melkoisiin väittelyihin :)
Ihan syystäkin, ei se ole kunnon ruokaa hyh.
Mä en syä nakkikeittoa, mutta paistaisin kyllä jos tekisin.
Minusta nakeille ei ylipäänsä kuulu paistaminen vaan kiehautus.