Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten valmistaa pinaattia? Apuja, lapset pyysi

Vierailija
17.09.2012 |

pinaattia, ei siis mitään -keittoa tai lettuja vaan pinaattia ihan ruuaksi.



Miten teette? Keitänkö sitä vain? Mitä mausteita?



Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
17.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan vähän vettä isoon kattilaan, kiehauta. Lisää pinaatit, paljon, koska se kutistuu älyttömästi. Höyrytä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja voisulalla jos tykkäät siitä.

Vierailija
2/7 |
17.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan kyllä ihan kokata, mutta jostain syystä pelkkä pinaatti ei ole koskaan kuulunut meidän ruokavalioon. Lapset olivat jossain kaverilla maistaneet ja tykänneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
17.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää oliiviöljyä ja siinä kuullottaa muutaman valkosipulinkynnen viipaleina. Sitten muutaman minuutin pyörittelee siinä pannulla paloiteltuja pinaatinlehtiä. Mausteeksi lopuksi suolaa, mustapippuria ja halutessa tilkka sitruunamehua. Käy ruoan lisäkkkeeksi sellaisenaan, tai esim. leivänpäälle, jolloin päälle voi vielä laittaa viipaleet vahvaa juustoa esim. pecorinoa tai fetaa.

Vierailija
4/7 |
17.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se oli lihan lisukkeena ja oliko siinä papuja myös, en muista. Mutta siis oliiviöljyssä pyöräytettyä ja maustettu ehkä pippurilla ja suolalla ainakin.

Vierailija
5/7 |
17.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja teen ihan vähän juustokastiketta, johon laitan muskottipähkinää ja pippuria ja suolaa. Lisään siihen pinaatin. Oksaalihapon takia laitan maitopohjaiseen kastikkeeseen.

Vierailija
6/7 |
17.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

- ota isoimmista lehdistä kanta pois, se ei tunnu suussa hyvältä. Käy lehdet muutenkin lävitse, muovipusseissa myytävissä lehdissä tuppaa olemaan mössääntyneitä välissä. Huuhtele ja linkoa salaattilingossa, jos sinulla sellainen on. Lehtiin jäänyt vesi ei tietenkään sinällään ole kamalaa, mutta räiskyy pannulla.



- kuumenna oliiviöljyä muutama ruokalusikallinen pannulla ja pane lehdet siihen. Lehtien tulee kypsyä niin, että eivät ole rapsakoita, mutta ei tarkoitus ole ruskistaakaan.



- mausteeksi suolaa ja sitruunamehua (puolikas sitruuna per pannullinen, ei liikaa!)



- paahdetut pinjansiemenet ovat herkkua pinaatin kera.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
17.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se oli lihan lisukkeena ja oliko siinä papuja myös, en muista. Mutta siis oliiviöljyssä pyöräytettyä ja maustettu ehkä pippurilla ja suolalla ainakin.

tulee hyvä ruoka itsessään hyvän leivän kanssa tuosta silloin, ja jos haluaa jotain lisäksi niin vaikka öljyssä raakana hieman ruskehtaviksi paistettujen, suolalla ja kuivalla oreganolla maustettujen perunaviipaleiden kanssa. Tuli just nälkä :-p

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme kahdeksan