PESETTEKÖ TE LIHAN ENNEN KUIN TEETTE RUOKAA?
No tuli mieleen kun kaveri oli meillä kun tein lihapullia. Otin jauhelihaa ja pesin sen hanan alla. Kaveri katsoi silmät pyöreenä että mitä sä teet.
Minä pesen aina lihan ja kasvikset ja hedelmät!
Pesettekö te?
Kommentit (92)
Broilerinkoivet, kokonaiset broilerit, naudanlihapalaset, jauhelihan, mitä nyt käytänkään. Samoin maksat ja muut lihajutut. Ehkä kaverisi ei ole niin "siisti" ihminen vaan, älä välitä.
Broilerinkoivet, kokonaiset broilerit, naudanlihapalaset, jauhelihan, mitä nyt käytänkään. Samoin maksat ja muut lihajutut. Ehkä kaverisi ei ole niin "siisti" ihminen vaan, älä välitä.
Mites toi edes onnistuu?
Varsinkin jauhelihan pesu kuulostaa jo aikas eksoottiselta.
Varmaan pesette myös jäätelön, sokerin, mausteet, leivän, piimän ja leikkeleet?
Joskus 60-luvulla kaupoissa pesivät makkarat kun päiväys oli menny yli ja ne oli muutunu ninjakkaiks. Onkos tässäkin sama juttu?
Pitäisin tätä vitsinä, mutta olen tavannut sinut.
Vai oletko sinä se, joka hirvivajalla hirveä paloteltaessa järkytyit, kun laitoin palat saman tien pakastepussiin? Sinä aioit pestä lihat ensin.
Tämä nyt on uutta, että jauhelihatkin peset.
Pesetkö kalat? Tiedätkö, että kalan rasva on vesiliukoista, ja siinä menee osa kalan makua.
Olen tavannut sellaisenkin, joka pesi makkarat.
Oli ollut nuorempana makkaratehtaalla töissä.
Luin viestiäsi erityisen tarkkaan että ymmärsin sinun oikeasti tarkoittavan mitä sanot. Ja seuraavaksi jäin kaipaamaan jotain jopa tieteellistä selitystä asialle, josta en ole koskaan ennen kuullut.
Kyllä minäkin pesen esim. kasvikset ennen niiden syömistä, ja olen erittäin tarkka hygieniasta ruuanvalmistuksen yhteydessä.
Eli tuo lihan peseminen ei liity siisteyteen.
Miksi peset lihan???
Minä kippaan kaikki suoraan rasiasta pannulle. Kädet ovat kuitenkin täynnä bakteereita, joten en viitsi paljoa lihoihin raakana koskea.
Sanokaas nyt, miksi ihmeessä se liha pitää pestä?
En kertakaikkiaan aina ymmärrä ihmisiä.
T: elintaviketehtaan työläinen
Huuhtelen mahdollisen teollisen marinadin kyllä pois, mutten ole ikinä kuullutkaan lihan, kuten jauhelihan pesemisestä. :D
normilihaa en ole ikinä pessyt. Kuivaan kokolihasta kyllä pinnan paperilla.
huuhtelen pikaisesti vedellä kokolihat (naudanpaisti jne)ja sitten talouspaperilla pyyhin kuivaksi ja paloittelen lihan sopiviksi paloiksi samalla poistaen kalvot ja näkyvän rasvan ennen pakastamista! Ja sitten kun otan pakkasesta sulatan jääkaapissa sulaksi, ja sitten huoneenlämpöön lämpenemään huoneenlämpöiseksi (kylmää lihaahan ei saa laittaa suoraan pannuun/uuniin, vaan lihan pitää olla huoneenlämpöistä).
Pesen lihan että se olisi puhdasta! Ties missä ne ovat lojuneet. Tiedän, että liha paistetaan tai keitetään mutta ei ne esim. nöyhdät lähde paistamalla pois.
Jauheliha on ihan helppo pestä. Kokeilkaa vaikka. Vielä helpompaa on ottaa broilerin koiven jalasta kiinni ja huuhdella hanan alla.
En minä niitä tiskiaineen kanssa hinkkaa vaan huuhtelen AINA veden alla.
Kaikki lihat, kaikki vihannekset ja hedelmät.
En huuhtele makaronia. Riisin huuhtelen!
Olen nyt vähän hämmästynyt kun vastaukset olikin tälläisiä :o
ap
jos se tuntuu sitä kaipaavan. Tärkeintä on tietty ottaa liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruuan laittamista.
tiedät itsekin olevasi epänormaali. Ei kukaan tuntemani ihminen pese lihoista muuta, kuin marinadia pois. Ei lihassa Suomessa mitään irtolikaa ole ja kaikki muu "lika" tuhoutuu kuumennettaessa.
Kuolisit varmaan kauhusta, jos tietäisit miten me kokkaamme veneolosuhteissa. Olen grillannut lukuisia kertoja yleisellä grillipaikalla, jossa grilliritilä on ihan musta kaikesta siihen vuosien saatossa tarttuneesta. Luotan siihen, että avotuli polttaa haitallisen pois. Elossa olen yhä, vaikka meillä ei ollut kolmena ensimmäisenä vuonna veneessä jääkaappiakaan. Metwusti maistui ihan hyvältä vielä seuraavanakin retkipäivänä :)
Itse taas en ole ikinä nähnyt kenenkään huuhtelevan lihaa. Ensinnäkin ainakin Suomessa voidaan olettaa teurastamoiden olevan aika hygienisiä paikkoja. Toisekseen lihat on pakattu niin, ettei siellä paljoa ylimääräistä bakteeria pääse elelemään. Muutenhan lihat olisivat pääsääntöisesti pilalla ennen kuin ne kotiin ehtisivät.
Ja jos siinä lihassa jotai vaarallista olisi, niin ei se nyt vedellä siitä mihinkään lähde. Juurekset huuhdellaan, koska niissä nyt voi olla vaikka multaa tms. pinnalla.
Ylimääristä marinadia pyyhin välillä paketin reunaan pois, mutta muuten kaikki lihat kipataan suoraan rasiasta pannulle paistumaan.
Eikö se liha murene tiskialtaaseen hanan alta käsistä? Laitto lihan märkänä pannulle va kuivaatko?
Broilerista saatan huudella ylimääräisiä nesteitä ja kuivata talouspaperiin.
minäkin. Kylläkään jauhelihaa en syö, mutta pesen rintaleikkeet, koska ne ovat niljakkeisia ja saan vedellä ne hyvin putsattua. Lihapalat myös aina pesen ja myös kalan. Todellakin tekee pahaa kuvitella, missä oloissa ne on lätkitty meille tehtaalla rasioihin ja niitä pitäisi mukamas suoraan pakkauksesta alkaa paistamaan, ei kyllä!
Mhin sillä pesulla pyritään. mikä sen tarkoius on?
50- ja 60-luvun keittokirjoissa neuvottiin pesemään soppalihat ja muut, mutta silloinhan lihankäsittely oli toisenlaista kuin nykyään.
Jos ei muuta saa kuin marinoitua tai muulla tavalla esimaustettua lihaa, niin sehän pitää tietty pestä. Mutta se taitaa olla toinen juttu?
Lisäksi veljeni on elintarviketekniikan insinööri ja luennoi koko perheelle aika ajoin oikeasta hygieniasta keittiössä - milloin tästä, milloin tuosta, kyllästymiseen asti. Mutta koskaan ei luennon aiheena ole ollut LIHAN PESEMINEN. Olen 100% vakuuttunut, että jos se olisi tarpeellista, olisin kuullut siitä jo lukemattomat kerrat.
Sen sijaan kuulen tällaisesta tavasta ensimmäistä kertaa juuri tässä ketjussa. Ymmärrän marinadin pois pesemisen/pyyhkimisen ja lihan pinnan kuivaamisen paperilla, mutta jauhelihan peseminen ei hemmetti soikoon mene kaaliin. Että joo, olet ap nyt itse tällä kertaa se outo. :)
huuhtelen juoksevan veden alla kokolihan ja kalan. Jauhelihaa en kylläkään huuhtele. ;)
miksi pesisin?