VINKKEJÄ mitä tehdä katkaravusta?
Haluaisin syödä katkarapuja, olen syönyt niitä oikeastaan vain ravintolassa.
Minkä kokoisia käytät ja mihin?
Pakastealtaasta vai tuoretiskiltä?
Auttakaa :D
Toast skågen vois olla hyvää, onko hyviä ohjeita?:)
Kommentit (17)
Teen kevyen juustokastikkeen, laitabn katkikset sinne pariksi minuutiksi ja lisään sitten pastan siihen.
Miten ne isot katkaravut eroaa pienistä?
Myynnissähän on pakasteena pieniä, keskikokoisia ja isoja katkarapuja. Tiikeri- ja jättikatkaravut ovat sitten asia erikseen, ne ovat kaikkein isoimpia katkarapuja mitä on ja tuoreena myytäviä.
tulee hyvä, kun laittaa katkarapuja.
voi laittaa myös esim salattiin...ihan ihin vaik oikeestaan kun käyttää vähän mielikuvitusta!
Miten ne isot katkaravut eroaa pienistä?
Myynnissähän on pakasteena pieniä, keskikokoisia ja isoja katkarapuja. Tiikeri- ja jättikatkaravut ovat sitten asia erikseen, ne ovat kaikkein isoimpia katkarapuja mitä on ja tuoreena myytäviä.
Mitä niistä tiikeri- ja jättikatkaravuista voi tehdä?:)
Mulla iski kauheat katkarapu himarit!:D
enkä koskaan osta mitään niin epäeettistä ruokaa kuin katkaravut tai tonnikala.
enkä koskaan osta mitään niin epäeettistä ruokaa kuin katkaravut tai tonnikala.
kun söin just tonnikalasalaattia....:D
-ap
Joko salaattina tai sitten katkaravuilla täytetty avokado. Tohon jälkimmäiseen sekoitan katkaravut esim. ranskankermaan, sekaan sitruunaa ja sitten avokadon puolikkaat täytetään tällä "mössöllä", ihanaa!
Toinen perinteinen hyvä on katkarapukasari, eli tomaattipohjainen, paljon valkosipulia sisältävä kastike/pata. Syön sitä yleensä riisin kanssa, ja käytän tähän pakastekatkarapuja (ei saa keittää varsinaisesti, sitkistyvät).
Meidän perheen lempisoppa:
Kaks purkkia valkosipulitomaattimurskaa
Creme fraiche purkki
Pussi katkarapuja
Puolikas pötkö vuohenjuustoa
Kaikki kattilaan ja lämmitetään. Tekemises menee 10 min ja on herkkua esim. tuoreen patongin kanssa!
Pari purkkia katkaraputuorejuustoa, pussi sulatettuja ja kuivateltuja katkarapuja ja 1 purkki ranskankermaa...sekoitetaan ja voidaan syödä esim kalapöydässä, perunoiden kanssa, leivällä yms.
Joko salaattina tai sitten katkaravuilla täytetty avokado. Tohon jälkimmäiseen sekoitan katkaravut esim. ranskankermaan, sekaan sitruunaa ja sitten avokadon puolikkaat täytetään tällä "mössöllä", ihanaa!
Toinen perinteinen hyvä on katkarapukasari, eli tomaattipohjainen, paljon valkosipulia sisältävä kastike/pata. Syön sitä yleensä riisin kanssa, ja käytän tähän pakastekatkarapuja (ei saa keittää varsinaisesti, sitkistyvät).
Martina Aitolehti teki eilen Neljän tähden illalisessa?
Täytetty avocado
2 avokadoa ?
400 g katkarapuja ?
2 rkl sitruunamehua ?
2 rkl majoneesia ?
1 rkl ranskankermaa ?
1 rkl chilikastiketta ?
salaattia ?
4 tillinoksaa ?
4 sitruunaviipaletta
Puolita avokado ja ota kivi pois. Koverra hedelmäliha pois kuoresta ja soseuta sitruunamehun kanssa haarukalla. Pane kuorenpuolikkaat talteen.
Kuori ja hienonna katkaravut. Sekoita katkaravut ja avokadosose majoneesin, chilikastikkeen ja ranskankerman kanssa. Täytä kuorenpuolikkaat soseella.
Huuhtele salaatti ja jaa neljälle lautaselle. Aseta päälle avokadot. Koristele sitruunalla ja tillillä.
Oisko kellään salaatinohjetta tai sitte skågenin?
-ap
Laitan yleensä jäävuorisalaattia, herne-maissi-paprikaa, kurkkua, avokadoa, purjosipulia, kirpeää omenaa, kapriksia, kananmunalohkoja ja katkarapuja. Kastikkeeksi sitruunamehu ja oliiviöljy sekä rouhaisut suolaa ja pippuria myllystä.
on paistaa Prismasta saatavia (Rainbown?) wokkivihanneksia oliiviöljyssä, lisätä mukaan pakasteena myytäviä isoja katkarapuja ja lisätä mukaan chilikastiketta, suolaa, musta- ja sitruunapippuria. Aah, nälkä tulee ajatellessa! Ei gourmeeta, vaan lähinnä lohturuokaa. ;)
Kookoskastike:
2,5dl kookosmaitoa
3dl vettä
1tl raastettua inkivääriä
1 murskattu valkosipulin kynsi
1tl chilijauhetta
0,5-1tl suolaa
1,5tl tomaattipyrettä
Muut ainekset:
4rkl oliiviöljyä mä laitan
1/4tl sinapinsiemeniä
8-10 currynlehteä
3 kokonaista kuivattua chilipalkoa
2 valkosipulinkynttä
puoli pussia katkarapuja
2rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1. Valmista ensin kookoskastike. Sekoita sen ainekset keskenään ja anna maustua väh. 20 minuuttia.
2. kuumenna öljy kasarissa, lisää sinapinsiemenet, currynlehdet, valkosipuli ja chilit ja freesaa puolisen minuuttia. Lisää joukkoon katkaravut, alenna
lämpöä ja freesaa pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
3. Kaada kookoskastike sekaan ja keitä hiljaksiin noin 5 minuuttia. Kippaa sekaan noin puolet korianterista, sekoita ja kaada tarjoiluastiaan. Loput
korianterit koristeeksi päälle ja eiku syömään.
Riisin kanssa hyvää, toki muutkin lisäkkeet käy.
Kookoskastike:
2,5dl kookosmaitoa
3dl vettä
1tl raastettua inkivääriä
1 murskattu valkosipulin kynsi
1tl chilijauhetta
0,5-1tl suolaa
1,5tl tomaattipyrettäMuut ainekset:
4rkl oliiviöljyä mä laitan
1/4tl sinapinsiemeniä
8-10 currynlehteä
3 kokonaista kuivattua chilipalkoa
2 valkosipulinkynttä
puoli pussia katkarapuja
2rkl tuoretta korianteria hienonnettuna1. Valmista ensin kookoskastike. Sekoita sen ainekset keskenään ja anna maustua väh. 20 minuuttia.
2. kuumenna öljy kasarissa, lisää sinapinsiemenet, currynlehdet, valkosipuli ja chilit ja freesaa puolisen minuuttia. Lisää joukkoon katkaravut, alenna
lämpöä ja freesaa pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
3. Kaada kookoskastike sekaan ja keitä hiljaksiin noin 5 minuuttia. Kippaa sekaan noin puolet korianterista, sekoita ja kaada tarjoiluastiaan. Loput
korianterit koristeeksi päälle ja eiku syömään.Riisin kanssa hyvää, toki muutkin lisäkkeet käy.
Tai muun helpon arkiruuan?
Miten ne isot katkaravut eroaa pienistä?