Makkarasta inisijät
eivät tajua makkaran perusideaa.
Ruhosta on murto-osa "laadukasta lihaa", joka kannattaa syödä lihana. Suurin osa on "muuta" ja siitä on järkevää tehdä makkaraa. Nam!
Kommentit (14)
ja sitten näitä suomalaisia jauhoisia einespaukkuja, joissa on todella pieni osa edes niitä mainitsemiasi "muita ruhonosia". Niihin en koske.
t: Makkaratehtaassa joskus työskennellyt
Lukekaa edes kerran ne tuoteselosteet! Ei taida olla edes sallittua enää!
tulee paha mieli kaikista e-koodeista.
suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450),suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (E315), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.
Lukekaa edes kerran ne tuoteselosteet! Ei taida olla edes sallittua enää!
HK:n sininen (joka on suht laatumakkara näiden joukossa):
Tuotteen ainekset:
suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, suomalainen rypsiporsaanliha, kamara, perunajauho, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), maltodekstriini, suola (1,6 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine (E315), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 10 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.
Jotkut ovat tietysti kehitettyjä aineita, mutta suurin osa luonnollisia aineita, joita esim. ihmisen elimistökin sisältää.
Lukekaa edes kerran ne tuoteselosteet! Ei taida olla edes sallittua enää!
HK:n sininen (joka on suht laatumakkara näiden joukossa): Tuotteen ainekset: suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, suomalainen rypsiporsaanliha, kamara, perunajauho, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), maltodekstriini, suola (1,6 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine (E315), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 10 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.
tämä laittamasi on Hk:n sinisen kevytversion sisältö. Yläpuolella on normaaliversio. Mielenkiintoista että kevyttuotteesta on karsittu liha lähes kokonaan pois. Nahkaa ym jäänteitä sen sijaan on kuitenkin todellla runsaasti.
suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450),suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (E315), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.
suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450),suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (E315), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.
se 10% lihaa sisältävä on kevyt hk:n sininen.
Ainekset: suomalainen sianliha, vesi, suomalainen naudanliha, suola (1,7 %), stabilointiaine (E450, E451), tärkkelyssiirappi, hapettumisenestoaine (E316), mausteet ja aromit (mustapippuri, muskottipähkinä, inkivääri, maustepippuri), säilöntäaine (E250).
Ei sisällä natriumglutamaattia (E621) tai kamaraa.
Lukekaa edes kerran ne tuoteselosteet! Ei taida olla edes sallittua enää!
HK:n sininen (joka on suht laatumakkara näiden joukossa): Tuotteen ainekset: suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, suomalainen rypsiporsaanliha, kamara, perunajauho, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), maltodekstriini, suola (1,6 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine (E315), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 10 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.
tämä laittamasi on Hk:n sinisen kevytversion sisältö. Yläpuolella on normaaliversio. Mielenkiintoista että kevyttuotteesta on karsittu liha lähes kokonaan pois. Nahkaa ym jäänteitä sen sijaan on kuitenkin todellla runsaasti.
http://www.pajuniemi.fi/index.php?mact=tuotteet,cntnt01,default,0&cntnt…
Pajuniemen Luomusaunalenkki.
Luomusianliha, luomunaudanliha, vesi, suola (1,8%), fruktoosi, happamuudensäätöaine (E331), luontaiset aromit, hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250)
Mausteet
chili, inkivääri, korianteri, muskottipähkinä
Natriumnitriitti E250, kavahdatteko jo?
NaNO2 on vastaa myrkyllisyydeltään aspiriinia ja kofeiinia. Jos 70-kiloinen mies syö sitä yli 5 g kerta-annoksen, niin se voi olla hengenvaarallista. Tämä tarkoittaa siis reilua 40 kg suomalaista lihaa kerralla. Sitä on paljon kaikissa juureksissa, etenkin pinaatissa ja salaatissa, joissa sitä voi olla jopa 2500 mg/kg - eli 2 kg pinaattia voi olla natriumnitriitin osalta yhtä hengenvaarallista kuin 40 kg kotimaista lihaa. Makkarassa natriumnitriitti ehkäisee tehokkaasti botuliinia (sitä botoxia, mitä pumpataan huuliin) tuottavan bakteerin kasvua. Botuliini on tappaa puolet koehenkilöistä, kun suun kautta vedetty annos on 0,000001 mg/painokilo.
Aika moni asia on suhteellista.
Mutta onhan se tosi helppoa yleistää.
Eikö olekin?
Tero
ja tykkään lihaisista ja jauhoista makkaroista, enkä inise kummistakaan.
Jokainen syököön, mikä parhaalta maistuu.