Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Makkarasta inisijät

Vierailija
18.08.2012 |

eivät tajua makkaran perusideaa.

Ruhosta on murto-osa "laadukasta lihaa", joka kannattaa syödä lihana. Suurin osa on "muuta" ja siitä on järkevää tehdä makkaraa. Nam!

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja tykkään lihaisista ja jauhoista makkaroista, enkä inise kummistakaan.



Jokainen syököön, mikä parhaalta maistuu.

Vierailija
2/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja sitten näitä suomalaisia jauhoisia einespaukkuja, joissa on todella pieni osa edes niitä mainitsemiasi "muita ruhonosia". Niihin en koske.



t: Makkaratehtaassa joskus työskennellyt

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lukekaa edes kerran ne tuoteselosteet! Ei taida olla edes sallittua enää!

Vierailija
4/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tulee paha mieli kaikista e-koodeista.

Vierailija
5/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450),suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (E315), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.

Vierailija
6/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lukekaa edes kerran ne tuoteselosteet! Ei taida olla edes sallittua enää!

HK:n sininen (joka on suht laatumakkara näiden joukossa):

Tuotteen ainekset:

suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, suomalainen rypsiporsaanliha, kamara, perunajauho, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), maltodekstriini, suola (1,6 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine (E315), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 10 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotkut ovat tietysti kehitettyjä aineita, mutta suurin osa luonnollisia aineita, joita esim. ihmisen elimistökin sisältää.

Vierailija
8/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lukekaa edes kerran ne tuoteselosteet! Ei taida olla edes sallittua enää!

HK:n sininen (joka on suht laatumakkara näiden joukossa): Tuotteen ainekset: suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, suomalainen rypsiporsaanliha, kamara, perunajauho, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), maltodekstriini, suola (1,6 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine (E315), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 10 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.


tämä laittamasi on Hk:n sinisen kevytversion sisältö. Yläpuolella on normaaliversio. Mielenkiintoista että kevyttuotteesta on karsittu liha lähes kokonaan pois. Nahkaa ym jäänteitä sen sijaan on kuitenkin todellla runsaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450),suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (E315), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.

Vierailija
10/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450),suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (E315), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.


se 10% lihaa sisältävä on kevyt hk:n sininen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainekset: suomalainen sianliha, vesi, suomalainen naudanliha, suola (1,7 %), stabilointiaine (E450, E451), tärkkelyssiirappi, hapettumisenestoaine (E316), mausteet ja aromit (mustapippuri, muskottipähkinä, inkivääri, maustepippuri), säilöntäaine (E250).



Ei sisällä natriumglutamaattia (E621) tai kamaraa.



Vierailija
12/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lukekaa edes kerran ne tuoteselosteet! Ei taida olla edes sallittua enää!

HK:n sininen (joka on suht laatumakkara näiden joukossa): Tuotteen ainekset: suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, suomalainen rypsiporsaanliha, kamara, perunajauho, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), maltodekstriini, suola (1,6 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine (E315), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 10 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.


tämä laittamasi on Hk:n sinisen kevytversion sisältö. Yläpuolella on normaaliversio. Mielenkiintoista että kevyttuotteesta on karsittu liha lähes kokonaan pois. Nahkaa ym jäänteitä sen sijaan on kuitenkin todellla runsaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.pajuniemi.fi/index.php?mact=tuotteet,cntnt01,default,0&cntnt…



Pajuniemen Luomusaunalenkki.



Luomusianliha, luomunaudanliha, vesi, suola (1,8%), fruktoosi, happamuudensäätöaine (E331), luontaiset aromit, hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250)



Mausteet



chili, inkivääri, korianteri, muskottipähkinä



Vierailija
14/14 |
18.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Natriumnitriitti E250, kavahdatteko jo?



NaNO2 on vastaa myrkyllisyydeltään aspiriinia ja kofeiinia. Jos 70-kiloinen mies syö sitä yli 5 g kerta-annoksen, niin se voi olla hengenvaarallista. Tämä tarkoittaa siis reilua 40 kg suomalaista lihaa kerralla. Sitä on paljon kaikissa juureksissa, etenkin pinaatissa ja salaatissa, joissa sitä voi olla jopa 2500 mg/kg - eli 2 kg pinaattia voi olla natriumnitriitin osalta yhtä hengenvaarallista kuin 40 kg kotimaista lihaa. Makkarassa natriumnitriitti ehkäisee tehokkaasti botuliinia (sitä botoxia, mitä pumpataan huuliin) tuottavan bakteerin kasvua. Botuliini on tappaa puolet koehenkilöistä, kun suun kautta vedetty annos on 0,000001 mg/painokilo.



Aika moni asia on suhteellista.



Mutta onhan se tosi helppoa yleistää.

Eikö olekin?



Tero

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä viisi