Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jos täytekakun pitää olla valmiina perjantaina niin millä aikataululla etenisitte?

Vierailija
14.08.2012 |

Ajattelin että paistan tänään pohjan, huomenna leikkaan osiin ja täytän, torstaina laitan marjat ja kiilteen ja perjantai-aamuna koristelen kermavaahdolla. Täytteessä on rahkaa ja kermaa ja ehkä jotain marjoja, ei kai ne kerkee parissa päivässä mennä huonoksi>?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Torstai aamuna tekisin pohjan ja illalla täyttäisin. Perjantai aamuna koristelisin.

Vierailija
2/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

torstaina paisto ja täytteet, perjantaina koristelu.



Kyllä sen pohjan voi tehdä keskiviikkonakin, mutta yhtä kakkua tehdessä en oikein näe sitä pointtia miksi paisto pitäisi aloittaa niin aikaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

perjantaina koristelet

Vierailija
4/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistaisin keskiviikkona, täyttäisin torstaina ja koristelisin perjantaina. Tämä oli jonkun leipurin suositus koskus jossain. Kakku on helpompi leikata kunnolla jähtyneenä ja täytteiden pitää imeytyä yön yli.

Vierailija
5/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen ottanut puhelimen paria päivää ennen käteen, soittanut sillä leipomoon. Kertonut millaisen kakun haluan. Juhlapäivänä hakenut ja tämä vei 5min. Enkä todella perikatoon joutunut. :D Ja maku oli taivaallista! Helppoa.

Vierailija
6/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja jos juhlat on aikaisin niin täytän torstai-iltana ja päällystän perjantai aamulla. Jos juhlat on myöhemmin niin täytän perjantaiaamulla ja koristelen myöhemmin.

En ymmärrä niitä jotka tarjoavat monta päivää aikaisemmin tehtyjä kakkuja, säilytetty miten sattuu jääkaapissa ja ties minä päivänä pilaantuvia läträttyjä maitotuotteita :S

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitat sen jäähtyneenä pussiin ettei kuiva. Viimeistään torstaina on täytettävä. Hyvän kakun saa vain jos se on vähintään vuorokauden tekeytynyt. Voi täyttää jo keskiviikkonakin. Perjantaina koristelu.

Kostuttaa ei tarvitse jos täyte on kostea ja pohjaan käytetty pelkkää perunajauhoa,mehevöityy oikein hyväksi 1-2 vrk.



Niin ja jos käyttöö pelkästää tuota perunajauhoa (jolloin kakku on monta kertaa parempaa kuin vehnäjauhoja käytettäessä, niin pohja kannattaa tosiaan tehdä jo tänään ja leikata huomenna, tuore pohja on hankala leikata.



T:leipuri/konditori

Vierailija
8/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

torstaina koko kakku valmiiksi,mutta kerma ja koristelut vasta perjantaina:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tänään teet... Miksi hmeessä et tee torstaina koko kakkua?

Vierailija
10/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Torstai-iltana täytät ja perjantaina koristelet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perjantai aamuna koristelisin.

Vierailija
12/12 |
14.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja pakastanut sen, ottanut torstai-aamuna sulamaan ja illalla täyttänyt ja tehnyt valmiiksi, tai sitten vasta to-iltana sulamaan ja pe-aamuna täyttänyt, jos syödään vasta illalla. Täytekakun on hyvä "tekeytyä" mielellään sen yön yli, mutta ainakin nyt muutamia tunteja jääkaapissa. En silti kahta päivää aiemmin täyttäisi, se saattaa jo näkyä kakussa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi viisi