Vierailija

Ruuan pitäisi sopia seuraavana päivänä lämmitettäväksi.

Sivut

Kommentit (30)

tonnikalalasagnea tuorepastasta. Valmistuu abt. puolessa tunnissa ja jos sitä jää, sopisi hyvin lämmitettäväksi seuraavana päivänä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pakasteesta perunasipulisekoitusta, kruunusekoitusta, lohikuutioita, sit maustepippuria, ruokakermaa, suolaa, tilliä



Kaikki kattilaan anna kiehua n.10-15min, lisää kerma ja tilli tarkista suola.



Jos on enemmän aikaa, niin käytä sit tuoreita kasviksia.

keittoruoka on (tai oli, mutta en tiedä saako enää kaupoista "valmiina") tom kha - thaimaalainen kanakeitto. Tuli kookosmaitoa, vettä, tomaatteja pilkottuna, herkkusieniä pilkottuina, kanasuikaleita, valmis SantaMaria- maustesekoitus. Nam, tulista, makeaa ja tosi hyvää. Pitäisikin etsiä taas, löytyykö tuota valmissekoitusta jostain! Saman tyylisen keiton saa tehtyä tietysti itsekin, varmaan sisältää mausteeksi kalakastiketta, chiliä, kaffirlimettiä tai sitruunaruohoa, ehkä korianteria? Netistä löydät varmaan ohjeita.



Uuniin reilun kokoinen lohifile, päälle joko punaista pestoa tai toisena vaihtoehtona suolaa, hieman hunajaa ja reilusti rosepippuria. Uunissa n. 30min 175 asteessa. Sen kanssa esim. Oolannin perunamuusia tai röstiperunoita (ei tarvi varmaan lämmittää seuraavana päivänä kun uusi annos tulee niin äkkiä muutenkin) ja vaikka rakuunaporkkanoita (babyporkkanoita lämmitetään paistinpannulla, päälle loraus hunajaa ja kuivattua rakuunaa).

Lainaus:

Meillä ainakin lämmitetään kalakeittoa seuraavana päivänä eikä todellakaan maku siitä ainakaan huonone.




Uudet perunat pitäisi keittää, eiliset menee paloiksi ja kerma, voi oksetus... Tietysti jos on tottunutkin tuollaisiin niin eihän sitä eroa kai huomaakaan.

ja pataruuat paranee uudelleen lämmitettäessä. Täytyy toki jäähdyttää nopeasti ja säilyttää kylmässä.



Hyvä lohikeitto tulee myös siten, että perunalohkot keitetään reilussa vedessä lähes kypsiksi, sekaan keittojuureksia, annetaan kypsyä vielä viitisen minuuttia, sekaan rasia Hovi-savulohijuustoa ja aivan lopuksi lohikuutiot (mielellään palasta leikatut, nuo pakastekuutiot aika kauheita...). Annetaan kypsyä minuutin verran, kalat kypsyy käytännössä heti. Tulee maukas ja kermaisa keitto!

ei varmaan laiteta kermaa ruokiin, eihän... ja kaikki keittoliemet ja -pohjat on aina ihan juuri siinä paikalla tehtyjä, mitään ei tehdä päivällä tai edellisiltana valmiiksi, eihän... Mikähän ihmeveikko maitoallergikko tämä yksi kerman vastustaja on? Eihän siitä kermasta tarvi tykätä mutta ei se valtaosan mielestä nyt mikään kulinaarinen katastrofikaan ole, hyvänen aika!

kovassa kiireessä voi käyttää jopa pakastevihanneksia. Toinen meidän suosikki kiireruoka on ruskistaa jauheliha ja siihen heittää Dolmio- tomaattisoossin sekaan. Spagetin keittää samaan aikaan.

Lainaus:

ei varmaan laiteta kermaa ruokiin, eihän... ja kaikki keittoliemet ja -pohjat on aina ihan juuri siinä paikalla tehtyjä, mitään ei tehdä päivällä tai edellisiltana valmiiksi, eihän... Mikähän ihmeveikko maitoallergikko tämä yksi kerman vastustaja on? Eihän siitä kermasta tarvi tykätä mutta ei se valtaosan mielestä nyt mikään kulinaarinen katastrofikaan ole, hyvänen aika!




Missä vastustin kermaa? Ainoastaan kermaisen perunakeiton uudelleen lämmittäminen menee multa ohi, olen joskus joutunut sellaista syömään enkä sitä virhettä toista kertaa tee.



Omasta mielestäni en myöskään kirjoittanut mitään sellaista mistä olisit voinut päästäsi keksimättä löytää noita ravintolajuttujasi. Tosin se on kyllä pakko sanoa, että sen gourmetravintolan kierrän kaukaa missä tarjoillaan eiliseltä lämmitettyä lohikeittoa! :D

Lainaus:

mutta en todellakaan laita mitään kermaa perunakeittoon!



Lainaus:

Tosissasiko ehdotat lämmitettäväksi kermapohjaista perunakeittoa?



esim. oma reseptisi lohikeittoon.

Lainaus:

Lainaus:

mutta en todellakaan laita mitään kermaa perunakeittoon!



Lainaus:

Tosissasiko ehdotat lämmitettäväksi kermapohjaista perunakeittoa?



esim. oma reseptisi lohikeittoon.




En ole tuo kermakeiton vastustaja vaan sen lämmittämistä kammoava, joten halusit varmaan tuolta toiselta sen reseptin... Mutta et sitten ole kuullut kirkkaasta lohikeitosta? Ihan peruskeitto sekin.

Ja kaikkiin ruokiin tulee laittaa kermaa.



Varsinkin perunaruokiin. Ja kyllä niitä voi lämmittää seuraavana päivänä. Kylmsässä kerma nousee pintaan ja näytää ehkä vähän äklöltä, mutta muuttuu ihan normaaliksi kun se lämmitetään.

Eli kermahysteerikon kannattaa lämmittää ruoka kani kiinni niin ei näy.

Kaupasta tikka masala -mausteseosta (ei sisällä na-glutamaattia tms), naturellikanaa, craime fraichea ja joukkoon suolacashew-pähkinöitä. Lisäksi pastaa ja vaikka porkkanaraastetta. Valmistuu puolessa tunnissa ja on hyvää, meidän lasten lempparia :)

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat