Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Possunlihasta täytettyjä rullia, miten ne saa mureaksi?

Vierailija
08.04.2012 |

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
08.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eri asia jos tekisin vaikkapa lihakeittoa mutta enpä sitä koskaan tee.



ap

Vierailija
2/6 |
08.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkien lihapatojen idea on keittäminen, tapahtuipa se liedellä tai uunissa. Keittäminen tarkoittaa sitä, että liha on liemessä. Lihakääryleistä tulee mureita, kun niitä keitetään/haudutetaan uunissa vähintään 2 tunnin ajan. Possunliha mureutuu nopeammin kuin naudanliha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
08.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

..esimerkiksi lihalientä, mutta myös olutta tai punaviiniä voi käyttää, kuten burgundinpadassa. Karjalanpaistissa tietysti vettä. Kaikki nämä liharuoat keitetään liemessä joko liedellä tai uunissa.

Vierailija
4/6 |
08.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta minäpä en teekään lihapataa vaan lihakääryleitä. Ja edelleenkään en lihakääryleitä tehdessäni keitä mitään vaan haudutan. Ja mitä pidempi haudutus, sitä mureampi lopputulos. Esim possukasvispataa tehdessäni pidän uunivuokaa uunissa sen 2h otettuani alkupintavärin pannulla sitä ennen.

Ja ps, on aikamoista itsensä ylentämistä ja toisen alentamista ruveta selittämään mitä termi "keittäminen" tarkoittaa..

ap

Kaikkien lihapatojen idea on keittäminen, tapahtuipa se liedellä tai uunissa. Keittäminen tarkoittaa sitä, että liha on liemessä. Lihakääryleistä tulee mureita, kun niitä keitetään/haudutetaan uunissa vähintään 2 tunnin ajan. Possunliha mureutuu nopeammin kuin naudanliha.

Vierailija
5/6 |
08.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Neste kiehuu ei haudu. Haava hautuu laastarin alla.

Vierailija
6/6 |
08.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvästä filestä on helppo saada herkkua :)



Itse teen kääryleet näin: nuijin lihat nyrkillä molemmin puolin kelmun läpi littanoiksi. Sivelen päälle maustekastiketta (jossa on aina sitruunaa ja soijakastiketta pohjana- takuumureutus. Maustetta maun mukaan. )



Saavatmaustua noin tunnin, sitten täyte sisään, rullat kiinni puuvillalangalla (hammastikut ovat hankalia).



Ruskistus kuumassa rasvassa (reilusti rasvaa!), haudutus liemessä ja kermassa jos se makuun sopii. Filettä ei kannata hauduttaa "puhki", 15-20 min riittää hyvin. Muut possunpalat voi jättää rauhassa hautumaan pitkään.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan seitsemän