Ärsyttävä ja ällöttävä tapa miehellä, sotkee veitset ja muut monessa eri astiassa
Siis esimerkkejä:
Mies syö lihapullia tomaattikastikkeessa. Haluaa voidella leivän, joten sörkkää sen tomaattisen veitsen sinne voiastiaan, voihin jää tomaattikastiketta ja parhaassa tapauksessa vielä jotain lihapullanmuruja, mies jatkaa tyytyväisenä ruokailua.
Mies hämmentää kahvia lusikalla, laittaa lusikan suoraan sokeriastiaan, sokeriin jää kahvipisaroita, mies ei nouki niitä pois.
Mies ottaa samalla ottimella ensin kastiketta ja sitten muusia, niin että muusiin jää kastiketta. Ketuttaa kun on esim allergian takia tehty kaksi eri kastiketta (tai vaikka syödään tähteitä ja ruokaa on siksi kahta laatua) ja nyt se kaikkien yhteinen muusi on ihan siinä toisessa ruuassa.
Hilloa menee muihin levitteisiin, voista löytyy aina sattumia (homejuusto, valkosipuli), jokainen mauste on sekoittunut muiden kanssa...
Miehelle ei sitten millään mene perille että tämä on kuvottava ja huolimattomuudessaan äärimmäisen ärsyttävä tapa. En ole nalkuttaja mutta olen yrittänyt puhua asiasta. Mies "ei vaan muista" että eri ruokiin voi käyttää eri kauhoja - joita siis muut kyllä käyttävät - tai että veitsen voi pyyhkiä homejuuston ja hillopurkin välillä.
Muita jotka elävät tällaisten sörssääjien kanssa? Miten saan viestin menemään perille?
Kommentit (8)
Meillä ei epäsiisteyttä katsota. Yök.
Miehen lapsuudenkodissa on tuollainen tyyli, samalla veitsellä silputaan makkarat, juustot ja vetäistään vielä marmelaadit leivälle. Siis yäk. Ja porukka myös tökkii suussa käyneitä lusikoita yhteiseen ruokaan, esim. "en mää ota kiisseliä, maistan vaan vähän" ja tungetaan just nuoltu soppalusikka sinne kiisseliin. Yäk yäk yäk yäk.
Eri ruuat kuitenkin säilyvät eri aikoja, eli sinne voipurkkiin ängetty leipä tai kastike ei tosiaankaan ole yhtä säilyvää kuin se voi. En todellakaan söisi 2 viikkoa vanhaa kastiketta, mutta voipurkki säilyy ihan hyvänä 2 viikkoa.
Onneksi meillä kotona mies on enimmäkseen hyvin tarkka, mutta tuolla vieraillessa on kyllä kestämistä. Joo joo, pienet on murheet, mutta en vain ymmärrä miksi pitää tehdä noin. :)
eli jos olisin nainen ja puhe ei auta.
Siis esimerkkejä:
Mies syö lihapullia tomaattikastikkeessa. Haluaa voidella leivän, joten sörkkää sen tomaattisen veitsen sinne voiastiaan, voihin jää tomaattikastiketta ja parhaassa tapauksessa vielä jotain lihapullanmuruja, mies jatkaa tyytyväisenä ruokailua.
Ottaisin kunnon knöölin siitä voista ja iskisin sen äijän lautaselle ja sanoisin, että sulta jäi jotain voihin.
Mies hämmentää kahvia lusikalla, laittaa lusikan suoraan sokeriastiaan, sokeriin jää kahvipisaroita, mies ei nouki niitä pois.
No sama juttu iskisin sitä sokeria sen kahviin ettei astiassa olisi enää yhtään kahvistasokeria.
Tämä saattaa aiheuttaa hieman KESKUSTELUA mutta luulisi että jossakin vaiheessa alkaa ymmärtää.
Vaihtoehto 2. jos edellinen ei auta. Alkaisin sikailla vielä enemmän kuin äijäsi, kaataisin kastikkeet voiastiaan ja kahvit sokeriastiaan jne.
Onpa sikamaiset tavat, inhoan tuollaista ylikaiken.
Paitsi esim kastikkeen ja riisin ottamista samalla kauhalla. Sitä meilläkin välillä kyllä tehdään, omanväen kesken, ei silloin kun on vieraita.
Lautasella ne menevät kuitenkin keskenään sekaisin.
Mutta jos jotain allergia juttuja niin se on tietenkin eriasia.
Et satu olemaan se sama nainen, joka valitti miehellään olevan suihkun jälkeen "perseiset kädet"?
Kyllä se lopulta alkaa muistamaan, kun huuto on niin kovaa, että mieluummin muistaa kuin kuuntelee sitä huutoa.
Kyllä meilläkin mies välillä yrittää sanoa, että minä en saisi huutaa. Mutta sekin sanominen loppuu, kun muistutan, että olen kauniisti sanonut monen monta kertaa, vaan kun nätisti sanomalla ei mene perille ja huutamalla menee perille, niin silloin minä huudan. Lopetan huutamisen heti, kun alkaa uskoa vähemmälläkin.
Ehkäisy
• Kädet tulee pestä huolellisesti ennen ruoan valmistusta.
• Omasta henkilökohtaisesta hygieniasta tulee pitää hyvää huolta.
• Raaka liha, jauheliha ja raakalihavalmisteet tulee säilyttää jääkaapissa siten, että ne eivät pääse kosketuksiin muiden elintarvikkeiden kanssa.
• Raakaa jauhelihaa tai muuta raakaa lihaa ei saa maistaa.
• Raakaa lihaa ja jauhelihaa tulee aina käsitellä eri välineillä kuin kypsiä tai tuoreena tarjottavia elintarvikkeita.
• EHEC-bakteeri kuolee kuumennettaessa mutta kestää pakastamista. Etenkin naudanliha, jauheliha ja suikaleliha tulee kypsentää kokonaan kypsiksi, vähintään yli +70 ºC:seen myös sisäosasta.
• Pastöroimattoman maidon käyttöä tulee välttää.
• Raa’an lihan käsittelyä varten tulee olla omat työvälineet ja leikkuulaudat.
• Raa’an lihan kanssa kosketuksissa olleet työvälineet, leikkuulaudat, astiat ja kädet tulee pestä huolellisesti.
• Työpintojen pyyhkimiseen käytetyt välineet tulee vaihtaa riittävän usein.
EHEC-bakteerit tuottavat ihmisen suolistossa toksiinia, jonka aiheuttama tyypillisiä oireita ovat veriripuli ja kovat vatsakivut. Pienellä osalla sairastuneista jälkitautina voi ilmetä vakava munuaisten toiminnan häiriö. Riskiryhmiä ovat etenkin lapset ja vanhukset.
botulinumin itiöitä voi esiintyä myös hunajassa. Imeväisbotulismin pelossa hunajaa ei suositellakaan alle yksivuotiaille lapsille.
Ikävimpiin ruokainfektioihin kuuluu myös Listeria monocytogenes -bakteerin aiheuttama listerioosi. Terveelle aikuiselle se ei yleensä ole vaarallinen, mutta raskaus voi päättyä keskenmenoon.
Listeriabakteeri on elintarviketuotannon kannalta erityisen ongelmallinen, sillä se pystyy lisääntymään jääkaapin lämpötiloissa ja sitä on todettu niin maitotuotteissa kuin lihassa, kalassa ja vihanneksissa. Tuorejuustoja on silloin tällöin vedetty myynnistä havaittujen listerioiden takia. Tyhjiöpakatut kylmäsavustetut ja graavisuolatut kalat ovat riskialttiita, eikä niitä pitäisikään säilyttää yli kolmen asteen lämpötilassa.
Tutkimuksessaan he vertasivat lähes 50 000:n ruokamyrkytykseen sairastuneen miehen ja naisen sekä 500 000 terveen verrokin potilastietoja vuoden ajalta. Tutkijat havaitsivat, että esimerkiksi kampylobakteeri- tai salmonellataudin sairastaneiden riski kuolla seuraavan vuoden aikana oli noin kolminkertaistunut. Ruokamyrkytysten vakavuuden aliarvioiminen saattaa tutkijoiden mukaan johtua siitä, että kuolemantapaukset sattuvat tavallisesti noin kuukauden kuluessa infektiosta eikä potilaille järjestetä sen kummempia pitkäaikaisseurontoja.
Meillä kans mies sössii kuin sika tunkiolla. Ihmettelen et eiks noille oo opetettu kotona pöytätapoja. Toisaalta, ei mun anoppi kyllä niin tee, eikä miehen loppuperhe. En tiedä missä tuollaisia tapoja oppinut, armeijassako?