Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä on parasta, höyrytetty grillimakkara, nuotiolla paistettu vai kiuasmakkara?

Vierailija
13.01.2012 |

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

hiilloksella hitaasti paistettu makkara, ei saa olla yhtaan mustaa kuoressa.

Vierailija
2/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensin tehdaan viiltoja atrillin molemmille puolille noin sentin valein, sitten paistetaan hitaasti ruokaojyssa molemmilta puolilta kypsaksi. Pannu pois levylta ja sirotellaan runsaasti paprikajauhetta ja chilijauhetta tai cayennepippurijauhetta makkaran paalle, pannu takaisin liedelle ja makkaraa/makkaroita pyoritellaan nopeasti niin etta mausteet leviavat tasaisesti joka puolelle. Valmista!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta miten teette kiuasmakkarat? Tiedän siis ne "telineet" jotka ripustetaan kiukaan ylle, mutta jos ei sellaista ole.. Eikö rasva valu kiville, ja mites voi heittää löylyä, kun ne makkarat on siinä päällä?



Jep, olen näemmä aika avuton - viimeksi maistanut kiuasmakkaraa joskus alle kouluikäisenä..

Vierailija
4/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

nuotiolla paistettu grillimaggara tietty!

Vierailija
5/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta miten teette kiuasmakkarat? Tiedän siis ne "telineet" jotka ripustetaan kiukaan ylle, mutta jos ei sellaista ole.. Eikö rasva valu kiville, ja mites voi heittää löylyä, kun ne makkarat on siinä päällä?

Jep, olen näemmä aika avuton - viimeksi maistanut kiuasmakkaraa joskus alle kouluikäisenä..

Vierailija
6/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta, kiuas-makkara tuo taas lapsuuden muistot esiin..

Ja tottakai marjassa ollessa nuotiomakkara maistuu..

Yhtä kaikki hyviä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ole nuotiomakkaran voittanutta mutta todella ihanaa tulee myös kiukaalla kukkakaalen, sipulin, porkkanan ja uusien perunoiden kanssa ja kylmää jaffaa seuraksi! Aivan ehdoton mökkiruoka :P. Ensi kesää odotellessa :)...

Vierailija
8/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pelkään, että se makkaran rasvahaju jää saunaan ja tarttuu saunan paneeleihin. Oletteko te muut käyttäneet sitä makkarapannua tai laittaneet foliossa makkaraa saunassa?



Jääkö se makkaranhaju pitkäksi aikaa saunaan?



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ensin mikrossa vähän aikaa, sitten käärin sen folioon ja sitten vasta laitan siihen kiuaspussiin. Aaahh.. saa olla koko saunanlämmityksen ajan, tulee hyvää ja taatusti kypsää.

Vierailija
10/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

lapissa kesäyönä kun aurinko ei laske ja on juuri käyty saunomassa ja uimassa kylmässä jokivedessä Ah, mikä rauha ja hiljaisuus. muutama itikka lentä jo korvan vieressä. Joo ja sinappia pitää olla myös!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaan grillattu grillimakkara, joko grillissä tai hiilloksessa. Seuraaavaksi parasta on kiuasmakkara lenkkimakkarasta kiuaspussissa valmistettua.

Vierailija
12/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mustaksi paistettuna.

Vierailija
14/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

muistan kun joskus nuorena laitettiin folioon kiukaalle makkaraa ja ne vähän unohtu liian pitkäks aikaan,tultiin saunaan takasin ni makkarat oli räjähdelly pitkin saunaa..kiva siivoominen kun oltiin kaverin porukoiden mökillä..ikää ehkä just 18v.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vauvanjalka folioon, herkullisen mehevää! Muut makkarat menevät tuolla valmistustavalla vähän hukkaan.

Vierailija
16/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

oikein nokisena vielä :)

Vierailija
17/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mut kyl silloin tällöin saatava nuotiomakkaraa

Vierailija
18/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt tuli nälkä... :)

Vierailija
19/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ehdottomasti. Nyt harmittaa kun ei ole saunaa.

Vierailija
20/25 |
13.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis lumihangelle laitetaan sanomalehtiä palamaan, ja liekin yläpuolella pidetään makkaranpätkää. Jos on esim. 10 astetta pakkasta ja makkara paistuu siten, että se on päältä palanut ja sisältä hieman viileä, niin se on hyvää se.



Nimim. monilla pilkkireissuilla tämän kokenut.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kahdeksan viisi