Miten kauan pidätte kinkkua huoneenlämmössä ennen paistamista?
Hirvittää ottaa kinkku lämpimään huomisaamuun asti..
Kommentit (20)
No onko se teidän kinkku ollut jo miten pitkään jääkaapissa sulamassa.
Kinkulla pitää olla tietty lämpötila ennen kuin voi laittaa uuniin. En muista mikä aste pitää olla kun en ole pitkään aikaan paistanut. Googlella löytynee.
Sulamaan jääkaappiin otin maanantai-iltana, ja nyt pitäisi ottaa huoneenlämpöön..
t. ap
Laittakaa vaan se paistomittari ja kun kinkku on noin 10-15 astetta, sen voi laittaa uuniin.
Jos tiistaista asti jääkaapissa ja keskimäärin 5-6 kg juhlakinkku, niin silloim noin 5 tuntia huoneenlämmössä ja sisälämpötila on saavuttanut sen suositellut 10 astetta.
Nyrkkisääntönä vois tässäkin pitää sitä noin tunti per kilo ajatusta.
"Ennen
paistoa kinkun voi ottaa hetkeksi
huoneenlämpöön, ei kuitenkaan
pidemmäksi aikaa kuin
muutamaksi tunniksi."
minä uskon eviraa. Muutama tunti on korkeintaan 3 mielestäni.
Kinkku voi olla huoneenlämmössä n. 1 h per kilo, samoin kuin paistoaika uunissa on vähintään 1 h per kilo. Jos on sisälämpömittari, niin sen voi laittaa uuniin 8-10 asteisena.
Mites tuo kilon kalkkunarulla?
Pitääkö sekin ottaa huoneenlämpöön.
Eka kertaa oma joulu☺
Terv. mies21
Vierailija kirjoitti:
"Ennen
paistoa kinkun voi ottaa hetkeksi
huoneenlämpöön, ei kuitenkaan
pidemmäksi aikaa kuin
muutamaksi tunniksi."
minä uskon eviraa. Muutama tunti on korkeintaan 3 mielestäni.
Minulle muutama tarkoittaa keskimäärin neljää. Voi olla kolme tai viisikin.
Pakastekinkku jääkaappiin sulamaan noin viikkoa ennen paistamista.Otan illalla huoneen lämpöön ja aamulla paistan .10 astetta sisälämpötilan on oltava ettei ole jäässä sisältä.Suolattuhan se on joten ei tuossa ajassa pilaannu.
Vierailija kirjoitti:
Mites tuo kilon kalkkunarulla?
Pitääkö sekin ottaa huoneenlämpöön.
Eka kertaa oma joulu☺
Terv. mies21
Kyllä. kaikki liha pitää olla lähemmäs huoneen lämpöistä, kun sitä aletaan kypsyttämään. Myös kana ja kalkkuna. Eli tunti huoneenlämmössä, sitten uuniin.
Jääkaapissa sulaa neljä päivää ja pidän huoneenlämmössä neljä tuntia. Kinkku 6 kg.
Otin meidän 9,5 kilon kinkun illalla huoneenlämpöön, ja aamulla se oli sisältä 10-asteinen.
Ei sen huoneenlämpöistä pidä olla uuniin laitettaessa. Suositus on 8-10 astetta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mites tuo kilon kalkkunarulla?
Pitääkö sekin ottaa huoneenlämpöön.
Eka kertaa oma joulu☺
Terv. mies21Kyllä. kaikki liha pitää olla lähemmäs huoneen lämpöistä, kun sitä aletaan kypsyttämään. Myös kana ja kalkkuna. Eli tunti huoneenlämmössä, sitten uuniin.
Tai sitten kokonaan jäisenä - sekin toimii ☺️
Kinkun voi paistaa suoraan jäisenäkin jos haluaa. Ja valmiista kinkusta ei erota kummin on tehty, jos osaa paistaa.
Toki jäisenä paistamisen ja sulan kinkun paistaminen tapahtuu eri tavalla.
MIKSI joka ohjeessa on että pari tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön!? Eihän se siinä ajassa ehdi lämmetä +10 asteeseen??
Sulana uuniin. Ensimmäinen tunti paistetaan 200C ja sitten lämpö tiputetaan 110 -125C jossa paistetaan 1kg/h + 1h
Joten kertokaa!:)