G: Juustot - mistä tykkäät, mitä et voi sietää?
Tuli mieleen kun noissa ruokakeskusteluissa usein toistuu vuohenjuuston inhoaminen :)
Tykkään
-vuohenjuustot
-feta, mozzarella, halloumi
-gruyere, comte, gouda
-brie-tyyppiset jos ei ole ihan tajuttoman vahvoja
-manchego, parmesan, pecorino, asmonte
-perus-kermajuusto (tyylin oltermanni)
-useimmat tuorejuustot, mascarpone
-sulatejuusto
En tykkää
-tosi vahvat juustot oli laatu mikä tahansa
-sinihomejuustot
-leipäjuusto
-raejuusto
-cheddar
-edam ja emmental
Kommentit (15)
paitsi sellaiset keinotekoiset, joihin on ympätty jotain "asiaan kuulumatonta" sisälle, esim. kirsikkaa tai yrttejä tai jotain.
monistakin juustoista, mutta en mikään asiantuntija ole eli paljon on maistamatta :) Inhotuksen inhotus on sellainen norjalainen ruskehtava juusto, se on kamalaa.
Manchego on ehkä maailman paras juusto, feta ja mozzarella tietenkin kanssa, aura luonnollisestikin... Mutta ihan karmeita on ne mauttomat edam-kumipalat.
pirkka sinihomejuusto ja jotkut valkohomejuustot on olleet sellaisia etten ole ostanut toista pakettia
tykkään etenkin goudasta ja emmentalista, myös kermajuustot menevä. Myös maustetut. Samoin lähes kaikki pehmeät tuorejuustot.
VIinitarhurinsjuustosta en jostain syystä tykkää, johtuu niistä etikkaisista viininlehdistä. En myöskään tykkää mozzarellasta.
EN tykkää:
-emmental (tai vastaavat)
-kevytjuustot
-vuohenjuustot
-leipäjuustot
En pidä mistään kumisista 9-17 % juustoista, enkä juuri edamista. Gorgonzola ei ole mielijuustoa, pidän kovemmista sinihomejuustoista. Joku ihan mielettömän vahva juusto tyyliin Limburg. En pidä norjalaisesta ruskeasta juustosta. Yleensä pidän maustamattomista juustoista, en siis niistä jonne on tungettu yrttejä, pähkinöitä yms. Cheddarista pidän paljon, samoin raclettesta. Tuorejuustot ei kauheasti kiinnosta, korkeintaan ruuanlaitossa käytän.
Ne mistä en pidä, ovat juurikin nuo vuohenjuustot, ne ei vaan uppoa. Mutta aina täytyy silti vähän maistaa, josko vaikka tällä kerralla... :P Ja kevytsinihomejuustot ovat täyttä kumia, yäk. Oikeestaan mitkä tahansa kevytjuustot ovat ihan kumia.
Eli tykkään: vuohenjuustot, feta, mozzarella, halloumi, gruyere, comte, gouda brie, camembert,
manchego, parmesan, pecorino, perus-kermajuusto (tyylin oltermanni), tuorejuustot, mascarpone, cheddar, edam , sinihomejuustot
En tykkää: raejuusto, perus-sulatejuusto, yksittaiset muoviin pakatut "juusto" palat, emmental
Miltei kaikista, riippuen minkä kanssa niitä syödään.
Suosikki on vuohenjuustot, pehmeät ja kovat. Toinen ihanuus on aito sveitsiläinen täysrasvainen alppijuusto, kunnon palana valkoisen leivän+voita+hilloa kanssa.
En tykkää emmentalista, paitsi ehkä viinin kanssa. Edam on aika mautonta, mutta kyllä se leivän päällyksenä menee.
siis jotka ovat voimakkaita
esim polar on jo liian voimakas mulle
pidän ainoastaan
-leipäjuustosta
-mozarellasta
-kotijuustosta
-vuohenjuustosta
-ja eedamista
-oltermannista ja turunmaanjuustosta
ne ovat sopivan mietoja
en syö koskaan juustoa paljaaltaan (paitsi leipäjuustoa) aina juusto on leivänpäällä tai ruoassa
Eli tykkään: vuohenjuustot, feta, mozzarella, halloumi, gruyere, comte, gouda brie, camembert, manchego, parmesan, pecorino, perus-kermajuusto (tyylin oltermanni), tuorejuustot, mascarpone, cheddar, edam , sinihomejuustot En tykkää: raejuusto, perus-sulatejuusto, yksittaiset muoviin pakatut "juusto" palat, emmental
tähän että kumisista kevytjuustoista en tykkää minäkään, mutta ne eivät tulleet edes mieleen kun asutaan ulkomailla, ja ne tuntuvat olevan lähinnä Pohjoismainen erikoisuus - täällä niitä ei edes ole.
En syö home- enkä vuohenjuustoa.
En ole erityisesti minkään juustojen ystävä, mutta manchegosta ja grillatusta halloumista tykkään paljon.
Leivän päällä gouda tai emmemntal.
kumimaisia kevytjuustoja enkä pidä siitä että vuohenjuustokiekkoja laitetaan joka ruuan päälle, vaikka sillekin on paikkansa (kuoret pois ja esim tomaattikeiton joukkoon).
Muuten olen juustojen ystävä, vaikea sanoa mistä en piäisi. Erilaiset vuohen- ja lampaanmaitojuustot ovat herkkua, sinihomejuustot (Dolcelatte!), koitoisat mustaleimat, turunmaat ja koskenlaskijat. Jokaisella on aikansa ja paikkansa. Kohta alan raastaa parmesaania ja ricottaa päivällisen kaveriksi.
En pidä Pirkka sinihomejuustosta, "puistatus".