help! Kastikkeesta paksumpi? Kanapasta kyseessä
osaako joku oikeasti neuvoa? Viime viikolla tein tagliatelle pastaa ja sitten paistoin kanaa ja sipulia ja päälle kermaa, eli lopputulos oli erittäin vetinen kastike. Miten siitä saisi paksumpaa? Siis samanlaista ihanaa kun ravintolasta saa. Toivottavasti joku osaisi vastata, olisin erittäin kiitollinen! :)
Kommentit (15)
niitä jauhoja heitän kerman joukkoon? ja sitten vasta sen jälkeen ne kanat? olen ihan tampio keittiössä että valitettavasti pitää aika lailla rautalangasta meikäläiselle vääntää :(
ap
liuota erilliseen kylmään vesitilkkaan (1dl) vaikka ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Tämän seoksen sitten kaadat samalla sekoittaen kuumennettuun kermaan.
Maizenaa löytyy sellaisenakin, että sen voi suoraan ripotella kuuman kastikkeen sekaan.
Saat aina tasaisemman kastikkeen, jos laitat lihat viimeiseksi.
BTW, eikö näitä perusjuttuja opeteta enää köksän tunnilla?
liuota erilliseen kylmään vesitilkkaan (1dl) vaikka ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Tämän seoksen sitten kaadat samalla sekoittaen kuumennettuun kermaan.
Maizenaa löytyy sellaisenakin, että sen voi suoraan ripotella kuuman kastikkeen sekaan.
Saat aina tasaisemman kastikkeen, jos laitat lihat viimeiseksi.
BTW, eikö näitä perusjuttuja opeteta enää köksän tunnilla?
ap
Maitokiisseliä, marjakiisseliä? No, ei se mitään, nyt opit :)) Vinkkaan vielä, että saat kermaisista kastikkeistasi paksuja lisäämällä sekaan purkilllisen Creme Bonjouria.
Tiedätkö ne muoviset kipot, joissa on eriväriset kannet? Makuja on sipulista mustapippuriin, maustamattomasta tattimaustettuihin. Kanan kanssa sopii hyvin pippurimix tai vaikka se sipuli.
2,5dl Flora -ruokakermaa
Creme Bonjour Pippurimix
curryä
loraus Kikkomania
- Siinä helppo peruskastike
Maitokiisseliä, marjakiisseliä? No, ei se mitään, nyt opit :)) Vinkkaan vielä, että saat kermaisista kastikkeistasi paksuja lisäämällä sekaan purkilllisen Creme Bonjouria.
Tiedätkö ne muoviset kipot, joissa on eriväriset kannet? Makuja on sipulista mustapippuriin, maustamattomasta tattimaustettuihin. Kanan kanssa sopii hyvin pippurimix tai vaikka se sipuli.
2,5dl Flora -ruokakermaa
Creme Bonjour Pippurimix
curryä
loraus Kikkomania- Siinä helppo peruskastike
kiitos asiallisesta vastauksesta, tänään illalla aijon heti kokeilla, olisi niin ihanaa jos onnistuisi!! :)
ap
Oikea kerma leikkaa helpommin kiinni eli muuttuu sellaiseksi murumaiseksi. JOs olet kokematon kokkaaja etkä vastusta ruuanvalmistuskermoja, niin osta sitä Floraa (vihreä tai oranssi purkki).
Paista ensin lihat nopeasti. Lisää sekaan ruokacreme ja pippurimix sekä mausteet. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä vähintään sen aikaa kuin keität riisiä tai pastaa.
Jos kastike on liian paksua, laita hiukan vettä (1-2dl) sekaan.
et halua käyttää peruna- tai maissijauhoja suurustamiseen, niin arrowjuurta voi käyttää kermattomiin kastikkeisiinkin. Saa suomestakin nykyisin ihan tavallisista ruokakaupoista.
Vierailija kirjoitti:
Anna kerman kiehua kokoon.
Kerma menee klöntiks. Kiehuminen ja kerma on huono yhdistelmä.
No eiköhän se aloittajan kastike ole jo syöty vuosia sitten.
Vierailija kirjoitti:
osaako joku oikeasti neuvoa? Viime viikolla tein tagliatelle pastaa ja sitten paistoin kanaa ja sipulia ja päälle kermaa, eli lopputulos oli erittäin vetinen kastike. Miten siitä saisi paksumpaa? Siis samanlaista ihanaa kun ravintolasta saa. Toivottavasti joku osaisi vastata, olisin erittäin kiitollinen! :)
Tämä on joko uusavuttomuutta tai kaikkein todenäköisimmin trolli.
-
Jopa mies jolla on kokkisormi keskellä kämentä tietää miten suurustetaan. Veteen/maitoon/kermaan jauhot ja ohuena viivana sekoittaen lisätään kastikeeseen. Maissisuurusteessa ei tarvitse edes pelata litkun kanssa vaan pöllyttää sitä kastikeeseen ja sekloittaa. Marginaalisesti paakuuntuu.
No tuollainen ruoka tehdään niin, että ensin paistetaan ne lihat/kalat/kanat paistinpannulla. Sitten ne siirretään pois pannusta vaikkapa lautaselle.
Pannuun valmistetaan kastike, jossa siis käytetään hyväksi sitä kaikkea makua jota kanan ym. paistamisesta on tullut.
Kastike valmistetaan paksummaksi niin että kastike suurustetaan. Se tarkoittaa, että kastikkeeseen sekoitetaan jauhoja tai kananmunaa, jotka turpoavat ja paksuntavat kastikkeen.
Voi myös käyttää itsestään paksumpia aineita, kuten joku kertoi yllä (esim. tuorejuusto tai creme fraiche, smetana). Silloin ne lisätään aivan lopussa ja otetaan nopeasti hellalta pois, jauhoista kastiketta keitetään kasaan hitaasti matalalla lämmöllä.
Kun kastike on valmis voidaan lisätä hetkeksi kanapalat pannuun kastikkeen sekaan.
Tagliatellet keitetään erikseen ja ne pitää kyllä valuttaa hyvin ennen siirtämistä tarjoiluastiaan, etteivät vetisinä pilaa kastiketta.
Kastikkeen teko ei ole helppoa, katso jostain netistä ohjeet ja harjoittele sitä. Kastikkeeseen saa makua lisää mausteilla ja käyttämällä valmiita fondeja kastikkeen pohjaksi.
Sinuna kokeilisin ensin ohjetta jossa kastike tehdään nopeasti ja helposti käyttämällä paksua kermaa eli creme fraicheä ja juustoraastetta:
https://www.arla.fi/reseptit/italialainen-kanapasta/
Sitten jos tuo ei kelpaa vaan haluat jauhokastikkeen, opettele se perinteisen kermakastikkeen teko.
maissi- tai vehnäjauhoilla?