Hitas-asunnot, kokemuksia?

Vierailija

Onko kellään kokemusta Helsingin Hitas-asunnoista? Mitkä ovat mahikset saada osto-oikeus?Myyntihinnan rajoitus, hyvä vai huono asia?

Kommentit (11)

Vierailija

saatiin Etelä-Haagaan tuleviin rivareihin parhaaksi järjestysnumeroksi numero 28 (niissä osto-oikeus arvottiin jokaiselle huoneistolle erikseen).Juu, ei päästy ostamaan...Lainaus:

Onko kellään kokemusta Helsingin Hitas-asunnoista? Mitkä ovat mahikset saada osto-oikeus? Myyntihinnan rajoitus, hyvä vai huono asia?


Vierailija

Ajattelin, että ei varmasti kannata toivoa kovinkaan paljon sitä kämppää... Lemminkäisen taloon voi "toivoa" kahta asuntoa, luultavasti kaikkii toivoo ne kulmahuoneistot ylimmissä kerroksissa.

Vierailija

48 asuntoa ja 1300 hakijaa. Mutta niissäkin hakemus täytettiin netissä ja arpomalla jaettiin asunnot. Eli aika vaivaton hakuprosessi, vaikka asunto ohi menisikin. Meillä ei ikipäivinä olisi varaa ostaa siltä alueelta 4 hengen perheelle asuntoa muuten, Hitas-asunnot yli 100 000e edullisempia...

Vierailija

Silloin ne jaettiin att:n toimistolla jonottamalla (puhelimella ei päässyt läpi). Kun riittävän aikaisin meni niin kämpän sai. Itse asiassa joudutiin jonoon, mutta saatiin asuntó, kun joku perui.Lainaus:

luultavasti kaikkii toivoo ne kulmahuoneistot ylimmissä kerroksissa.
Itse asiassa ei välttämättä. Jonotettiin kaverin kanssa, joka halusi ison ylimmän kerroksen huoneiston. Hän sai sen suoraan, me jouduttiin jonottamaan peruskaksiota. Mitä korkeammalla asunto on, sen kalliimpi se on, eikä moni halua maksa monta tonnia ylimääräistä pelkästä näköalasta. Myöskin jos asunnossa on vähän erikoisempi pohjaratkaisu, esim. kokoonsa nähden vähän makuuhuoneita, se ei ole niin kysytty kuin perus-perheasunnot.

Vierailija

kaikki Helsingin Hitakset arvotaan tästä lähtien, ja todennäköisyys saada kämppä halutuilta alueilta (Arabianranta, Hermanni, Kalasatama ainakin) on todella pieni. Me saimme asunnon yhden viimeisistä yhtiöistä, joista kämpän sai jonottamalla (mies jonotti n. 6h ja saimme haluamamme asunnon, jotkut olivat olleet jonossa yli 2 vrk ja veivät kyllä ne parhaat ja suurimmat).Meille myyntihinnan rajoitus ei ole minkäänlainen ongelma, koska suunnitelmana on asua täällä ainakin eläkeikään saakka. Toisaalta jos olisi jostain syystä pakko myydä ennen rajoituksen loppumista niin uskoisin että selviäisimme ihan hyvin, koska asunto on todella hyvällä ja halutulla alueella, joten hinta on melko korkea kuitenkin -> olisi hyviä vaihtoehtoja uudeksi kämpäksi, kunhan lähtisimme kauemmas keskustasta.

Vierailija

Kiitos vastauksista, laitetaan ainakin hakemus menemään, ja toivotaan parasta :)Jos vertaa alueen neliöhintaa, niin ainakin nämä asunnot ovat melkein 1000-1500 €/neliö halvemmat. Joten meillä olisi ainakin mahdollisuus saada se yhden huoneen isomman kämpän, mistä on unelmoitu.

Vierailija

mutta esim. Myllykylään (Myllynpuron uusi asuinalue) on tulossa hitas-pari-/ rivitaloja, jotka saa sen kun ottaa yhteyttää rakennuttajaan.

Löytyy Oikotieltä. Samoin niitä rakentaa esim. NCC ja muut suuret rakennusliikkeet.Kannataa katsoa myös www.hitas-koti.fi, siellä myydään valmiita hitas-asuntoja. Omani laitan sinne myyntiin, en käytä välittäjää.Vierailija

jotan kyllä joku sen aina saa. Itse satuin eilen huomaamaan, että Jätkäsaareen valmistuu 1/2013 hitas-asuntoja, ja hinnat on todellakin ihan toista kuin vapailla markkinoilla, jos tahtoisin muuttaa niin ehdottomasti ainakin yrittäisin hakea sieltä asuntoa.Vanhempani ovat asuneet hitas-asunnoissa jo kolmekymmentä vuotta, kahdessa eri asunnossa, eikä ainakaan asumisen suhteen mitään ongelmia ole.

Vierailija

Att:n arvontaan. Sai laittaa kolme asuntotoivetta, haettiin kolmioita: saatiin sijat 31, 56 ja 73. Pienin sija oli ylimmän kerroksen asuntoon, vaikka se oli kallein ja isoin sija alimman kerroksen asuntoon. Sama pohjaratkaisu, mutta hinta nousi noin 10.000 euroa/kerros :).Lemminkäisen arvontaan saa laittaa vaan kaksi huoneistoa. Toivottakaa arpaonnea!

Vierailija

Jepp, eli luultavasti peräti sataa hakijaa per asuntoa. Voi vitsi, aika hermoja raastavaa, kun ei saisi unelmoida siitä kämpästä, kun todennäköisesti sitä ei saa, mutta samalla pitää miettiä budgettia ja laina-asioita JOS sen saisi :)Noh, kaksi viikkoa vielä aikaa arvontaan, joten yritetään psyykata itseämme, ettei pettymys olisi niin kova.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat