Meillä on ens viikolla keittoviikko. Jakakaa parhaita keittoreseptejänne
ilman liemikuutiota, kiitos! Me syömme ihan liian vähän keittoja ja olen kypsähtänyt siihen, kun tulee niin paljon paistettua ruokaa. Eli laittakaahan hyviä keitto-ohjeita tulemaan.
Kommentit (13)
Liota herneitä yön yli.
Laita herneet puhtaaseen, suolalla maustettuun veteen kiehumaan hiljalleen kannen alla.
Lisää vettä kiehumisen aikana tarpeen mukaan.
Keiton kiehhumiseen valmiiksi menee useampi tunti.
Teen keitot aina mutu-tuntumalla. ei tuo ohje kummoinen ole, netistä löytyy varmasti parempi.
Keittokattilaan:
Vettä
raastettua kaalia
raastettua porkkanaa
(tai mitä nyt kaapista löytyy: palsternakkaa, lanttua...oman mielen ja maun mukaan)
valkopippuria
Jätä keittymään.
Paista pannulla kanasuikaleita, lisää joukkoon pussillinen taco-maustetta + 1 dl vettä. Anna kiehua niin että vesi haihtuu.
Kaada keittokattilaan.
Lisää kattilaan pussillinen perusnuudelia. Keitä vielä 3 min. jotta nuudelit kypsyy.
Lisää suolaa.
Kun ole kaatanut keiton lautaselle, murskaa päälle tuc-keksejä.
esim
tomaattimehua litra (käytän lidlin), siihen ruskistat sekaan kanaa ja haluamasi vihanneksia (sipuli paprika sieni jne). perään kookosmaitoa iso tölkki, persiljaa ja korianteria ja muita mausteita. laitan reformin luomukanaliemijauhetta. sitten anna hautua!
toinen on indonesialinen kalakeitto, keitetään kalaliemi, sinne kalapalat sekaan ja itämaiset mausteet. kuumenna vesi, jossa liotat hetken riisinuudelia. lautaselle nuudelit ja raakaa kiinankaalisilppua, liemi päälle ja nam
ilman liemikuutiota, kiitos! Me syömme ihan liian vähän keittoja ja olen kypsähtänyt siihen, kun tulee niin paljon paistettua ruokaa. Eli laittakaahan hyviä keitto-ohjeita tulemaan.
ja lisää soppaan sipulin kanssa paistettuja kanasuikaleita. Mausta miten huvittaa.
karibialainen lohikeitto
n.400g nahattomia lohikuutioita
öljyä
sipuli
2 valkosipulinkynttä silputtuna
5 dl perunakuutioita/suikaleita (siis pieniä!)
1/2 rkl paprikajauhetta
1 chilipaprika silputtuna
3 dl kalalientä (fondi käy)
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk kookosmaitoa
2 rkl valkoviinietikkaa
(muutama tippa tabascoa, suolaa tarvittaessa)
Kuullota sipulit öljyssä, lisää perunat, chili ja paprikajauhe ja sekoita. Lisää kalaliemi ja tomaattimurska, keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja viinietikka, kuumenna kiehuvaksi ja lisää kala, hauduta kunnes kalat ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa tabascoa ja suolaa.
esim
tomaattimehua litra (käytän lidlin), siihen ruskistat sekaan kanaa ja haluamasi vihanneksia (sipuli paprika sieni jne). perään kookosmaitoa iso tölkki, persiljaa ja korianteria ja muita mausteita. laitan reformin luomukanaliemijauhetta. sitten anna hautua!toinen on indonesialinen kalakeitto, keitetään kalaliemi, sinne kalapalat sekaan ja itämaiset mausteet. kuumenna vesi, jossa liotat hetken riisinuudelia. lautaselle nuudelit ja raakaa kiinankaalisilppua, liemi päälle ja nam
Mitä kalaa ja mitä mausteita käytät?
Sipulia puolikkaina renkaina, pari valkosipulin kynttä hienonnettuna, pari porkkanaa pieneksi pilkottuna, puolikas punainen paprika suikaleina, puolikas kesäkurpitsa pieneksi pilkottuna, punaisia linssejä, vettä, mustapippurirouhetta ja kuivattuja yrttejä maun mukaan. annetaan hautua vähintään tunti. NAM!
Sipulia puolikkaina renkaina, pari valkosipulin kynttä hienonnettuna, pari porkkanaa pieneksi pilkottuna, puolikas punainen paprika suikaleina, puolikas kesäkurpitsa pieneksi pilkottuna, punaisia linssejä, vettä, mustapippurirouhetta ja kuivattuja yrttejä maun mukaan. annetaan hautua vähintään tunti. NAM!
on melkein sama pohjaltaan kuin yllä (kesäkurpitsaa en ole käyttänyt), mutta lisään siihen yhden tomaattimurskan, kookosmaidon ja mausteiksi: kardemumma, kaneli, inkivääri, juustokumina, chilijauhe. Valmistuu myös lyhyemmällä keittoajalla, mutta toki maku paranee hitaalla hauduttamisella. :)
Miksi et käytä liemikuutioita? Minäkään en kuutioita käytä, mutta fond du chef -kipot ovat vakiona lähes ruoassa kuin ruoassa!
1 prk nötköttiä
pakastejuureksia tai tuoreita juureksia
perunoita
maustepippureita
suolaa tai herbamarea
töräys ketsuppia tai tomaattipyrettä
vettä
persiljaa silputtuna tai kuivattua lipstikkaa
juurekset ja maustepippurit kiehumaan hetkeksi, perään nötkötti pilkottuna, muista kaapia nötköttipurkista kaikki maukkaat liemet mukaan. Keitellään juurekset kypsäksi ja syödään.
Lapin ukon keitto
Ainekset
700 g poronkäristyslihaa
5 ml suolaa
150 g sipulia
7,5 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
500 g perunoita suikaleina
500 g kasvissuikaleita
250 g viherpippurisulatejuustoa
2,5 dl kermaa
1 dl persiljasilppua
ruohosipulia, rakuunaa
Ohje
1. Ruskista aluksi poronkäristysliha pannulla ja kuullota samoin pilkottu sipuli. Lisää suola käristykseen.
2. Kaada kattilaan ja lisää joukkoon lihaliemi ja perunat sekä kasvissuikaleet.
3. Sulata juusto kerman kanssa ja lisää sekin kattilaan
4. Kun perunat ja juurekset ovat kypsiä pyöräytä joukkoon ruohosipuli ja rakuuna
5. Keiton päälle koristeeksi persiljaa
Miten kukaan jaksaa koko viikon keittoruokia? Johan te kyllästytte niin, että keitot maistuvat seuraavan kerran ensi kesänä...
3-4 hengelle
500g perunoita
250g porkkanoita
1 sipuli
vettä
(ohjeessa kasvisliemikuutio, voit jättää pois)
1-2 tl currya
1-1,5 dl ruokakermaa
Kuori ja kuutioi vihannekset kattilaan. Laita vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitetään kypsäksi ja soseutetaan. Joukkoon lisätää ruokakerma ja curry.