Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Meillä on ens viikolla keittoviikko. Jakakaa parhaita keittoreseptejänne

Vierailija
20.10.2011 |

ilman liemikuutiota, kiitos! Me syömme ihan liian vähän keittoja ja olen kypsähtänyt siihen, kun tulee niin paljon paistettua ruokaa. Eli laittakaahan hyviä keitto-ohjeita tulemaan.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

3-4 hengelle



500g perunoita

250g porkkanoita

1 sipuli

vettä

(ohjeessa kasvisliemikuutio, voit jättää pois)

1-2 tl currya

1-1,5 dl ruokakermaa



Kuori ja kuutioi vihannekset kattilaan. Laita vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitetään kypsäksi ja soseutetaan. Joukkoon lisätää ruokakerma ja curry.

Vierailija
2/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liota herneitä yön yli.

Laita herneet puhtaaseen, suolalla maustettuun veteen kiehumaan hiljalleen kannen alla.

Lisää vettä kiehumisen aikana tarpeen mukaan.

Keiton kiehhumiseen valmiiksi menee useampi tunti.



Teen keitot aina mutu-tuntumalla. ei tuo ohje kummoinen ole, netistä löytyy varmasti parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittokattilaan:

Vettä

raastettua kaalia

raastettua porkkanaa

(tai mitä nyt kaapista löytyy: palsternakkaa, lanttua...oman mielen ja maun mukaan)

valkopippuria



Jätä keittymään.



Paista pannulla kanasuikaleita, lisää joukkoon pussillinen taco-maustetta + 1 dl vettä. Anna kiehua niin että vesi haihtuu.



Kaada keittokattilaan.



Lisää kattilaan pussillinen perusnuudelia. Keitä vielä 3 min. jotta nuudelit kypsyy.

Lisää suolaa.



Kun ole kaatanut keiton lautaselle, murskaa päälle tuc-keksejä.

Vierailija
4/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

esim

tomaattimehua litra (käytän lidlin), siihen ruskistat sekaan kanaa ja haluamasi vihanneksia (sipuli paprika sieni jne). perään kookosmaitoa iso tölkki, persiljaa ja korianteria ja muita mausteita. laitan reformin luomukanaliemijauhetta. sitten anna hautua!



toinen on indonesialinen kalakeitto, keitetään kalaliemi, sinne kalapalat sekaan ja itämaiset mausteet. kuumenna vesi, jossa liotat hetken riisinuudelia. lautaselle nuudelit ja raakaa kiinankaalisilppua, liemi päälle ja nam

Vierailija
5/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ilman liemikuutiota, kiitos! Me syömme ihan liian vähän keittoja ja olen kypsähtänyt siihen, kun tulee niin paljon paistettua ruokaa. Eli laittakaahan hyviä keitto-ohjeita tulemaan.


ja lisää soppaan sipulin kanssa paistettuja kanasuikaleita. Mausta miten huvittaa.

Vierailija
6/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

karibialainen lohikeitto



n.400g nahattomia lohikuutioita

öljyä

sipuli

2 valkosipulinkynttä silputtuna

5 dl perunakuutioita/suikaleita (siis pieniä!)

1/2 rkl paprikajauhetta

1 chilipaprika silputtuna

3 dl kalalientä (fondi käy)

1 tlk tomaattimurskaa

1 tlk kookosmaitoa

2 rkl valkoviinietikkaa

(muutama tippa tabascoa, suolaa tarvittaessa)



Kuullota sipulit öljyssä, lisää perunat, chili ja paprikajauhe ja sekoita. Lisää kalaliemi ja tomaattimurska, keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja viinietikka, kuumenna kiehuvaksi ja lisää kala, hauduta kunnes kalat ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa tabascoa ja suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

esim

tomaattimehua litra (käytän lidlin), siihen ruskistat sekaan kanaa ja haluamasi vihanneksia (sipuli paprika sieni jne). perään kookosmaitoa iso tölkki, persiljaa ja korianteria ja muita mausteita. laitan reformin luomukanaliemijauhetta. sitten anna hautua!

toinen on indonesialinen kalakeitto, keitetään kalaliemi, sinne kalapalat sekaan ja itämaiset mausteet. kuumenna vesi, jossa liotat hetken riisinuudelia. lautaselle nuudelit ja raakaa kiinankaalisilppua, liemi päälle ja nam

Mitä kalaa ja mitä mausteita käytät?

Vierailija
8/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipulia puolikkaina renkaina, pari valkosipulin kynttä hienonnettuna, pari porkkanaa pieneksi pilkottuna, puolikas punainen paprika suikaleina, puolikas kesäkurpitsa pieneksi pilkottuna, punaisia linssejä, vettä, mustapippurirouhetta ja kuivattuja yrttejä maun mukaan. annetaan hautua vähintään tunti. NAM!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipulia puolikkaina renkaina, pari valkosipulin kynttä hienonnettuna, pari porkkanaa pieneksi pilkottuna, puolikas punainen paprika suikaleina, puolikas kesäkurpitsa pieneksi pilkottuna, punaisia linssejä, vettä, mustapippurirouhetta ja kuivattuja yrttejä maun mukaan. annetaan hautua vähintään tunti. NAM!

on melkein sama pohjaltaan kuin yllä (kesäkurpitsaa en ole käyttänyt), mutta lisään siihen yhden tomaattimurskan, kookosmaidon ja mausteiksi: kardemumma, kaneli, inkivääri, juustokumina, chilijauhe. Valmistuu myös lyhyemmällä keittoajalla, mutta toki maku paranee hitaalla hauduttamisella. :)

Miksi et käytä liemikuutioita? Minäkään en kuutioita käytä, mutta fond du chef -kipot ovat vakiona lähes ruoassa kuin ruoassa!

Vierailija
10/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 prk nötköttiä

pakastejuureksia tai tuoreita juureksia

perunoita

maustepippureita

suolaa tai herbamarea

töräys ketsuppia tai tomaattipyrettä

vettä

persiljaa silputtuna tai kuivattua lipstikkaa



juurekset ja maustepippurit kiehumaan hetkeksi, perään nötkötti pilkottuna, muista kaapia nötköttipurkista kaikki maukkaat liemet mukaan. Keitellään juurekset kypsäksi ja syödään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapin ukon keitto

Ainekset

700 g poronkäristyslihaa

5 ml suolaa

150 g sipulia

7,5 dl vettä

1 kpl lihaliemikuutio

500 g perunoita suikaleina

500 g kasvissuikaleita

250 g viherpippurisulatejuustoa

2,5 dl kermaa

1 dl persiljasilppua

ruohosipulia, rakuunaa

Ohje



1. Ruskista aluksi poronkäristysliha pannulla ja kuullota samoin pilkottu sipuli. Lisää suola käristykseen.

2. Kaada kattilaan ja lisää joukkoon lihaliemi ja perunat sekä kasvissuikaleet.

3. Sulata juusto kerman kanssa ja lisää sekin kattilaan

4. Kun perunat ja juurekset ovat kypsiä pyöräytä joukkoon ruohosipuli ja rakuuna

5. Keiton päälle koristeeksi persiljaa

Vierailija
12/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten kukaan jaksaa koko viikon keittoruokia? Johan te kyllästytte niin, että keitot maistuvat seuraavan kerran ensi kesänä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
20.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset