Paitatko lohen uunissa nahkapuoli ylös- vai alaspäin?
Laitatko pelkät mausteet vai myös jotain kermaa tms?
Kommentit (11)
kermaa, sipulia ja sitruunapippuria (suolaan kalan jo ennalta).
Yleensä suositellaan tekemään nahka alaspäin, kai siksi, että suola imeytyy paremmin, jos suolaa vasta ennen paistamista. Minä vaan inhoan sitä pohjalle jäävää nahkaa.
suolaa ja sitruunapippuria.
Tai tuorejuustoa maustettuna päälle(esim. ruohosipulin makuinen).ei edes joka kerta, hyvin harvoin.
Laitan vuokaan folion. Siihen folion päälle smetanaa tai jotain muuta vastaavaa, sitruunaa, tilliä. Sitten mustapippuroitu ja suolattu lohi siihen pedille pötköttelemään nahka ylöspäin. Nostan vielä vähän niitä folion reunoja siihen päälle, mutta ei kokonaan kiinni, silleen vaan sopivasti ettei ne kalan alla olevat mausteet tursua pois.
Kala on valmista, kun nahka irtoaa nätisti rullaamalla pois.
Helppo maustaa, kalan pintaan tule hyvä paistopinta ja nahka jää helposti astiaan, eli lautaselle saa pelkän kalan.
Joskus laitan kermaviiliä, ranskankermaa tms, yleensä ihan pelkkiä mausteita.
Kun leikkaa kalan annospaloiksi läpi kalan vaan ei nahan, niin mausteet imeytyvät paremmin ja on helppo ottaa kypsää fisua.
Sitruuna irrottaa alumiinista kivasti myrkyt kalaan. Katsopa ensi kerralla tarkemmin: folioonilmestyy pieniä syöpyneitä reikiä. Niitä alu-hiutaleita perheesi sitten hyvällä halulla popsii.
Auts!
laitan vain suolaa, koska perheessä allergiaa. Paistamisen loppuvaiheessa nahka pois, suolaa ja annan olla vielä hetken uunissa. Ennen paistoa laitan toki suolaa sille nahattomallekin puolelle
kun kala on kypsä. Mausteina yleensä pelkkä suola, joskus tilli. Meillä pyritään suomaa selkeitä makuja.
Nahka alaspäin ja sitten päälle suolaa, sitruunapippuria, tilliä ja sipulia ja vielä 2dl ruokakermaa.
vain mausteet