Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paitatko lohen uunissa nahkapuoli ylös- vai alaspäin?

Vierailija
02.09.2011 |

Laitatko pelkät mausteet vai myös jotain kermaa tms?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
02.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

vain mausteet

Vierailija
2/11 |
02.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kermaa, sipulia ja sitruunapippuria (suolaan kalan jo ennalta).



Yleensä suositellaan tekemään nahka alaspäin, kai siksi, että suola imeytyy paremmin, jos suolaa vasta ennen paistamista. Minä vaan inhoan sitä pohjalle jäävää nahkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
02.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

suolaa ja sitruunapippuria.



Tai tuorejuustoa maustettuna päälle(esim. ruohosipulin makuinen).ei edes joka kerta, hyvin harvoin.

Vierailija
4/11 |
02.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan vuokaan folion. Siihen folion päälle smetanaa tai jotain muuta vastaavaa, sitruunaa, tilliä. Sitten mustapippuroitu ja suolattu lohi siihen pedille pötköttelemään nahka ylöspäin. Nostan vielä vähän niitä folion reunoja siihen päälle, mutta ei kokonaan kiinni, silleen vaan sopivasti ettei ne kalan alla olevat mausteet tursua pois.

Kala on valmista, kun nahka irtoaa nätisti rullaamalla pois.

Vierailija
5/11 |
02.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo maustaa, kalan pintaan tule hyvä paistopinta ja nahka jää helposti astiaan, eli lautaselle saa pelkän kalan.

Joskus laitan kermaviiliä, ranskankermaa tms, yleensä ihan pelkkiä mausteita.



Kun leikkaa kalan annospaloiksi läpi kalan vaan ei nahan, niin mausteet imeytyvät paremmin ja on helppo ottaa kypsää fisua.

Vierailija
6/11 |
02.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

pitääpä kokeilla ylöspäin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
02.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitruuna irrottaa alumiinista kivasti myrkyt kalaan. Katsopa ensi kerralla tarkemmin: folioonilmestyy pieniä syöpyneitä reikiä. Niitä alu-hiutaleita perheesi sitten hyvällä halulla popsii.

Auts!

Vierailija
8/11 |
02.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitan vain suolaa, koska perheessä allergiaa. Paistamisen loppuvaiheessa nahka pois, suolaa ja annan olla vielä hetken uunissa. Ennen paistoa laitan toki suolaa sille nahattomallekin puolelle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
02.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun kala on kypsä. Mausteina yleensä pelkkä suola, joskus tilli. Meillä pyritään suomaa selkeitä makuja.

Vierailija
10/11 |
02.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nahka alaspäin ja sitten päälle suolaa, sitruunapippuria, tilliä ja sipulia ja vielä 2dl ruokakermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
02.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausteita, purjoa ja kermaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan seitsemän