Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua! Pakko tehdä sämpylöitä enkä ole tehnyt ennen!

Vierailija
31.08.2011 |

Olisiko jollain kiltillä reseptiä joka onnistuu aina? :) Vaaleita tavallisia ajattelin! Jotain tosi helppoa mutta sellaista mikä maistuu.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
31.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

niissä on ohjeet, joita noudatat pilkuntarkasti! Ei voi mennä pieleen.

Vierailija
2/8 |
31.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

-nettisivuilla on hyviä ohjeita, saman ohjeen löydät varmaan sämpyläjauhopussin kyljestä.

Eipä siinä muuta ole kuin täytyy olla tarkka kuivahiivan nesteeseen laiton kanssa, eli sen pitää olla hieman lämpimämpää kuin kädenlämpöistä.

Ja taikina saa jäädä melko pehmeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
31.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä pilaa sämpylöitäsi kiireellä, vaan vaivaa taikinaa hyvin ja anna nousta kunnolla.

Vierailija
4/8 |
31.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

jätä se taikina suht löysäksi, mä en ikinä "tee" sämpylöitä, vaan lätkäisen sitä taikinaa vaan pellille lusikalla. Silloin niistä tulee pehmeitä ja maukkaita :). Noissa ohjeissa myös on, että ensin neste ja siihen lisätään jauhot. Just katsoin jotain kokkiohjelmaa, missä tehtiin leipää. Siinä niihin jauhoihin lisättiin vettä, kunnes oli sellaista sopivaa se taikina. Ajattelin itsekin kokeilla seuraavaksi niinpäin, en kyllä tiedä onko siinä mitään eroa.

Vierailija
5/8 |
31.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

5dl vettä, lämmitetään 42 asteeseen

Siihen pussillinen kuivahiivaa ja pieni määrä jauhoja, sekoitellaan vähän.

Sitten noin kilo sämpyläjauhoja ja hieman suolaa alustetaan taikinaan käsin, hieman suolaa seassa myös.

Lopussa laitetaan muutama rkl öljyä, ja alustetaan taikinaa kunnes irtoaa kädestä ja kulhosta.



Jätetään kohoamaan lämpimään liinan alle, kunnes taikina on noin kaksinkertainen alkuperäiseen verrattuna.



Leivotaan sämpylöiksi ja annetaan taas kohota liinan alla hetki.



Paistetaan 200 asteessa noin 10min, tai kunnes ovat vähän saaneet väriä.



(voi maustaa myös porkkanaraasteella tai esimerkiksi pähkinöillä)

Vierailija
6/8 |
31.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kyljessä on ohje.



Itse käytän tuorehiivaa ja nesteen tulee olla kädenlämpöistä. Jauhojen määrä on todellakin viitteellinen. Kannattaa ennemminkin seurata tilannetta siellä kulhossa. Mulle yleensä jauhot riittää siinä vaiheessa, kun taikina irtoaa suht hyvin kulhon reunoilta. Ei siis tartu enää joka paikkaan kiinni.



Kunnon kohotus ja leipomaan. Kostutan pinnan myös vedellä ennen uuniin laittoa, niin ei ainakaan kärähdä/tule niin kova kuori.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
31.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

sämpyläjauhopussi ;)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi kuusi