Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millä maustaa kermaviili, jota tarjotaan lohen kanssa?

Vierailija
13.08.2011 |

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita kermaviili yhteen ihan kaupasta saatavan valmiskurkkusalaatin (esim. felixin perinteinen kurkkusalaatti tai sinappikurkkusalaatti) kanssa. Mitä pienemmäksi kurkku on salaatissa paloiteltu, sitä hienompi tekstuuri kylmään kastikkeeseen tulee. Itse voi säädellä sekoitussuhdetta haluamakseen.



Tätä syödään meillä remoulade-kastikkeen korvikkeena ja maistuu tosi hyvin lapsillekin! Erittäin hyvin sopii kalan kanssa tai vaikka uuniperunoille!

Vierailija
2/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

sinappikurkkusalaattia, tilliä ja mustapippuria (suolaa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihan kermaviilinä. Meillä ei laiteta kuin sitruunanmehua suoraan kalalle ja kermaviilit päälle. Miksi ruoan perusmakuja pitäisi muuttaa?

Vierailija
4/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hieman omenaviinietikkaa, sitruunamehua, suolaa, sitruunapippuria, tuoretta tilliä silppuna ja hippunen sokeria.

Vierailija
5/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

hienoksi silputtua sipulia tai suolakurkkua. Ihastuin äskettäin turkkilaiseen jukurttiin ja käytän nykyään sitä, ennen käytin kermaviiliä.



Uusia vinkkejä ottaisin minäkin mielelläni vastaan .

Vierailija
6/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

paitsi ton omenaviinietin jättäisin pois.

Hieman omenaviinietikkaa, sitruunamehua, suolaa, sitruunapippuria, tuoretta tilliä silppuna ja hippunen sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hieman omenaviinietikkaa, sitruunamehua, suolaa, sitruunapippuria, tuoretta tilliä silppuna ja hippunen sokeria.

Sama, paitsi omenaviinietikan tilalle sinappia.

Vierailija
8/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista valuttaa kunnolla, ettei viili mene liian litkuksi. Kahvinsuodin pusseineen on hyvä. Muutoin teet kuten täällä neuvottu ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotoa kun löytyy lähinnä perusmausteita.... Entä onko kukaan maistanut niitä valmismaustettuja, culinesse vai mitä olikaan? Mikä sopisi kalan kanssa?

Vierailija
10/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitruunanmehua, tillisilppua, mustapippuria, sinappia,suolaa ja ripaus sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

suolakurkkua, sinappia, sitruunamehua, etikkaa, sokeria ja sitruunapippuria.

Vierailija
12/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim valvkosipulidippi on hyvää lohen kanssa. Ja aivan suola+valkosipulijauhekin ajaa asiansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

smetanaa, hunajaa ja dijonia, ehkä vähän sitruunapippuria tai mustapippuria myllystä. Sopii erityisen hyvin lämmin- tai kylmäsavulohen kanssa.

Vierailija
14/19 |
13.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä muu maku saattaisi sopia kalan kanssa, täällä kun ei valkosipulin ystäviä niin olla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
10.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laittaisin mahdollisimman vähän happoja, ja erillisen satsin niille jotka eivät voi syödä sitruunaa (=ei mitään sitruksia). Sitä ei monesti ajatella ollenkaan. On allergikkoja ja närästystä, refluksia sun muita vatsavaivoja.

 

En ymmärrä niitä sitruunanpuristelijoita, jotka eivät tunnu itse saavan tarpeekseen happamasta -ei se terävä ja limakalvoja halkova happamuus todella ole kaikkien mieleen. Kauppojen valmisruoisssakin on niin järkyttävän paljon sitruunahappoa ja etikkaa, että jälkimaku ei voi olla muuta kuin paha. Kaukana mummon keittiön pehmeistä, pyöreistä makuelämyksistä. Sellaisenkin ruoan kuin kiisselin tai mehukeiton pitää mielestäni olla makea ja ihan sumean hyvää,  aidosti aromikas ilman sitä riipivää happamuutta.

 

Tiedän sellaisia joilla naama tai suun sisäosat turpoavat omenaviinietikasta, joten kaikki ainesosat tietysti huolellinen emäntä kirjoittaa vaikka lapulle niin ei ruokaongelmaisen vieraan kaikkea tarvitse erikseen kysellä ja tulla vastentahtoisesti juhlien ohjelmanumeroksi kranttuna tai erikoiskohtelun vaatijaksi. Hyvin kyltitetty ruoka takaa myös sen, etteivät toheloimmat syö ensin erikoisruokavalio-ruokia ja sitten siirry "normaaliin" ruokaan.

Vierailija
16/19 |
10.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No vaikka näin. Teet jonkun normaalin kermaviilikastikkeen

valkopippuri

tilli

sitruuna

todella ohueksi hakattua sipulia (jos pidät)

sipulinsiemeniä jne. jne.

suolaa tietenkin

 

Sitten teet normaalin salaattikastikkeen esim. sinappi pohjaisen

viinietikkaa, pippuria yms yms.

Sitten lähdet sekoittamaan näitä yhteen oman makusi mukaan. 

Tätä kastiketta kannattaa sekoittaa reilusti edelliseen, mutta silti vähän kerrallaan, mutta kuitenkin reilulla kädellä.

 

Ex-Ammatti-Kokki

Vierailija
17/19 |
10.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äläkä unohda käyttää hunajaa.

 

Vierailija
18/19 |
10.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan suolakurkkua, reilusti tilliä (mieluiten tuoreena mutta kuivattukin käy), suolaa, sokeria, sinappia ja pikku noro etikkaa. Sitruunaa sitten suoraan kalan päälle.

Vierailija
19/19 |
10.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse laittaisin mahdollisimman vähän happoja, ja erillisen satsin niille jotka eivät voi syödä sitruunaa (=ei mitään sitruksia). Sitä ei monesti ajatella ollenkaan. On allergikkoja ja närästystä, refluksia sun muita vatsavaivoja.

En ymmärrä niitä sitruunanpuristelijoita, jotka eivät tunnu itse saavan tarpeekseen happamasta -ei se terävä ja limakalvoja halkova happamuus todella ole kaikkien mieleen. Kauppojen valmisruoisssakin on niin järkyttävän paljon sitruunahappoa ja etikkaa, että jälkimaku ei voi olla muuta kuin paha. Kaukana mummon keittiön pehmeistä, pyöreistä makuelämyksistä. Sellaisenkin ruoan kuin kiisselin tai mehukeiton pitää mielestäni olla makea ja ihan sumean hyvää,  aidosti aromikas ilman sitä riipivää happamuutta.

Tiedän sellaisia joilla naama tai suun sisäosat turpoavat omenaviinietikasta, joten kaikki ainesosat tietysti huolellinen emäntä kirjoittaa vaikka lapulle niin ei ruokaongelmaisen vieraan kaikkea tarvitse erikseen kysellä ja tulla vastentahtoisesti juhlien ohjelmanumeroksi kranttuna tai erikoiskohtelun vaatijaksi. Hyvin kyltitetty ruoka takaa myös sen, etteivät toheloimmat syö ensin erikoisruokavalio-ruokia ja sitten siirry "normaaliin" ruokaan.




Sanoiko aloittaja jossain, että kastiketta tarjoiltaisiin jossain juhlissa? :D