Millä maustaa kermaviili, jota tarjotaan lohen kanssa?
Kommentit (19)
sinappikurkkusalaattia, tilliä ja mustapippuria (suolaa).
ihan kermaviilinä. Meillä ei laiteta kuin sitruunanmehua suoraan kalalle ja kermaviilit päälle. Miksi ruoan perusmakuja pitäisi muuttaa?
Hieman omenaviinietikkaa, sitruunamehua, suolaa, sitruunapippuria, tuoretta tilliä silppuna ja hippunen sokeria.
hienoksi silputtua sipulia tai suolakurkkua. Ihastuin äskettäin turkkilaiseen jukurttiin ja käytän nykyään sitä, ennen käytin kermaviiliä.
Uusia vinkkejä ottaisin minäkin mielelläni vastaan .
paitsi ton omenaviinietin jättäisin pois.
Hieman omenaviinietikkaa, sitruunamehua, suolaa, sitruunapippuria, tuoretta tilliä silppuna ja hippunen sokeria.
Hieman omenaviinietikkaa, sitruunamehua, suolaa, sitruunapippuria, tuoretta tilliä silppuna ja hippunen sokeria.
Sama, paitsi omenaviinietikan tilalle sinappia.
Muista valuttaa kunnolla, ettei viili mene liian litkuksi. Kahvinsuodin pusseineen on hyvä. Muutoin teet kuten täällä neuvottu ;)
Kotoa kun löytyy lähinnä perusmausteita.... Entä onko kukaan maistanut niitä valmismaustettuja, culinesse vai mitä olikaan? Mikä sopisi kalan kanssa?
sitruunanmehua, tillisilppua, mustapippuria, sinappia,suolaa ja ripaus sokeria.
suolakurkkua, sinappia, sitruunamehua, etikkaa, sokeria ja sitruunapippuria.
Esim valvkosipulidippi on hyvää lohen kanssa. Ja aivan suola+valkosipulijauhekin ajaa asiansa.
smetanaa, hunajaa ja dijonia, ehkä vähän sitruunapippuria tai mustapippuria myllystä. Sopii erityisen hyvin lämmin- tai kylmäsavulohen kanssa.
Mikä muu maku saattaisi sopia kalan kanssa, täällä kun ei valkosipulin ystäviä niin olla...
Itse laittaisin mahdollisimman vähän happoja, ja erillisen satsin niille jotka eivät voi syödä sitruunaa (=ei mitään sitruksia). Sitä ei monesti ajatella ollenkaan. On allergikkoja ja närästystä, refluksia sun muita vatsavaivoja.
En ymmärrä niitä sitruunanpuristelijoita, jotka eivät tunnu itse saavan tarpeekseen happamasta -ei se terävä ja limakalvoja halkova happamuus todella ole kaikkien mieleen. Kauppojen valmisruoisssakin on niin järkyttävän paljon sitruunahappoa ja etikkaa, että jälkimaku ei voi olla muuta kuin paha. Kaukana mummon keittiön pehmeistä, pyöreistä makuelämyksistä. Sellaisenkin ruoan kuin kiisselin tai mehukeiton pitää mielestäni olla makea ja ihan sumean hyvää, aidosti aromikas ilman sitä riipivää happamuutta.
Tiedän sellaisia joilla naama tai suun sisäosat turpoavat omenaviinietikasta, joten kaikki ainesosat tietysti huolellinen emäntä kirjoittaa vaikka lapulle niin ei ruokaongelmaisen vieraan kaikkea tarvitse erikseen kysellä ja tulla vastentahtoisesti juhlien ohjelmanumeroksi kranttuna tai erikoiskohtelun vaatijaksi. Hyvin kyltitetty ruoka takaa myös sen, etteivät toheloimmat syö ensin erikoisruokavalio-ruokia ja sitten siirry "normaaliin" ruokaan.
No vaikka näin. Teet jonkun normaalin kermaviilikastikkeen
valkopippuri
tilli
sitruuna
todella ohueksi hakattua sipulia (jos pidät)
sipulinsiemeniä jne. jne.
suolaa tietenkin
Sitten teet normaalin salaattikastikkeen esim. sinappi pohjaisen
viinietikkaa, pippuria yms yms.
Sitten lähdet sekoittamaan näitä yhteen oman makusi mukaan.
Tätä kastiketta kannattaa sekoittaa reilusti edelliseen, mutta silti vähän kerrallaan, mutta kuitenkin reilulla kädellä.
Ex-Ammatti-Kokki
Mä laitan suolakurkkua, reilusti tilliä (mieluiten tuoreena mutta kuivattukin käy), suolaa, sokeria, sinappia ja pikku noro etikkaa. Sitruunaa sitten suoraan kalan päälle.
Vierailija kirjoitti:
Itse laittaisin mahdollisimman vähän happoja, ja erillisen satsin niille jotka eivät voi syödä sitruunaa (=ei mitään sitruksia). Sitä ei monesti ajatella ollenkaan. On allergikkoja ja närästystä, refluksia sun muita vatsavaivoja.
En ymmärrä niitä sitruunanpuristelijoita, jotka eivät tunnu itse saavan tarpeekseen happamasta -ei se terävä ja limakalvoja halkova happamuus todella ole kaikkien mieleen. Kauppojen valmisruoisssakin on niin järkyttävän paljon sitruunahappoa ja etikkaa, että jälkimaku ei voi olla muuta kuin paha. Kaukana mummon keittiön pehmeistä, pyöreistä makuelämyksistä. Sellaisenkin ruoan kuin kiisselin tai mehukeiton pitää mielestäni olla makea ja ihan sumean hyvää, aidosti aromikas ilman sitä riipivää happamuutta.
Tiedän sellaisia joilla naama tai suun sisäosat turpoavat omenaviinietikasta, joten kaikki ainesosat tietysti huolellinen emäntä kirjoittaa vaikka lapulle niin ei ruokaongelmaisen vieraan kaikkea tarvitse erikseen kysellä ja tulla vastentahtoisesti juhlien ohjelmanumeroksi kranttuna tai erikoiskohtelun vaatijaksi. Hyvin kyltitetty ruoka takaa myös sen, etteivät toheloimmat syö ensin erikoisruokavalio-ruokia ja sitten siirry "normaaliin" ruokaan.
Sanoiko aloittaja jossain, että kastiketta tarjoiltaisiin jossain juhlissa? :D
Sekoita kermaviili yhteen ihan kaupasta saatavan valmiskurkkusalaatin (esim. felixin perinteinen kurkkusalaatti tai sinappikurkkusalaatti) kanssa. Mitä pienemmäksi kurkku on salaatissa paloiteltu, sitä hienompi tekstuuri kylmään kastikkeeseen tulee. Itse voi säädellä sekoitussuhdetta haluamakseen.
Tätä syödään meillä remoulade-kastikkeen korvikkeena ja maistuu tosi hyvin lapsillekin! Erittäin hyvin sopii kalan kanssa tai vaikka uuniperunoille!