Voiko iskiaskipu tuntua vaan jalassa?

Vierailija

Parina aamuna oon herännyt kovaan jalkasärkyyn, koko jalkaa särkenyt pakarasta jalkapöytään saakka, mutta pikkuhiljaa liikkuessa on kipu hellittänyt.

Nyt sit aamulla oli heräsin kovaan jalkakipuun, tuntuu eniten pohkeessa, reiden etuosassa ja jalkapöydässa. Jonkin verran myös pakara kipee.

Mulla selkä vaivannut aiemmin paljonkin ja kipuillut, mutta nyt ollu jonkin aikaa ihan hyvänä. Myös lievä selkärankareuma todettu muutama vuos sitten, mutta sain lääkityksen ja ollut nyt pari vuotta oireeton.

Kommentit (3)

Vierailija

putumisen tunnetta esiintyy. Jossain vaiheessa tuntuu alaselkäkipua. Teen hoitotyötä ja rankkojen vuorojen jälkeen kipulee, mutta onneksi ainakin vielä on mennyt liikunnalla ohi.

Miten selkärankareuma alkoi oireilla? Millä lääkitään?

Kysyn, koska teinillä on ollut selittämättömiä oireita pari kk.

Vierailija

että aamuyöstä heräilin todella kipeään selkään, enkä pysytynyt kunnolla kääntämään kylkeä. Aamulla ylösnoustessa selkä oli todella kipeä ja jäykkä lähes puoleen päivään saakka. Mulla oli silloin 6kk vanha vauva ja aluks pistin kivut ton vauvan kantelun ja nostelun piikkiin. Lopulta menin lääkäriin, otettiin reumakoe joka oli positiivinen ja magneettikuvattiin selkä.

Söin 1,5v Salotsepyrin (tai jotain sinne päin) nimistä reumalääkettä ja oireet hävisivät. Nyt oon tarvittaessa pärjännyt Burana 800mg jos selkä vaivannut.

Vierailija

Oireet viittaa selkään. Nyt alkaa olee hyvä hetki tehdä muutoksia elämässä. Itse meinaan en pienestä välittänyt vaan puskin eteenpäin töitä yms. kivuista välittämättä ja yksi kaunis aamu sitten selkä sanoi naps kun nousin sängystä ja olin pari kuukautta vuodepotilaana kun ei jalat kantaneet kunnolla. En pystynyt edes istumaan ilman kunnon kipuja. Selkä oli ehtinyt oireilla yli 10 vuotta enkä ottanut sitä tosissaan kuin vasta tämän episodin kautta.Kun selkä alkaa oireilla niin on hyvä hetki välittömästi punnita onko ylipainoa, onko ravintopuoli kunnossa että saa reilusti hyviä ravintoaineita, rasvat huipputärkeitä mutta myös vitamiinit yms. muualta kuin purkista. Miten liikunta? Core/pilates treeni tekee ihmeitä ja kuuluu selkäongelmaisen perusjuttuihin. Uinti/vesijuoksu voi tehdä ihmeitä huonoselkäiselle, itselle 1-2 kertaa viikossa ei riittänyt mutta 3-4 kertaa pisti selän kävelykuntoon alle 2 kuukaudessa. Jos tykkäät kävellä niin varmista että kengät ovat viimeisen päälle hyvät. Itsellä selkä kipeytyy helposti kävelystä. Monipuolisuus on myös hyväksi liikunnassa. Älä jåmähdä yhteen tai kahteen lajiin. Käy vaikka kaikki läpi niin innostus säilyy lopunelämän.Jos selkä tulee kipeäksi työssä niin harkitse ammatinvaihtoa tai opettele paremmat työasennot. Huomaa että selkäongelmat ovat jo merkki siitä että vahinkoa on tapahtunut jo luultavasti välilevyissä.Tsemppiä treeneihin ja elämäntapamuutoksiin!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat