Lihan mariointi arkena, kun halua välttää valmismarinaadeja
Olen lopen kyllästynyt valmiiksi marinootuihin lihoihin. Haluaisin tietää, kuinka te muut marinoitte arkena syömänne lihan? Edellisenämpöivänä jo marinoitumaan? Vai joku kastike megeen? Haluaisin alkaa vältellä keinotekoisia lisäaineita ja keskittyä puhtaaseen ruokaan. Käytettävissä oleva aika on vain erittäin rajallinen, kun töitäkin pitäisi tehdä...
Kommentit (12)
rypsiöljyä, paljon grillimaustetta & valkosipulia pilkottuna
teen valmiiksi jonkun soossin, jonka levitän lihan päälle, kun otan sen huoneenlämpöön. Ihan hyvin ehtii maustua siinäkin. Joskus pelkkä suola ja pipuri pintaan on ihan riittävä. En ole koskaan käyttänyt valmismarinoituja lihoja.
öljyä, soijaa, hunajaa tai siirappia, keltasipulia, valkosipulia ja rouhittua pippuria sekaisin marinadiksi, liha aamulla marinadiin ja illalla grilliin.
Hommaan ei mene montaa minuuttia aamulla.
Pakastepussiin öljyä (esim. rypsi tai auringonkukka) ja mieleisiäisi mausteita (esim. grillausmaustetta, pippureita). Puristele pussissa mausteet ja öljy sekaisin. Lisää lihat pussiin ja pyörittele niitä pussissa niin että kaikkiin tulee mausteita. Sitten pussi jääkaappiin odottamaan valmistusta (2 tuntia riittää mutta joskus on olleet vuorokaudenkin).
-hunajaa
-punaviinietikkaa
-pippuria
-currya
-öljyä
-yrttejä
anna maustua yli yön
-Öljyä
-Tuoretta timjamia ja rosmariinia
-Mustapippuria rouhittuna
-Balsamicoa ja/tai sitruunamehua
-Valkosipulia pilkottuna
-pieneksi hakattua kesäsipulia tai ruohosipulia
Aivan mahtava marinadi varsinkin lampaalle ja naudanlihalle!
ainakin vielä mureuttaa lihaa. Hyvin toimii myös papaijasose. Ja nesteeksi käy myös halpa punaviini, viinimarjamehu, piimä, maustamaton jogurtti, kermaviili, kerma
Mausteeksi esim.
-yrtit (tuore/kuivattu)
-rosepippurirouhe
-valkosipuli ja muut sipulit hienonnettuna pienemmäksi
LISÄÄ SUOLA vasta valmistusvaiheessa.
ensinnäkin aikuiset syö lounaan töissä, eivätkä tarvitse toista lämmintä ateriaa. lapsille tehdään ruoka, mutta ei mitään marinadilihoja
Jos valitset laatulihaa (esim. tutun tuottajan viljapossua) et tarvitsen marinadia mureuttamiseen.
Pelkkä pintamaustaminen riittää antamaan aivan tarpeeksi makua. Jos valmistat ruuan parin tunnin kuluessa, ei tarvitse laittaa jääkaappiin vaan huonelämpöiseksi lämmennyt liha kypsyy paremmin kuin vasta jääkaapista otettu.
sehän vähän niinkuin peittää lihasta lihan maun. Ja jos kuitenkin tekee pihvin, lihakastikkeen, karjalanpaistin tms. niin mihin sitä maridania tarvitsee???
Ainoa, mitä marinoin on shaslik-lihat.
Lihan voi maustaa myös kypsennyksen aikana tai kypsänä. Marinointi ei ole työtätekevän ihmisen puuhaa. Käytä mausteita.