Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lihan mariointi arkena, kun halua välttää valmismarinaadeja

Vierailija
25.06.2011 |

Olen lopen kyllästynyt valmiiksi marinootuihin lihoihin. Haluaisin tietää, kuinka te muut marinoitte arkena syömänne lihan? Edellisenämpöivänä jo marinoitumaan? Vai joku kastike megeen? Haluaisin alkaa vältellä keinotekoisia lisäaineita ja keskittyä puhtaaseen ruokaan. Käytettävissä oleva aika on vain erittäin rajallinen, kun töitäkin pitäisi tehdä...

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihan voi maustaa myös kypsennyksen aikana tai kypsänä. Marinointi ei ole työtätekevän ihmisen puuhaa. Käytä mausteita.

Vierailija
2/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

rypsiöljyä, paljon grillimaustetta & valkosipulia pilkottuna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

teen valmiiksi jonkun soossin, jonka levitän lihan päälle, kun otan sen huoneenlämpöön. Ihan hyvin ehtii maustua siinäkin. Joskus pelkkä suola ja pipuri pintaan on ihan riittävä. En ole koskaan käyttänyt valmismarinoituja lihoja.

Vierailija
4/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

öljyä, soijaa, hunajaa tai siirappia, keltasipulia, valkosipulia ja rouhittua pippuria sekaisin marinadiksi, liha aamulla marinadiin ja illalla grilliin.



Hommaan ei mene montaa minuuttia aamulla.

Vierailija
5/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset


Pakastepussiin öljyä (esim. rypsi tai auringonkukka) ja mieleisiäisi mausteita (esim. grillausmaustetta, pippureita). Puristele pussissa mausteet ja öljy sekaisin. Lisää lihat pussiin ja pyörittele niitä pussissa niin että kaikkiin tulee mausteita. Sitten pussi jääkaappiin odottamaan valmistusta (2 tuntia riittää mutta joskus on olleet vuorokaudenkin).

Vierailija
6/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

-hunajaa

-punaviinietikkaa

-pippuria

-currya

-öljyä

-yrttejä

anna maustua yli yön

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

-Öljyä

-Tuoretta timjamia ja rosmariinia

-Mustapippuria rouhittuna

-Balsamicoa ja/tai sitruunamehua

-Valkosipulia pilkottuna

-pieneksi hakattua kesäsipulia tai ruohosipulia



Aivan mahtava marinadi varsinkin lampaalle ja naudanlihalle!

Vierailija
8/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ainakin vielä mureuttaa lihaa. Hyvin toimii myös papaijasose. Ja nesteeksi käy myös halpa punaviini, viinimarjamehu, piimä, maustamaton jogurtti, kermaviili, kerma



Mausteeksi esim.

-yrtit (tuore/kuivattu)

-rosepippurirouhe

-valkosipuli ja muut sipulit hienonnettuna pienemmäksi



LISÄÄ SUOLA vasta valmistusvaiheessa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ensinnäkin aikuiset syö lounaan töissä, eivätkä tarvitse toista lämmintä ateriaa. lapsille tehdään ruoka, mutta ei mitään marinadilihoja

Vierailija
10/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos valitset laatulihaa (esim. tutun tuottajan viljapossua) et tarvitsen marinadia mureuttamiseen.



Pelkkä pintamaustaminen riittää antamaan aivan tarpeeksi makua. Jos valmistat ruuan parin tunnin kuluessa, ei tarvitse laittaa jääkaappiin vaan huonelämpöiseksi lämmennyt liha kypsyy paremmin kuin vasta jääkaapista otettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

sehän vähän niinkuin peittää lihasta lihan maun. Ja jos kuitenkin tekee pihvin, lihakastikkeen, karjalanpaistin tms. niin mihin sitä maridania tarvitsee???



Ainoa, mitä marinoin on shaslik-lihat.

Vierailija
12/12 |
25.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei tarvitse muuta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän kaksi