Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten muut tekee ruoat?

Vierailija
11.06.2011 |

Itellä tuntuu välillä, että pitää koko ajan olla ruokaa tekemässä. Syömme lämpimän ruoan kaksi kertaa päivässä plus tietysti aamupala, iltapala ja välipala. Kun lounaan on saanut tehtyä niin tuntuu, että pitää jo päivällistä miettiä. Välillä meillä jää kyllä edellisen päivän ruokia. Niin on päiviä ettei ruokaa tarvitse tehdä ollenkaan tai sitten iltaruoan vaan. Mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin lounaan teen ja päivällisen. Ja se on tosi rasittavaa välillä, kun ajattelee, että voisi mennä jollekkin kylään, mutta kun ruokaa pitää tehdä kohta niin en viitsi. Miten muilla? Teettekö pakkaseen ruokaa vai iltaisin ison satsin seuraavaksi päiväksi? Meillä syöjiä siis 4 ja välillä 5 jos miehen poika käymässä.

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yhdellä pärjää normaalit ihmiset.

Vierailija
2/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse ehkä pärjäsin yhdelläkin lämpimällä aterialla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

meillä tosin kaksi hyvin syövää, ei lihavia, poikaa, joten aina ei jää kahdeksi päiväsi kaikille ruokaa, vaikka niin olin suunnitellutkin.



Jos jää vain pieni annos, laitan senkin pakaseen. sitten joskus kiireisinä päivinä sulattelen vain pakastusrasioista eri ruokia kaikille.



Lounas on viikonloppuisin vähän kevyempi ja nopeampi Esim. kinkkumunakasta ja salaattia. valmiita pinaattilettuja yms. Pinaattiletut ja maksalaatikko ovatkin sitten ainoita eineksiä, joita meillä syödään.



lisäksi käytössäni on sähköpata, jolla saa ruuan illaksi kun sen laittaa esim aamulla päälle. Usein ennen töihin lähtöä laitan ainekset pataan ja töistä tullessa ruoka on valmista.

Vierailija
4/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

päiväkodin jälkeen reilu välipala ja sitten ilalla 19-20 lämminruoka... silloin ei tartte iltapalaa. Lähdetään kylään yleensä niin että kysytään saadaanko sielä välipalaa jos nälkä yllättää tai otan eväät mukaan.



Nyt ollaan käyty tuttava perheellä grillaamassa 17-18 aikaan eli käytetään yhdessäolo aikaa kokkaamiseen ja seurusteluun

Vierailija
5/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapsen on hyvä syödä usein,kun vatsalaukku on pieni eikä vedä paljon ruokaa kerralla.

Mä teen usein illalla myöhään tai aamulla aikaisin valmiiksi.

Aamu-ulkoilulle saatan jättää uuniruon (kiusaus, maksaronilaatikko tms) uuniin ulkoilun ajaksi.

Pääosin tarkoitus on, että iltapäivän ruokaa jäisi aamuruokailulle tai siihen tarvitsisi keittää vain esim. pasta.

Jos ruokaa jää naftisti, laitan lisukkeeksi raejuustoa, keitettyä kananmunaa tms.

Viikonloppuna ei ole selviö, että meillä olisi jotain parempaa, ainakin toisena päivänä on arkisempaa ja nopeatekoista.

Ulkoilen mielummin koko perheen voimin, kun köksään. Toki joskus niinkin käy.

Valmisruokia käytämme harvemmin, mutta esim.tänään ruokana oli valmisjauhelihapihviä (ei kanannahkaa yms ;)) ja ruispastaa. Lisukkeena illalla tekemä porkkanaraaste ja jälkkärinä vesimeloni. Hyvin teki kauppaansa ja olin hellan ääressä pari minuuttia. Sain nauttia päivästä muiden kanssa.

Vierailija
6/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennakointi on tapani selvitä arjen kiireisistä päivistä. Teen edellisenä iltana esim. kastikeruoan seuraavaksi päiväksi ja seuraavalle päivälle jää vain perunoiden / pastan yms keitto. Jos tiedän etukäteen aamulla, että aikaa ruoanlaittoon illallista varten on vähän, kuorin, pilkon yms. raaka-aineita valmiiksi jääkaappiin, jolloin niistä saa ruoan nopeasti.



Teen myös paljon pakastimeen esim. suuren erän lihapullia, kasvispihvejä yms. Näiden lisukkeista selviytyy nopeasti. Suosin suuria annoksia - teen kaksi astiaa lohikiusausta kerralla ja osan pakastan, loppu syödään parin päivän sisällä. Lisäksi käytämme puolivalmisteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

urheileviä teinejä. Joudun laittamaan 3 lämmintä ateriaa päivässä kouluaikoinakin. Nuoret ovat ravintotietoisia, eivätkä suostu täyttämään vatsaansa leivällä.

Vierailija
8/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

voi jakaa parille päivälle tai pakastaa osan. Pakastimesta voi kaivaa välillä valmiita ruokia siis.



En myöskään seiso hellan ääressä kun ruoka kypsyy. Itse esivalmisteluun menee tosi vähän aikaa, ja kun kaikki on kattilassa tai uunissa, voin tehdä muita juttuja.



Meillä syöjiä yleensä 7, koko perheen ollessa koolla meitä on 9-10 (yksi miniäehdokas siinä mukana)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja lounas seuraavalle. Teen ison satsin. Meillä on syöjiä 6-7 joka päivä, en todellakaan ehdi montaa ruokaa päivässä tekemään.



Aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala rytmillä meilläkin mennään.

Vierailija
10/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

urheileviä teinejä. Joudun laittamaan 3 lämmintä ateriaa päivässä kouluaikoinakin. Nuoret ovat ravintotietoisia, eivätkä suostu täyttämään vatsaansa leivällä.


eikö ne ravintotietoiset teinit voisi itsekin opetella sitä ruuan laittoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

päiväkodissa ja koulussa, joten meillä tehdään vain yksi ruoka viiden aikaa illalla. Kun on vapaapäivä, syö lapset herättyään jukurtin tai jotain pientä, tänään meni jätski...



Sit meillä on n. 11-12 aikaan aamupala, sellainen hotelliaamiaistyylinen.



Välipalaa on, jos muistetaan ja ehditään, usein kahvia ja pullaa.





Ja n. klo 17 on se varsinainen lämmin ruoka.

Iltapala kasilta.



Toimii ihan hyvin, ei vie koko päivää aikaa yhden kunnon ruoan valmistus.

Vierailija
12/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapset menevät kahdeksan jälkeen nukkumaan, sen jälkeen arkena valmistellaan seuraavan päivän lounasta, lihaa, kastiketta tms. Pastan keitän ja salaatin laitan vasta ruoalle, joskus koko ruoan, jos valmistus nopeaa. Mieluummin ulkoilen aamun lasten kanssa kuin vietän aikaa keittiössä hirmuisen pitkään. Viikonloppuna joko ruoka nopeasti valmistuvaa(max puoli tuntia) tai sitten toinen aikuisista laittaa ja toinen ulkoilee lasten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yritin googlata, mutta en löytänyt sähköpata nimellä mitään. Onko sama kuin haudutuskattila?

Vierailija
14/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos vanha malli pätee tässäkin, niin et sinä halua tietää. Kun me kerromme omia tapojamme ja ruokiamme, sinä vänkäät sitten vastaan, että " ei miellä voi sillä tavalla tehdä".



Jos olet töissä päivän ja tulet myöhään kotiin, tee vain viikonloppuisin työläitä ja hitaita ruokia, silloin vähintää tupla-annokset.



Kastikkeita ja mm. karjalanpaistia voit pakastaa sellaisena annoksena, että lämmität sen pottukattilan päällä olevassa teräsvadissa. Ai niin, eihän teillä tietenkään niin vanhanaikaisia ruokia syödä kuin pottuja ja soosia.



Voit kuitenkin tehdä valmiiksi annoksen siten, että seuraavana päivänä ei tarvitse kuin keittää, paistaa tai kuumentaa. Esimerkiksi lihakeiton lihat voi valmistaa edellisenä iltana siten, että seuraavana päivänä vain lisätään juurekset ym samalla kun se lämmitetään. Perunamuusia voi tehda tupla-annoksen, niin parin päivän päästä saat nopeasti ja vaivattomasti vaikka perunasoselaatikon tai sosekeiton.



Pataruuat, laatikot ja kiusaukset valmistuvat noin 5 minuutissa, kun nehän paistuvat uunissa itsekseen ja sillä aikaa voi vaikka leikkiä lasten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan myös ylijääneet ruuat (teen tarpeeksi ison satsin) pakkaseen, niin että lapsille saa siitä annokset silloin kun ei jaksa/ehdi/viitsi tehdä ruokaa. Aina on siis muutamat annokset pakkasessa. Itse voi sitten syödä jotain muuta tai olla syömättä.

Jos haluan nopeasti ruokaa, teen myös joskus lapsille esim. mikromunakkaat, tosi nopea.

Vierailija
16/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja lounas seuraavalle. Teen ison satsin. Meillä on syöjiä 6-7 joka päivä, en todellakaan ehdi montaa ruokaa päivässä tekemään. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala rytmillä meilläkin mennään.

ja aikuisena en itse aina syö molempia lämpimiä ruokia, vaan esim saalaattia vaan

lapselle kaikki ateriat tietty kokonaisuudessaa, mut aikuinen ei tartte kahta lihapöperöä oäivässä...

Vierailija
17/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tänään syönyt vain aamupalan enkä taida jaksaa enää ruokaa laittaa. Joa toinen päivä voi syödä lämpösen aterian. Tai onhan aamupalakin lämmin kun syön munakkaan: 1 muna, tonnikalaa, juustoraastetta, tomaattipyreeta ja tomaattimurskaa. On niin ravitsevaa ettei jaksa muuta koko päivänä.

Vierailija
18/23 |
11.06.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse vänkätä vastaan kun ei yritä muuttaa ketään eikä kenenkään tapoja.

Kiitos vinkeistä. Jään metsästelemään sähköpataa. Miettimään mitä voisin pakastaa. Toi lihan keitto oli hyvä edellispäivänä. Se miks en ole tykännyt tehdä lihakeittoa niin siinä menee älyttömästi aikaa. Nyt keitänki lihan jo etukäteen:) Eli opettelen hieman ennakointia ruoan tekoon. Eiköhän näillä pärjää. En osaa jättää liedelle mitään porisemaan ja itse lähteä ulos. Mut sitäkin voi harkita joissain tilanteissa.

Vierailija
19/23 |
25.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

70-luvulla minulla oli keraaminen sähköpata. Olisi varmaan tilanteessasi erinomainen. Nyt näin ä ystävättärelläni modernimman version,jossa sisus keramiikkaa ja ulkovaippa terästä. Hän oli ostanut sen kesällä asuntomessuilta. Sain yhteystiedot markkinoijalle,jos haluat yrittää: Veijo Väänänen Yli-Kiiminki, 0400-584677. Padan nimi on RivalCrock Pot. Iloista ja vaivatonta ruoanlaittoa Sinulle tv.Isoäiti, Milla Molander 0400-369464 Laitapa viesti,jos onnistuti.

Vierailija
20/23 |
25.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

lammittää toisen myöhemmin. Enimmäkseen kuitenkin suosin nopeita ruokia, esim. pastoja.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme seitsemän kolme