Mitä myrkkyjä nyt kaupoissa myytävissä vadelmissa ja mansikoissa on, kannattaako niitä ollenkaan
Kommentit (28)
mutta espanjalaisissa mansikoissa on kovasti myrkkyjä ja ne pitää pestä todella hyvin!
äläs hupata siellä, taidat olla joku mansikanviljelijä Suonenjoelta...
Mansikoita on kasteltu saastuneella vedellä ja pakastaminen ei tuhoa virusta.
Kiehautus kylläkin tuhoaa.
Mansikoita on kasteltu saastuneella vedellä ja pakastaminen ei tuhoa virusta. Kiehautus kylläkin tuhoaa.
;-)))
Evira on kehottanut kuumentamaan pakastevadelmia, mutta tuoreista mansikoista moista kehotusta ei ole kyllä annettu.
5 min jos keittää, niin ongelma poistuu. niitä mansikoita tuskin saisi myydä, jos niissä on ihan kamalasti myrkkyä. itse olen syönyt niitä pesemättäkin jo useita vuosia ja olen edelleen hyvissä voimissa
Näyttävät ulkoiseti hyviltä mutta varsinaisen myrkkypesun ovat saaneet.
Puhun nyt näistä ns. tuoreena myytävistä ulkolaisista marjoista.
Suonenjoelta, mutta Espanjassa asunut ja siellä paikalliset kauhisteli kun popsin suoraan torilta ostamiani marjoja ja pitivät sellaiset palopuheet kuinka marjat pitää pestä tod. hyvin, koska sisältävät jotain... ja joo eivät ole nämä paikalliset tuttavani mitään hihhulihörhöjä, vaan hyvin tavallisia espanjalaisia :O)
Näyttävät ulkoiseti hyviltä mutta varsinaisen myrkkypesun ovat saaneet. Puhun nyt näistä ns. tuoreena myytävistä ulkolaisista marjoista.
Sulle tiedoksi, että samoja myrkkyjä käytetään myös Suomessa.
Suonenjoelta, mutta Espanjassa asunut ja siellä paikalliset kauhisteli kun popsin suoraan torilta ostamiani marjoja ja pitivät sellaiset palopuheet kuinka marjat pitää pestä tod. hyvin, koska sisältävät jotain... ja joo eivät ole nämä paikalliset tuttavani mitään hihhulihörhöjä, vaan hyvin tavallisia espanjalaisia :O)
Jos et osaa panna oikeita tietoja, älä pelottele.
Suomessa on tarkat rajat torjunta-aineille yms., ja niitä myös valvotaan. Espanja on yksi maailman suurimmista mansikantuottajista, tuskinpa vaan tuottaisi mitään myrkkymarjoja.
Espanjalaiset mansikat on halpoja ja - yllätys yllätys - monasti parempilaatuisiakin kuin suomalaiset, eilenkin ostin parin euron litran Lidlistä ja joukossa ei ollut YHTÄÄN muussaantunutta tai raakaa! Hyviltä maistuivatkin.
marjat ja salaatit kastellaan. Ihan on kusivettä.
Lisäksi marjoja poimivat orjatyöläiset, jotka tuskin ehtivät vessassa käytyään käsiään pesemään. Eikä heitä edes kiinnosta. Tämä on tosiasia teille hygieenikot, jotka kuvittelette, että hienoin kumihansikkain ja lähdevedellä kastellut marjat ovat poimittu ja kasvatettu juuri teitä varten.
Totuus on se, että maailman mansikat ovat kaikkea mahdollista myrkkyä täynnä, myös ilmansaasteita.
että säilyvät pitkän kuljetuksen ja myyntiajan. Ei mansikka säily hyvänä viikkoa, mikä menee Espanjasta kuljetukseen ja myyntiin. Ei ilman säilöntäaineita.
Yök.
Espanjalaisten mansikoiden boikotoinnista:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6460767.stm
How safe are mid-winter strawberreis from Spain: (säteilyriskeistä juttua) http://lavieverte.wordpress.com/2008/02/24/how-safe-are-mid-winter-stra…
Ulkomaiset pakastevadelmat on kuumennettava: (kalikiriski)
http://www.verkkoklinikka.fi/?page=1958580&id=5700980
että säilyvät pitkän kuljetuksen ja myyntiajan. Ei mansikka säily hyvänä viikkoa, mikä menee Espanjasta kuljetukseen ja myyntiin. Ei ilman säilöntäaineita. Yök.
jos ihan maalaisjärjellä ajattelee ja vertaa kotimaisiin mansikoihin, niin kummastuttaa niiden espanjalaisten mansikoiden säilyvyys. Kotimaiset mansikat kun saattavat olla jo poimintapäivää seuraavana päivänä homeessa ja silti ovat poimittaessa olleet hyvälaatuisia.
että mistä vois johtua, että pitkästä kuljetusmatkasta huolimatta marjat ei ole lainkaan vettyneitä tai muussaantuneita! En kyllä suuhuni moisia laittaisi.
Suomessa on tarkat rajat torjunta-aineille yms., ja niitä myös valvotaan. Espanja on yksi maailman suurimmista mansikantuottajista, tuskinpa vaan tuottaisi mitään myrkkymarjoja.
se ei vielä tarkoita, että tuotanto olisi eettisesti tai ympäristön kannalta kestävää.
Höpö, höpö, älkääpäs olko hysteerisiä. Olen asunut Espanjassa jo 20 v n. 3kk vuodessa ja syönyt mansikoita lähes ympäri vuoden ja aina vaan olen terve ja hengissä. Kenen etu se olis kasvattaa "myrkyllisä tai saatuneita" marjoja, ei ainakaan Espanjalaisten viljeliöiden. Syökää vaan ja nauttikaa, pikkuisen kun lisäätte sokeria niin "melkein" kuin kotimaisia ja c-vitamiiniakin samanverran kuin appelsiinissa
ei saisi käyttää ollenkaan keittämättä. En ainakaan tarjoaisi lapsille sellaisenaan.
Ja tuon englanninkielisen artikkelin lukemisen jälkeen vielä vähemmän tekee mieli.
että sitä ei voi kuoria. Niinpä kuoren myrkyt (jotka ei juuri pesussa vähene) päätyvät sitten syöjän elimistöön.
Ulkomaisia marjoja ei saisi käyttää ollenkaan keittämättä. En ainakaan tarjoaisi lapsille sellaisenaan.
Espanjassa pitkään asuneena ihmetyttää tällainen hysteerisyys Suomessa. Kun ei ne ihmiset ulkomaillakaan niitä omia marjojaan keittele, eivätkä silti sairastu joukoittain...
Itse käytän keittämättä ihan vapaasti ja tarjoan lapsillekin. Ja ostan kyllä espanjalaisia mansikoita silloin tällöin Suomessa talvella, mutta huuhtelen lävikössä jonkin aikaa ennen käyttöä ja annan kuivua. Kun niihin tänne tuotaviin ihan oikeasti laitetaan suoja-aineita joiden avulla mansikka säilyy hyvänä kuljetuksen ja myyntiajan - mutta nämä suoja-aineet onneksi lhätee huuhtelulla pois. Periaatteessa suojeluaineet ovat ihmiselle haitattomia vaikka söisi suoraankin pesemättä mutta itse yritän vältellä tarpeetonta kemikaalikuormaa.
mutta espanjalaisissa mansikoissa on kovasti myrkkyjä ja ne pitää pestä todella hyvin!