Jauhopeukalot hoi, kakun kokoamiseen apua!
Olen aikeissa tehdä kakun, jossa kerroksittain moussea ja kakkupohjaa.
Kun paistan ensin kakkupohjan, niin onko vaaraa, että se kutistuu jäähdyttyään tai kuivuttuaan? Aikomus koota kakku takaisin kerroksittain moussen kanssa samaan vuokaan, jossa paistettu.
Kerran kävi niin, että juustokakun pohjan paistettuani sydänvuoassa, se kutistui!!
Kommentit (7)
Siksi suosin juustokakkuja, joissa keksipohja :)
Nyt aion taas riskeerata kympillä!!
Kiitos vinkeistä, yritän muistaa ottaa munat huoneenlämpöön tarpeeksi aikaisin...
Ainiin, onkohan sillä merkitystä jos en heti kostuta pohjaa. Vaikkakin kyllä paistopäivänä aion tehdä loppuun asti.
ap
jos teet sen edellisenä päivänä. Ihan hyvänä säilyy jääkaapissa jopa viikon. Ja pohja tietenkin kostutetaan kokoamisvaiheessa. Aika vaikea koota valmiiksi kostutetusta pohjasta.
Sinne väliin tulevan moussen kannattaa antaa hetki seistä ja hieman tukevoitua sillä liivatteella ennen kuin kaadat sen kakkupohjaviipaleen päälle. Silloin se todennäköisesti pysyy valumatta sinne millin rakoon :-)
Ja vaikka sinne väliin menisi sitä moussea, niin se ei haittaa, koska tuleehan siihen kakun päälle kuitenkin lopuksi kermakuorrute tai vastaava?
Juuri tein taivaallisen täytekakun kahdella eri moussetäytteellä (sitruuna ja tummasuklaa) ja hyvin onnistui. Jos mousset ovat eri moussea, kannattaa antaa ekan kerroksen jähmettyä jonkin aikaa ennen kuin laittaa seuraavan kakkuviipaleen päälle. (Tietty jos ovat samaa moussea, ei näin oikein voi tehdä tai loppu mousse jähmettyy kippoon...)
Kyllä se mullakin aina vähän kutistuu mut ei se mihinkään valu,yleensä mousset on ennen jähmettumistäkin jo aika jämäköitä.
Laitan muuten aina leivinpaperin reunan ja kakun väliin..
Paistamisen ja jäähtymisen jälkeen pese vuoka ja vuoraa se tuorekelmulla.
Sit täyttelet kakun kerroksine ja vetäiset muovien helmat kakun yläpohjan päälle, laitat jääkaappiin tekeytymään.
Eiköhän näillä saada kakku syntymään :))
Aikomus tehdä kakku sunnuntaina, voisin jopa siis huomenna tehdä pohjan valmiiksi ja suojata se kelmulla ja antaa olla jääkaapissa viikonlopun yli?
ap
niin ei pitäisi kutistua. Eli huoneenlämpöiset raaka-aineet, tarkat mitat ja kunnon vatkaus munavaahtoon.