Parhaimmat täytteet VOILEIPÄKAKKUUN? :)
Onhan nuita ohjeita netti pullollaan, mutta onko sinulla juuri se paras resepti :D ? Ajattelin tehdä sekä kala- että kinkku(meetvursti)voileipäkakut viikonlopuksi. Kiitos avusta :)
Kommentit (19)
Kinuskikissan blogista löytyvän kinkku-salamivoileipäkakun, ja täytyy kyllä sanoa, että hyvää oli!
on myös yhteen kerrokseen passeli täyte:
sekoita maksamakkaraan tai maksapasteijaan oikeaa huoneenlämpöön pehmennyttä voita ja vaivaa niistä yhtenäinen tahna. Vähäsen mustapippuria sekaan.
ei mitää kalahöskää, ne on yleensä pahoja
Syö sinä lihaisa kakku ja jätä kalahöskät mulle.
savupallas täytteenä on aika erikoinen.. itse asiassa se oli lapsena mun ja äitin suurta herkkua enkä muista milloin viimeksi olisin sitä maistanut, kiitos kun muistutit
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=2157&rname=kreikkala…
Aivan huippukakku! Jengi pyytää tätä juhliin, joita järjestän ja olen tehnyt sitä esim ylppäreihin siskolleni jne.
Tämän saa tehtyä helposti myös laktoosittomana (siis ei vain vähälakt., vaan TÄYSIN laktoosittomana!).
Jotain maksamakkaraa en laittais ollenkaan. hyvä täyte tulee ihan valmiista majoneesisalaatista, kurkkusalaatista ja kinkkurouheesta.
Jotain maksamakkaraa en laittais ollenkaan. hyvä täyte tulee ihan valmiista majoneesisalaatista, kurkkusalaatista ja kinkkurouheesta.
Maksaa en laittaisi ollenkaan. Johtuu siitä, että en sitä muutenkaan syö. Vähän sellainen koiranmakkarainen fiilis siitä tulee. Tuorejuustot ja maustetut sulatejuustot ovat ihan toimivia. Niihin voi lisätä kinkkupaloja, kasviksia tai yrttejä sekaan.
ja menee aina paremmin kuin lihakakut. Eli tummaa ja vaaleaa leipää, kostukkeeksi kalalientä. Väleihin lämminsavulohta, katkiksia, cremefraichea ja tilliä.
Toinen hyvä kalatäyte on kylmäsavulohi, tilli, tuorejuusto ja raejuusto. Mausteet sen mukaan mitä tuorejuustoa laittaa.
täytteeksi savustettua lohta, keitettyjä munia, tuorejuustoa, mausteita (sitruuna, tilli, pippuri/sitruunapippuri...) toiseen väliin tuorekurkkua josta on keskusta koverrettu pois, fetajuustoa ja tuorejuustoa mausteeksi vaikka valkopippuria.
Lihakakkuun
kinkkua, omenaa, persiljaa ranskankermaa, tuorejuustoa, maustekurkkua, mausteita
Jotain maksamakkaraa en laittais ollenkaan. hyvä täyte tulee ihan valmiista majoneesisalaatista, kurkkusalaatista ja kinkkurouheesta.
...sekaan muussattu maksalaatikko
ÄLÄ TEE OLLENKAAN
Ketä aiot kiduttaa tuolla ällötyksellä? Miettisit edes vähän niitä syöjiä!
heille niitä kai kannattaa tehdä, eikä se ole kidustusta, vaan hyvänäpitoa.
Oma suosikkitäytteeni on kinkkuananas:
siihen tulee savukinkkurouhetta, tölkillinen ananasmurskaa, 1-1½ desiä maitorahkaa, 1-1½dl ranskankermaa, turaus (kevyt)majoneesia, pari rkl dijoninsinappia, mustapippuria, ½tl suolaa ja paljon silputtua persiljaa
Ei ole liina tunkkainen, vaan pikemminkin raikas.
ollaan ihan tolloja kun tykätään voileipäkakuista :D parasta juhlissa! On tarjolla toki muutakin joten ketään ei pakoteta syömään näitä ällötyksiä.. :) kiitos, loistavia ohjeita! Ap
http://www.kinuskikissa.fi/lohikeikauskakku/?sliderpage=2&ref=10
Paras kakku IKINÄ! Monissa juhlissa testattu ja taivaalliseksi todettu :)
ÄLÄ TEE OLLENKAAN
Ketä aiot kiduttaa tuolla ällötyksellä? Miettisit edes vähän niitä syöjiä!
Kaikkihan ne maistuvat suunnilleen samalta, koska niissä on sitä tuorejuusto-/ majoneesi-/ tiesmitä tahnaa välissä. Ja sitten käytetään kaupan valmista, rasvaista, hormonikasvatettua graavi- tai kylmäsavulohta tai vaihtoehtoisesti vetistä, vaaleanpunaista, tehokasvatettua, mautonta "palvikinkkua" täytteinä. Yrttejä ja mausteita vältetään. Tahnaa on aina enemmän kuin kalaa/ lihaa, joten voileipäkakku maistuu yhdentekevältä tahnalta ja vain etäiseti täytteeltä.
Leipä on usein neliskanttista höttöä vaikka kaupoista saa parempaakin, "oikeaa" leipää".
Mutta ei enää kritiikkiä, vaan ideoita ...
Täytteen lohen tai mielummin siian voi graavata itse, tulee paljon parempaa. Kassisiikakin graavautuu hyvin. Voi käyttää sitruunaa, roseepippureita, vodkaa, konjakkia ...
Entäs ruisleipäpohjainen voileipäkakku, jonka välissä on sillikaviaaria? Tilliä ja kovaksikeitettyä kananmunaa kaveriksi.
Tai sitä "palvikinkkua", mutta leipäkerrosten väliseen tahnaan kunnolla dijonsinappia ja silputtuja cocktailkurkkuja, rakuunaa?
Tai silputtua parmankinkkua, pieneksi revittyä mozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, (itse tehtyä) pestoa, oliiviöljyä, valkosipulia, oliiveja ja ciabattaleipää?
Hormonilohen seuraksi silputtuja katkarapuja, siianmätiä, paljon tilliä - eräänlainen Toast Skagen-versio?
Maalaisleipään tsatsikia, kypsää, revittyä lampaanlihaa, sitruunamehua, silputtua jäävuorisalaattia, silputtuja tomaatteja (siemenet pois, ettei vetisity!)
Setsuurityyppistä leipää tai muuta maukasta limppua, pastramia, silputtuja maustekurkkuja, smetanaa ...
Leivän voi sitten laittaa koristeellisesti esille salaattipedille, viillellä sen pintaa ja laittaa viiltoihin kurkkua, tomaatia, sitruunansiivuja, mustia oliiveja ... mitä vaan täytteeseen sopivaa. Ettei se ole se vetistyvä tahnamöhkäle jonka päällä muutama murheellinen tomaatti-, kananmuna- tai kurkkusiivu ja vähän isomunaista kirjolohenmätiä ...
Ennenkaikkea sitä tahnaa ja leipää vähemmän, mausteita ja täytettä enemmän!
Kun kakkuun tulee monta kerrosta niin meillä on erittäin maistuvat välit saatu näin:
majoneesia, johon on eri välien mukaan sekoitettu kananmunaa, kinkkua, kurkku + sipuli, raejuusto. Yksinkertaista ja nopeaa. Päälle maustettua sulatejuustoa, jota kannattaa hieman lämmittää ennen levitystä. Koristelu kasvikset, juusto ja kinkku sekä tietenkin vinirypäleillä.
Leipänä voipi käyttää oikein hyvin erilaisia paahtoleipiä, joista leikkaan reunat pois ja kostutan välit lihaliemikuutiovedellä.
Meillä monet odottavat synttereille tullessaankin jo näitä hyvin maistuvia kakkuja.
savupallasta, majoneesia ja tilliä muussattuna tahnaksi.
Savutäytettä ei kannata laittaa kuin yhteen kerrokseen.
Pinnalle tuohon tahnaan sopivat mm ohuet retiisiviipaleet, kurkkusilppu ja katkaravut.