Kertokaapa joku hyvä pataruoka jonka voisi tehdä ns. karjalanpaistin tapaan,
mutta eri aineksia ettei aina olisi samaa?
Naudanlihaa tai niitä karjalanpaistilihoja ajattelin siihen laittaa, mutta mitäs mausteita ja muita lisäkkeitä (juureksia tai kasviksia) sinne lisäisi?
Kommentit (18)
yhteishyvän ruokalehdessä oli viime kuussa pata ruokia joita yhtä kokeilin ja oli hyvää. se oli sellainen makkara tomaatti punaviini pata
karjalanpaistilihoja,
sipulia
paprikaa
tomaattimurskaa
voimakasta makkaraa (chorizo? tyylistä)
punaviiniä
mausteita; suola pippuri paprika jauhe chili...
pari tuntia uunissa ja että olikin hyvää ja vaihtelua siihen iänikuiseen karjalanpaistiin :)
löytyy varmaan tarkempikin ohje yhteishyvän ruokasivuilta
toi makkara ainakin kuullostaa mielenkiintoiselta! ap
että pitäisin sen 2-3 tuntia uunissa,silleen et lihat on tosi mureita.Ota aina välillä uunista ja sekoittele ja maistele. Toki en olis laittanut heti purjoa ja sieniä vaan kypsennyksen loppu vaiheessa,voi olla että katoavat pataan ennen kun liha on kypsää....Hyvää siitä varmasti joka tapauksessa tulee vaikka en olekkaan sienien ja aurajuuston ystävä
No, ei mahda mitään kun menivät jo sinne uuniin :) ap
keitä riisit, paista kanasuikaleita, osta pari erilaista pakastevihannespussia ja kiehauta nopeasti pari min ja huuhdo jääkylmällä vedellä, kuullota purjoa ja paista nopeasti kuumassa pannussa herkkusieniä tai muita sieniä.
Sekoita kannellisessa padassa ja lisää vähän kanalienta tms. Paista 1-2 t 140 asteessa ja mene lasten kanssa ulos. Tai jos on kiire uunissa 160 asteessa 40 min.
Todella hyvää ja voit aina tehdä ruuasta omia versioita:)
Merimiespihvi tai merimiespata.
Neutaa ja perunaviipaleita.
http://www.uusisuomi.fi/ruoka/merimiespihvi
Eikö nuo pataruuat voi periaattessa kaikki soveltaa päästään, liha kuutioiksi ja ruskistettuna pataan, mukaan sopivassa järjestyksessä vihanneksia, juureksia, sieniä jne. ja sitten jotain millä suurustuu tai sitten haihduttaa liemen vähiin?
Tero
Jauhota karjalanpaistilihat (pussissa käy kätevimmin), ruskista pannulla, siirrä pataan. Huuhtele pannu punaviinillä, lisää huuhdeliemi pataan. Laita pataan pieneksi kuutioitua porkkanaa ja varsiselleriä, vähän vettä, suolaa, pippuria, laakerinlehti(ä). Anna hautua n. tunti-kaksi, lisää hillosipuleita ja kokonaisia, säilöttyjä herkkusieniä (käytä myös sienien liemi), ehkä vähän kermaa. Kuumenna ja tarjoa.
Googlaa chili con carne ja sovittele.
Keitä padassa hyvä tomaattipohja, jossa juureksia, sipulia, paprikaa, valkosipulia, paprikajauhetta, ehkä vähän jeeraa. Ruskista lihat pannulla (huuhtele taas pannu viinillä tai vedellä ja käytä huuhdeliemi) ja lisää pataan. Hauduta ja viimeistele basilikalla, timjamilla, raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa vaikka pastan kanssa.
kreolilainen pata- ihan törkeän hyvää!
tulee mm. lihaa, chorizoa, paprikaa, hillosipulia, mausetekurkkua, kermaa...
Juuri nousin ruokapöydästä ja pata oli ihan hitsin hyvää :) Suosittelen tuota reseptiä lämpimästi kaikille! ap
Tunnin paistoin 175 asteessa ja sitten lisäsin kermaa 2 ½ dl. Sitten nostin lämpötilaa 200 asteeseen ja jatkoin paistamista vielä tunnin. Lopuksi vielä kokonainen aurajuustokuutio sekaan, lisäsin myös ½ pss pakasteherneitä. Sopi erittäin hyvin!
Tuo juuriselleri oli uusi ja maukas tuttavuus, suosittelen sitäkin! ap
Vierailija kirjoitti:
yhteishyvän ruokalehdessä oli viime kuussa pata ruokia joita yhtä kokeilin ja oli hyvää. se oli sellainen makkara tomaatti punaviini pata
karjalanpaistilihoja,
sipulia
paprikaa
tomaattimurskaa
voimakasta makkaraa (chorizo? tyylistä)
punaviiniä
mausteita; suola pippuri paprika jauhe chili...
pari tuntia uunissa ja että olikin hyvää ja vaihtelua siihen iänikuiseen karjalanpaistiin :)
löytyy varmaan tarkempikin ohje yhteishyvän ruokasivuilta
Kiitos, juuri tämäntyyppistä reseptiä kaipasinkin!
Itse tykkään laittaa pataan: naudanlihaa, sipulia, paprikaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa, tomaattimurskaa, valkosipulia ja mausteita oman maun mukaan
Hirvipaisti naapurin Laten tapaan.
Stifado, daube, carbonade flamande, stroganoff, merimiespihvi...
No, tällaisen heitin uuniin:
800 g naudan paistisuikaleita paistettuna
½ juuriselleri pilkottuna
2 porkkanaa pilkottuna
1 purjo viipaleina
7 herkkusientä viipaloituna ja paistettuna
½ l paistinpannulla keitettyä vettä, jossa 1 tl savustettua paprikamaustetta, 2 rkl vasikanfondia, 1 tl suolaa, mustapippuria
lopuksi lisään 2-3 dl kermaa + ½ palaa aurajuustoa
Laitoin nyt uunin 175 asteeseen, kauankohan tuota täytyy pitää?
ap