Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kertokaapa joku hyvä pataruoka jonka voisi tehdä ns. karjalanpaistin tapaan,

Vierailija
02.04.2011 |

mutta eri aineksia ettei aina olisi samaa?



Naudanlihaa tai niitä karjalanpaistilihoja ajattelin siihen laittaa, mutta mitäs mausteita ja muita lisäkkeitä (juureksia tai kasviksia) sinne lisäisi?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

No, tällaisen heitin uuniin:



800 g naudan paistisuikaleita paistettuna

½ juuriselleri pilkottuna

2 porkkanaa pilkottuna

1 purjo viipaleina

7 herkkusientä viipaloituna ja paistettuna



½ l paistinpannulla keitettyä vettä, jossa 1 tl savustettua paprikamaustetta, 2 rkl vasikanfondia, 1 tl suolaa, mustapippuria



lopuksi lisään 2-3 dl kermaa + ½ palaa aurajuustoa



Laitoin nyt uunin 175 asteeseen, kauankohan tuota täytyy pitää?



ap

Vierailija
2/18 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

yhteishyvän ruokalehdessä oli viime kuussa pata ruokia joita yhtä kokeilin ja oli hyvää. se oli sellainen makkara tomaatti punaviini pata

karjalanpaistilihoja,

sipulia

paprikaa

tomaattimurskaa

voimakasta makkaraa (chorizo? tyylistä)

punaviiniä

mausteita; suola pippuri paprika jauhe chili...



pari tuntia uunissa ja että olikin hyvää ja vaihtelua siihen iänikuiseen karjalanpaistiin :)

löytyy varmaan tarkempikin ohje yhteishyvän ruokasivuilta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

toi makkara ainakin kuullostaa mielenkiintoiselta! ap

Vierailija
4/18 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

että pitäisin sen 2-3 tuntia uunissa,silleen et lihat on tosi mureita.Ota aina välillä uunista ja sekoittele ja maistele. Toki en olis laittanut heti purjoa ja sieniä vaan kypsennyksen loppu vaiheessa,voi olla että katoavat pataan ennen kun liha on kypsää....Hyvää siitä varmasti joka tapauksessa tulee vaikka en olekkaan sienien ja aurajuuston ystävä

Vierailija
5/18 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

No, ei mahda mitään kun menivät jo sinne uuniin :) ap

Vierailija
6/18 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Stifado

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
04.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

keitä riisit, paista kanasuikaleita, osta pari erilaista pakastevihannespussia ja kiehauta nopeasti pari min ja huuhdo jääkylmällä vedellä, kuullota purjoa ja paista nopeasti kuumassa pannussa herkkusieniä tai muita sieniä.

Sekoita kannellisessa padassa ja lisää vähän kanalienta tms. Paista 1-2 t 140 asteessa ja mene lasten kanssa ulos. Tai jos on kiire uunissa 160 asteessa 40 min.

Todella hyvää ja voit aina tehdä ruuasta omia versioita:)

Vierailija
8/18 |
04.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Merimiespihvi tai merimiespata.



Neutaa ja perunaviipaleita.

http://www.uusisuomi.fi/ruoka/merimiespihvi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
04.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö nuo pataruuat voi periaattessa kaikki soveltaa päästään, liha kuutioiksi ja ruskistettuna pataan, mukaan sopivassa järjestyksessä vihanneksia, juureksia, sieniä jne. ja sitten jotain millä suurustuu tai sitten haihduttaa liemen vähiin?



Tero

Vierailija
10/18 |
04.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhota karjalanpaistilihat (pussissa käy kätevimmin), ruskista pannulla, siirrä pataan. Huuhtele pannu punaviinillä, lisää huuhdeliemi pataan. Laita pataan pieneksi kuutioitua porkkanaa ja varsiselleriä, vähän vettä, suolaa, pippuria, laakerinlehti(ä). Anna hautua n. tunti-kaksi, lisää hillosipuleita ja kokonaisia, säilöttyjä herkkusieniä (käytä myös sienien liemi), ehkä vähän kermaa. Kuumenna ja tarjoa.

Googlaa chili con carne ja sovittele.

Keitä padassa hyvä tomaattipohja, jossa juureksia, sipulia, paprikaa, valkosipulia, paprikajauhetta, ehkä vähän jeeraa. Ruskista lihat pannulla (huuhtele taas pannu viinillä tai vedellä ja käytä huuhdeliemi) ja lisää pataan. Hauduta ja viimeistele basilikalla, timjamilla, raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa vaikka pastan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
04.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kreolilainen pata- ihan törkeän hyvää!



tulee mm. lihaa, chorizoa, paprikaa, hillosipulia, mausetekurkkua, kermaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri nousin ruokapöydästä ja pata oli ihan hitsin hyvää :) Suosittelen tuota reseptiä lämpimästi kaikille! ap

Vierailija
14/18 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tunnin paistoin 175 asteessa ja sitten lisäsin kermaa 2 ½ dl. Sitten nostin lämpötilaa 200 asteeseen ja jatkoin paistamista vielä tunnin. Lopuksi vielä kokonainen aurajuustokuutio sekaan, lisäsin myös ½ pss pakasteherneitä. Sopi erittäin hyvin!



Tuo juuriselleri oli uusi ja maukas tuttavuus, suosittelen sitäkin! ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
04.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

yhteishyvän ruokalehdessä oli viime kuussa pata ruokia joita yhtä kokeilin ja oli hyvää. se oli sellainen makkara tomaatti punaviini pata

karjalanpaistilihoja,

sipulia

paprikaa

tomaattimurskaa

voimakasta makkaraa (chorizo? tyylistä)

punaviiniä

mausteita; suola pippuri paprika jauhe chili...



pari tuntia uunissa ja että olikin hyvää ja vaihtelua siihen iänikuiseen karjalanpaistiin :)

löytyy varmaan tarkempikin ohje yhteishyvän ruokasivuilta

Kiitos, juuri tämäntyyppistä reseptiä kaipasinkin!

Vierailija
16/18 |
04.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tykkään laittaa pataan: naudanlihaa, sipulia, paprikaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa, tomaattimurskaa, valkosipulia ja mausteita oman maun mukaan 

Vierailija
17/18 |
04.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hirvipaisti naapurin Laten tapaan.

Vierailija
18/18 |
04.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Stifado, daube, carbonade flamande, stroganoff, merimiespihvi...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme neljä kolme