kuinka erota, jos puoliso ei suostu lähtemään

Vierailija

Minkälaisia neuvoja av-mammoilla olisi tämmöiseen tilanteeseen.Ystäväni jo useamman vuoden ajan yrittänyt erota miehestään. Kumpikaan osapuoli ei ole suhteeseen tyytyväinen.

Tilanne on se, että ystäväni omistaa asunnon jossa he asuvat eikä mies suostu muuttamaan pois.Nyt tämä ystäväni on itse ollut pois kotoansa. Käynyt lomamatkalla ja sen jälkeen yöpynyt kaikkien mahdollisten kavereiden ja tuttavien luona. Ja mies vaan istuu siellä asunnossa kuin tatti o_0Miten tuommoisesta miehestä voi päästä eroon?

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

uhkailisin poliisilla, jos ei mikään neskustelu auttaisi. Sitten varmaan vaihtaisin kerran lukot miehen ollessa töissä ja pakkaisin sille matkalaukun oven ulkopuolelle.

Vierailija

Ystäväni on yrittänyt saada miestä etsimään omaa asuntoa kun ei tätä taivasalle raaski heittää.Pitääpä vinkata, että voisi uhkailla poliisilla.

Vierailija

Yhteiselämän lopettaminenMikäli puolisoiden tai perheen tilanne on niin vaikea, että puolisot eivät pysty esimerkiksi perheväkivallan takia jatkamaan yhteiselämäänsä, voi käräjäoikeus kumman tahansa puolison hakemuksesta määrätä toisen puolison välittömästi häädön uhalla muuttamaan pois perheen yhteisestä kodista. Käytännössä se puoliso, jonka kanssa lapset todennäköisesti jäävät jatkossa asumaan, ja kumpi on enemmän asunnon tarpeessa, saa yleensä jäädä yhteiseen kotiin. Kysymyksessä on kuitenkin väliaikainen ratkaisu, joka on voimassa enintään kaksi vuotta. Kyseinen yhteiselämän lopettamista koskeva vaatimus esitetään yleensä avioerohakemuksen yhteydessä.Vierailija

Myös sellainen puoliso, joka omistaa yksin perheen yhteisenä kotina käytetyn asunnon, voidaan yhteiselämän lopettamista koskevan määräyksen nojalla velvoittaa muuttamaan pois asunnosta. Toiselle puolisolle annettu omaisuuden käyttöoikeus on kaiken lisäksi vastikkeeton siihen saakka, kunnes avioero tulee lainvoimaiseksi. Avioeron jälkeiseltä ajalta on mahdollista velvoittaa asuntoon jäänyt puoliso suorittamaan toiselle puolisolle käyttöoikeudesta kohtuullinen korvaus.Vierailija

jos asunto on yksin naisen? Onko miehellä vuokrasopimusta? Nainenhan on ilmoittanut jo ajat sitten, että miehen pitää muuttaa. Luulisi irtisanomisajan jo umpeutuneen.Jos mies mielletään vuokralaiseksi, niin ehkä hänelle voisi antaa irtisanomisilmoituksen ja sitten viedä eteenpäin, jos ei siltikään muuta.

Lainaus:

Yhteiselämän lopettaminenMikäli puolisoiden tai perheen tilanne on niin vaikea, että puolisot eivät pysty esimerkiksi perheväkivallan takia jatkamaan yhteiselämäänsä, voi käräjäoikeus kumman tahansa puolison hakemuksesta määrätä toisen puolison välittömästi häädön uhalla muuttamaan pois perheen yhteisestä kodista. Käytännössä se puoliso, jonka kanssa lapset todennäköisesti jäävät jatkossa asumaan, ja kumpi on enemmän asunnon tarpeessa, saa yleensä jäädä yhteiseen kotiin. Kysymyksessä on kuitenkin väliaikainen ratkaisu, joka on voimassa enintään kaksi vuotta. Kyseinen yhteiselämän lopettamista koskeva vaatimus esitetään yleensä avioerohakemuksen yhteydessä.
Vierailija

ystävättäresi haluaa siitä miehestään päästä laillisesti eroon, niin hänen olisi nyt viisainta ottaa yhteyttää asianajajaan, joka antaa neuvot, miten asiassa tulee edetä.

Vierailija

LAKIMIES VASTAA

Poliisi ei voi häätää entistä avopuolisoa

Julkaistu: 29.3.2009 lehdessä osastolla Asuminen

A A HS

Olen asunut avoliitossa. Kuukausi sitten päätimme erota. Asumme yhä omistamassani asunnossa, eikä avopuoliso suostu muuttamaan pois heikon rahatilanteensa takia. Hän ei suostu maksamaan mitään asumisesta ja ruoasta. Millä saan hänet ulos? Voinko pyytää poliisilta apua? Kun satunnainen seurustelu vakiintuu ja henkilöt muuttavat asumaan yhteen tarkoituksenaan muodostaa perhe, toisen seurustelukumppanin asuntoon muuttanut ei ole vuokrasuhteessa asunnon omistajan kanssa. Ei oleteta, että hänen on maksettava vuokraa asumisestaan, sanoo siviilioikeuden professori Urpo Kangas. Viimeistään kun asuntoon muuttanut on tehnyt muuttoilmoituksen ja ilmoittanut kumppaninsa asunnon asuinpaikakseen, häntä ei enää noin vain saa sieltä ulos.Asunnon omistajan on nostettava häätökanne yleisessä alioikeudessa ja vaadittava päätöstä siitä, että entinen avopuoliso pitää asunnon osaa oikeudettomasti hallinnassaan.Kun häätöä haetaan avosuhteen päättymisen perusteella, tuomioistuin joutuu ensin ratkaisemaan, onko tämä peruste olemassa.Käytännössä näytöksi riittää asunnon omistajan yksipuolinen ilmoitus suhteen päättymisestä, Kangas sanoo.Kun häätötuomio on annettu, asunnon omistajan on pyydettävä ulosottomieheltä päätöksen täytäntöönpanoa."Poliisin puoleen asunnon omistaja voi kääntyä vain silloin, jos satunnainen yökissa ei aamulla ymmärrä kerätä kamppeitaan ja hipsiä porttarista ulos", Kangas täsmentää.Oletus on, että satunnaiselle yövieraalle tarjoilu on ilmaista, mutta entinen avopuoliso on velvollinen korvaamaan, jos hän vastoin kieltoa syö ex-avopuolisonsa jääkaapin tyhjäksi.Avopuolisoiden riitojen ainoa ratkaisumekanismi on tuomioistuin. Siksi vahingonkorvausta on vaadittava kanteella alioikeudessa.Jos ex-avopuoliso muuttuu väkivaltaiseksi ja asunnon omistaja kokee tilanteen uhkaavaksi, hän voi hakea toiselle lähestymiskieltoa.Vierailija

Lainaus:

Mies pitää häätää lain mukaisesti. Se, kuka asunnon omistaa ei vaikuta tuohon asiaan, että kyseessä koti.


tällä miehellä siis oikeus asua ilmaiseksi ystäväni asunnossa?

Asumiskustannukset jäävät kuitenkin ystäväni maksettavaksi, vaikka hän ei nyt pysty kotiinsa menemään.Virallisesti ovat eronneet muutama vuosi sitten, mutta mies on vaan jotenkin keplotellut asuntoasiansa tuolla tavalla :/

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Mies pitää häätää lain mukaisesti. Se, kuka asunnon omistaa ei vaikuta tuohon asiaan, että kyseessä koti.

tällä miehellä siis oikeus asua ilmaiseksi ystäväni asunnossa? Asumiskustannukset jäävät kuitenkin ystäväni maksettavaksi, vaikka hän ei nyt pysty kotiinsa menemään. Virallisesti ovat eronneet muutama vuosi sitten, mutta mies on vaan jotenkin keplotellut asuntoasiansa tuolla tavalla :/
Niissä käy kaikki tilanteet ilmi.

Vierailija

itse vaihtaisin lukot. Mutta jos mies on liia viisas ja tietää noista asioista pitäisi keksia jotain muuta.Jos mahdollista laittaisin asunnon myyntiin ja ostaisin uuden asunnon tilalle. Vai onko tuossakin nyt sitten käynyt niin, että vaikka nainen omistaa sen kyseisen asunnon saisi mies siitä puolet jollei ole avioehtoa..?

Vierailija

kyllä tyhmä juttu, että tuollaista, aika itsestäänselvältä tuntuvaa asiaa, pitää mennä hoitamaan oikeudessa. Sano ystävällesi, että vaatii korvauksia lakiteitse asumisesta.Vaan on kyllä urpo mieskin. Ihan hyväksikäyttäjä! taitaa tietää nuo lakiasiat.

Vierailija

voi olla vaikea myydä, jos siellä asua tönöttää joku ukko.Mikä on käytännössä pahinta, mitä voi käydä, jos vain vaihtaa lukot? Tuskin oikeus nyt aikanaan siihen lopputulokseen tulee, että mies saa muuttaa takaisin. Ehkä jotain rahallista korvausta irtisanomisajan asumisesta?Jos ystäväsi hommaisi miehelle uuden asunnon?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat