Kotiruoka vaikeaa ja vaivalloista tehdä?
Jotkut kaverit on sitä mieltä, että "kotiruokaa" on vaikeaa ja vaivalloista ja aikaavievää tehdä.
Mä en tajuu. Laskin äsken minuutteja kun kuorin kilon perunoita ja tein niistä muusin + pyöräytin paketillisen (400g) lihapullia jotka nyt menee vartiksi uuniin. Aikaa meni 32 minuuttia. Mun mielestä se ei oo paljon.
Kommentit (76)
ei näillä mun kavereilla, max 1 lapsi. Niiden mielestä on vaan helpompaa tunkea pitsa uuniin/hakee kaupasta lämmintiskistä valmista sapuskaa.
ap
tuplamäärä, itse en saa tosin millään tuon ruoan valmistamiseen noinkaan kauaa kulutettua, paitsi jos väännän kastikkeen ja salaatin lisäksi. Ei kai ap ottanut perunoiden kiehumisaikaa mukaan?
eikä oikein ole toimivia vehkeitä ja ei oikein osaa tehdä ruokaa "tosta noin vaan", vaan tarvii aina jonkun reseptin, niin onhan se vaivalloista. Ehkä se ei ole sitä minulle tai ap:lle, mutta joillekin on.
ei ole mitään salaattia tms siinä lisäksi?
Ja vaikka ne perunat kiehuvat itsekseen, niitä täytyy silti pitää silmällä ja se oikeasti vie sitä aikaa. Eli jos vaikka tulee töistä ja lapsilla on nälkä ei paljon auta, että itse ruoan tekemiseen ei mene kauan aikaa, jos kypsymistäkin pitää kuitenkin odotella.
Yleensä perunaa jossain muodossa, lihaa tai makkaraa tai kalaa lisäksi. Salaatti myös.
Jos on kotiäiti, niin aikaahan on riittämiin, kun sitä on ruuan laittoon näin töissä käyvällä kolmen lapsen äidilläkin.
Eiköhän kyse kuitenkin ole laiskuudesta..
ei ole mitään salaattia tms siinä lisäksi? Ja vaikka ne perunat kiehuvat itsekseen, niitä täytyy silti pitää silmällä ja se oikeasti vie sitä aikaa. Eli jos vaikka tulee töistä ja lapsilla on nälkä ei paljon auta, että itse ruoan tekemiseen ei mene kauan aikaa, jos kypsymistäkin pitää kuitenkin odotella.
saattaaks ne vihaiset perunat hyppiä pois sieltä kattilasta ja tehdä pahojaan vai miksi niitä pitää pitää silmällä???
laittaa valmis annos mikroon
uusavuttomuutta on liikkeellä aika paljon, vai liekö laiskuutta?
no sehän nyt ihan riippuu siitä, mitä ruokaa teet; tein possunfilettä lisäkkeineen ja aikaa meni ruoan valmistumiseen 3 tuntia.
En usko, että ap teki ruokaa 32 minuutissa valmiiksi, niin että heti pääsitte syömään tuon ajan jälkeen? Onhan sen huomattavasti nopeampaa heittää joku mikroannos muutamaksi minuutiksi lämpenemään, kotiruokaan menee enemmän aikaa, jokaisen omassa harkinnassa miten aikansa käyttää.
Vaikeaa tavallisen kotiruoan tekeminen ei ole, en ole mikään innokas keittiöhörhö, mutta itse tehty on vain parempaa.
ei ole mitään salaattia tms siinä lisäksi? Ja vaikka ne perunat kiehuvat itsekseen, niitä täytyy silti pitää silmällä ja se oikeasti vie sitä aikaa.
Minulla kiehuu yleensä potut kun istun tässä taikka olen jossain ihan muualla kuin hellan ääressä.
ei ole mitään salaattia tms siinä lisäksi? Ja vaikka ne perunat kiehuvat itsekseen, niitä täytyy silti pitää silmällä ja se oikeasti vie sitä aikaa. Eli jos vaikka tulee töistä ja lapsilla on nälkä ei paljon auta, että itse ruoan tekemiseen ei mene kauan aikaa, jos kypsymistäkin pitää kuitenkin odotella.
saattaaks ne vihaiset perunat hyppiä pois sieltä kattilasta ja tehdä pahojaan vai miksi niitä pitää pitää silmällä???
meillä ainakin pitää seurata, koska vesi kiehuu, että tietää laittaa levyn pienemmälle ja muutenkin katsoa, ettei kiehu yli. Siis silmällä pitämisellä tarkoitin lähinnä sitä, ettei siinä välissä voi lähteä esim ulkoilemaan tai kaupassa käymään. En tiedä sitten onko minulla vain ihan kivikautiset kattilat ja liesi, jos muiden ei näin tarvitse tehdä.
meillä ainakin pitää seurata, koska vesi kiehuu, että tietää laittaa levyn pienemmälle ja muutenkin katsoa, ettei kiehu yli. Siis silmällä pitämisellä tarkoitin lähinnä sitä, ettei siinä välissä voi lähteä esim ulkoilemaan tai kaupassa käymään. En tiedä sitten onko minulla vain ihan kivikautiset kattilat ja liesi, jos muiden ei näin tarvitse tehdä.
että mulla on pyykkipoika kattilassa kiinni, että on ilmarako, jottei kiehu yli. Ja levy on sopivalla lämpötilalla, eihän siinä kiehumaan alkamisessa mene kuin hetki.
Loput 20 min. voikin tehdä mitä huvittaa taikka sitten sitä salaattia/kastiketta siinä samalla.
Eikä kovin vaivalloistakaan. Mutta jos ei ole rutiinia, suunnitelmallista ruokalistaa ja taitoja, niin kyllä se aika AIKAAVIEVÄÄ kyllä on. Eineksen lämmität muutamassa minuutissa, mutta muusin ja lihapullien valmistuminen kestää tunnin.
Tietysti voi tehdä kuten minä eli valmistaa osasia ruuasta suunnitelmallisesti pakkaseen. Esim. lihapullia on helppo pyöräyttää kerralla pari pellillistä, siitä riittää meidän poppoolle ruuaksi viidelle aterialle. Yksi käyttöön heti, loput annokset pakkaseen.
Muusia varten kuorin potut ja pilkon ne neljään osaan, kypsyvät puolta nopeammin.
en väitä että itse tekisin kaiken omin kätösin, mutta on se omatekemä parempaa kun kaupan. Ja tosta perunan kiehumisesta, siinä samalla kun ne kiehuu voi vääntää sen salaatin.. pakkoko se siinä välissä on enää kauppaan lähteä? ja tekee vaikka viikonloppuna niitä lihapullia pakkaseen ja sit ottaa sulamaan. ah kuinka helppoa.
Eikä kovin vaivalloistakaan. Mutta jos ei ole rutiinia, suunnitelmallista ruokalistaa ja taitoja, niin kyllä se aika AIKAAVIEVÄÄ kyllä on. Eineksen lämmität muutamassa minuutissa, mutta muusin ja lihapullien valmistuminen kestää tunnin. Tietysti voi tehdä kuten minä eli valmistaa osasia ruuasta suunnitelmallisesti pakkaseen. Esim. lihapullia on helppo pyöräyttää kerralla pari pellillistä, siitä riittää meidän poppoolle ruuaksi viidelle aterialle. Yksi käyttöön heti, loput annokset pakkaseen. Muusia varten kuorin potut ja pilkon ne neljään osaan, kypsyvät puolta nopeammin.
Vaikka sä tekisit kilosta lihapullia, niin ei siihen kyllä tuntia mene, tai sitten mä olen hemmetin nopee. Olen mä tosin ne pullat useaan sataan kertaan tehnyt.
Itse en voi sietää pakastettua ruokaa, yh. Aina tuoretta teen.
meillä ainakin pitää seurata, koska vesi kiehuu, että tietää laittaa levyn pienemmälle ja muutenkin katsoa, ettei kiehu yli. Siis silmällä pitämisellä tarkoitin lähinnä sitä, ettei siinä välissä voi lähteä esim ulkoilemaan tai kaupassa käymään. En tiedä sitten onko minulla vain ihan kivikautiset kattilat ja liesi, jos muiden ei näin tarvitse tehdä.
että mulla on pyykkipoika kattilassa kiinni, että on ilmarako, jottei kiehu yli. Ja levy on sopivalla lämpötilalla, eihän siinä kiehumaan alkamisessa mene kuin hetki. Loput 20 min. voikin tehdä mitä huvittaa taikka sitten sitä salaattia/kastiketta siinä samalla.
voisit lähteä vaikka ulkoilemaan tai käymään kaupassa sillä välin kun perunat kiehuu?
Onko tosiaan silmällä pitäminen ihmisten mielestä sama asia kuin vieressä vahtiminen tekemättä mitään muuta?
niin voisi mennä hieman enemmän aikaa siinä hellan ääressä.
Miksi ihmeessä muuten ihmiset laittavat lihapullat uunissa ja arvatenkin vielä jostain kuivasta paistinjauhelihasta? Eihän ne ole ollenkaan niin maukkaita kuin pannulla paistetut.
Mutta muuten: kun ruuanlaiton osaa, ei vie kauan.
niin voisi mennä hieman enemmän aikaa siinä hellan ääressä. Miksi ihmeessä muuten ihmiset laittavat lihapullat uunissa ja arvatenkin vielä jostain kuivasta paistinjauhelihasta? Eihän ne ole ollenkaan niin maukkaita kuin pannulla paistetut. Mutta muuten: kun ruuanlaiton osaa, ei vie kauan.
että tykkäävät syödä vähärasvaista ja terveellistä ruokaa. Ja mitä makuun tulee, niin kaikki eivät pidä rasvaista ruokaa hyvänmakuisena.
Eikä kovin vaivalloistakaan. Mutta jos ei ole rutiinia, suunnitelmallista ruokalistaa ja taitoja, niin kyllä se aika AIKAAVIEVÄÄ kyllä on. Eineksen lämmität muutamassa minuutissa, mutta muusin ja lihapullien valmistuminen kestää tunnin. Tietysti voi tehdä kuten minä eli valmistaa osasia ruuasta suunnitelmallisesti pakkaseen. Esim. lihapullia on helppo pyöräyttää kerralla pari pellillistä, siitä riittää meidän poppoolle ruuaksi viidelle aterialle. Yksi käyttöön heti, loput annokset pakkaseen. Muusia varten kuorin potut ja pilkon ne neljään osaan, kypsyvät puolta nopeammin.
Vaikka sä tekisit kilosta lihapullia, niin ei siihen kyllä tuntia mene, tai sitten mä olen hemmetin nopee. Olen mä tosin ne pullat useaan sataan kertaan tehnyt. Itse en voi sietää pakastettua ruokaa, yh. Aina tuoretta teen.
En puhunut ruuan tekemisestä, siis käsityöstä. Vaan valmistumisesta.
VAL-MIS-TU-MI-SES-TA.
Perunaveden kiehuminen ottaa aikansa, samoin pottujen keitto. Ei siinä vaivaa tai läsnäoloa tarvita, mutta jos lapset ovat tosi nälkäisiä, se valmistumiseen menevä aika voi olla liian pitkä.
Eikä siinä sun nopeudella ole paskankaan merkitystä. Vai meinaatko, että jos hypit siinä hellan vieressä pientä tasahyppyä, vesi kiehuu nopeammin hmmm....?
Perunatkin (varsinkin muusin) voi kyllä erittäin hyvin tehdä niin, että laittaa ne vaikka kiehumaan klo 9.15. Varmasti klo 9.30 vesi kiehuu. Sitten vain levy pois päältä ja muksujen kanssa ulos. Perunat on kypsiä klo 11 ja muusin tekemiseen nyt ei millään saa kolmea minuuttia enemmän menemään aikaa. Ja jos ottaa ne lihapullat sieltä pakkasesta, niin ne voi lämmittää muusin tekoaikana.
Totta: monilla se on tosiaan ihan tottumuksesta kiinni. Tässä näkyy sekin, että monien mielestä vauvoille on tosi vaivalloista tehdä ruokaa ja soseet helpompia. Tokihan se on vaivalloista jos ei itselle tee muuta kuin eineksiä. Jos taas tekee itselle muutenkin ruokaa, niin tuleehan ne vauvan ruoat siinä samalla.
Ja sitä ruokaa saa tehdä vaikka kolminkertaisen satsin, jotta riittää. Taitaa mennä aikaakin enemmän kuin 32 minuuttia.
Voisko olla niin?