Lue keskustelun säännöt.
Lintu75 ja possupiiraat...
25.10.2005 |
Kävin katsomassa kuvia leivonnaisistasi ja nyt kaipaisin vinkkejä possupiiraiden tekoon. Eli oliko ne tehty voitaikinasta vai mistä ja mitä käytit silminä jne.? Meillä on pian lastenjuhlat ja olisi kiva tehdä piiraita sinne. Kiitos jo etukäteen jos viitsit vastata.
Kommentit (2)
Piirakat oli söpöjä, meidän 3-vuotias ihastui niihin myös ja haluaa niitä juhliinsa, eli pitää alkaa huomenna niitä värkkäilemään.
Ap
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Possupiirakoista....
nämä käyvät askartelusta, joihin voi ottaa lapset mukaan ja ovat aika aikaa vieviä, mutta lopputulos on niin kiva, että melkein ei raaskis syödä=)
Porkkanavoitaikina:
400g porkkanoita
150g margariinia
4dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1tl leivinjauhetta
Keitä kuoritut paloitellu porkkanat kypsiksi vähässä vedessä.
Kaada neste pois ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.
Sekoita pehmeä rasva ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi käsin. Lisää joukkoon porkkanasose, sekoita mahdollisimman vähän.
Kaulitse taikina kelmun välissä ja anna jähmettyä hetki kylmässä.
Sillä aikaa voit tehdä täytteen.
En ihan tarkkaan muista mitä siihen tulee, mutta tässä vois olla jotain sinnepäin:
4oog jauhelihaa
sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä
2rkl vehnäjauhoja
töräys ketsuppia
suolaa
pippuria
sulatejuustoa
Paista jauheliha ja sipulisilppu, lisää mausteet, vehnäjauho, ketsuppi ja sulatejuusto.
Ota juomalasilla ympyröitä, alimmalle laita lusikallinen täytettä, toinen kanneksi. Mulla on sellaisia pikkumuotteja, joilla teen kolmio-korvat ja pyöreän kärsän possuille, ne voi leikata veitselläkin.
Ne voi " liimata" vedellä possun naamaan kiinni, pippurit silmiksi.
Lopuksi voitele munalla ja paista 200 asteessa.
Näpräilyn iloa!