Mitä rasvaa laitatte taaperon leivälle? Minkä merkkistä ja paljonko rasva-%?
Me ollaan tähän asti käytetty Beceliä, jossa on oliko se 38 % rasvaa, mutta kuulin juuri, että lasten rasiamargariineissa pitäisi olla rasvaa vähintään 60 %.
Kommentit (21)
Ja juuri tuon suosituksen vuoksi näin.
itse laitan lapsen leivälle sinistä Keijua, täysin kasvipohjainen
Joo, ei varmaan lapset tarvitse kovia tyydyttyneitä rasvoja, mutta minä kun en vaan usko kaikkeen mitä kerrotaan. Voi on minusta hyvä vaihtoehto kohtuudella käytettynä. Ruoanlaitossa en sitten käytäkään sitä koskaan. Ihan terveitä nuo ovat ja niillä on myös terve suhtautuminen ruokaan.
Enkä aio vaihtaa.
Rasvan laatu on tosi tärkeää pienelle sydämelle ja nyt pieneinä ne ravitsemustottumukset muodostuu.
Voista tehdään edelleen tutkimuksia, eikä enää ole niin itsestäänselvää sen heikkous margariineihin verrattuna. Olen ihan tietoinen noista rasvasuosituksista, mutta henkilökohtaisesti ja asioista aika perusteellisesti selvää ottaneena voin sanoa että ravintotutkimus on vielä lapsenkengissään. Monet tutkimukset (ei siis vain näissä rasvajutuissa) puhuvat toinen toistaan vastaan. Siksi käytän voita, joka on minusta hyvää. Myös sillä on aika suuri merkitys, mitä tuntemuksia suuhun pistettävä ruoka herättää.
toiselle enemmän kun on laihanlainen ja toiselle vaan sipaisu
Me ollaan käytetty KevytLeviä, 40%, onko se ok vai pitäisikö olla Floraa, keijua vai mitä?
Joo, ei varmaan lapset tarvitse kovia tyydyttyneitä rasvoja, mutta minä kun en vaan usko kaikkeen mitä kerrotaan. Voi on minusta hyvä vaihtoehto kohtuudella käytettynä. Ruoanlaitossa en sitten käytäkään sitä koskaan. Ihan terveitä nuo ovat ja niillä on myös terve suhtautuminen ruokaan.
Voi on kuitenkin näistä levitteistä luonnollisin.
"Tyydyttyneet rasvat on pahoja"... ette sitten varmaan imetäkkään lapsianne, äidinmaidossa tyydyttyneiden rasvahappojen osuus on lähes 50%, voissa 70% (vrt. keijussa 22%
joten myös taaperon leivältä löytyy niitä.
Varmaan joku margariini olisi terveellisempää, mutta kun niitä menee meillä niin älyttömän vähän että sama purkki kestäisi vuoden...
En usko tippaakaan näihin nykysuosituksiin. Uskokoon joku muu ken haluaa. Näissä suosituksissa on varmasti vielä paljon, mitä emme tällä hetkellä tiedä. Luonnontuotteet kunniaan.
Tietää ainakin mitä siinä on, ei mitään epämääräistä kasvisrasva-lisäaine-jauho-sekoitusta...
Eikös se ole tyyliin puoliksi voita ja puoliksi margariinia?
En usko tippaakaan näihin nykysuosituksiin. Uskokoon joku muu ken haluaa. Näissä suosituksissa on varmasti vielä paljon, mitä emme tällä hetkellä tiedä. Luonnontuotteet kunniaan.
tai joskus voi-oliiviöljy-seosta, jota mies yleensä käyttää.
Mahdollisimman vähän e:tä sun muuta on meidän johtotähti.
kun tutkimusten mukaan lapsillakin on korkeaa kolesterolia...
eikä hajuakaan mistään prosenteista......
Meillä ei käytetä lasten eikä aikuisten leivän päällä levitteitä, joten niitä ei löydy jääkaapista edes vieraille. Joskus voi olla jotain tuorejuustoa. Lapset on kasvaneet ja kehittyneet ihan normaalisti.
Voi on kyllä parhaan makuista ja terveellisintä.
Ja oivariini on voin ja rypsiöljyn sekoitus, ei margariinin. Ja öljynä käytän kylmäpuristettua rypsiöljyä, koska siinä on parhaat rasvahappokoostumukset, vrt. tavalliseen rypsiöljyyn tai oliiviöljyyn =)
Minä laitan voita kuten itsellenikin.