Onko rypsiöljy todella terveellisempää kuin oliiviöljy
Kreikassahan juodaan vain oliiviöljyä ja eletään todella terveinä ja pitkään.
Kommentit (49)
Rypsiöljyssä on parempi rasvahappokoostumus ja siinä on erinomainen omega-6:n ja omega-3:n suhde. Rypsiöljyssä on myös enemmän K- ja E-vitamiineja. Lisäksi se soveltuu myös paistamiseen toisin kuin oliiviöljy, jota kuumennettaessa syntyy transrasvoja.
Rypsiöljyssä on parempi rasvahappokoostumus ja siinä on erinomainen omega-6:n ja omega-3:n suhde. Rypsiöljyssä on myös enemmän K- ja E-vitamiineja. Lisäksi se soveltuu myös paistamiseen toisin kuin oliiviöljy, jota kuumennettaessa syntyy transrasvoja.
Ajattelin alkaaa ottaa luskallisen päivässä raakana, terveydeksi.
Mutta miksi kreikkalaiset elää pitkään vaikka ne ei syö ollenkaan rypsiöljyä?
Toki voisin ottaa rypsiöljyäkin, mutta sitä kun moni pitää jopa myrkyllisenä, oliiviöljyä ei kai kukaan.
Rypsiöljyssä on parempi rasvahappokoostumus ja siinä on erinomainen omega-6:n ja omega-3:n suhde. Rypsiöljyssä on myös enemmän K- ja E-vitamiineja. Lisäksi se soveltuu myös paistamiseen toisin kuin oliiviöljy, jota kuumennettaessa syntyy transrasvoja.
Ajattelin alkaaa ottaa luskallisen päivässä raakana, terveydeksi.
Mutta miksi kreikkalaiset elää pitkään vaikka ne ei syö ollenkaan rypsiöljyä?
Toki voisin ottaa rypsiöljyäkin, mutta sitä kun moni pitää jopa myrkyllisenä, oliiviöljyä ei kai kukaan.
Rypsiöljy ja oliiviöljy ovat hyvin lähellä toisiaan ja ainoa merkittävä ero on tuo suhdeluku ja transrasvojen synty. Kreikkalaisten pitkää ikää selittää muun muassa erilainen geeniperimä. Valitettavasti suomalaisten perimä sisältää suuremman riskin diabetekseen ja sydän- ja verisuonitauteihin. Kreikkalaisilla ja italialaisilla taas on omat vaivansa, jotka ovat meillä harvinaisempia.
Enpä ole koskaan kuullut rypsiöljyä pidettävän myrkyllisenä. Mistä moinen tieto? Propsit muuten, jos saat vedettyä oliiviöljyä lusikallisen raakana. Kokeilin kerran rypsiöljyllä samaa, kun ei nuo kapselit mene kurkusta alas. Maku oli ihan jees mutta se rasvaisuuden tunne jäi suuhun todella pitkäksi aikaa.
Terkuin lainaamasi henkilö
lusikallisen pivässä ja terveyden vuoksi, niin silloin suosittelen joko pellavaöljyä tai Camelinaa.
Tai voit ottaa varman päälle ja laittaa lusikkaasi puolet rypsi- ja puolet oliiviöljyä.
Tärkeintä taatusti on se, että molemat ovat kylmäpuristettuja.
Enpä ole koskaan kuullut rypsiöljyä pidettävän myrkyllisenä. Mistä moinen tieto?
Ihan Antti Heikkilä. Ja aika tieteellisesti asian perustelee, mistä perustelusta en kyllä valitettavasti ymmärtänyt mitään
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=99
Antti Heikkilä on yksi suuri vitsi tällä alalla. Suoraan sanoen en kovinkaan paljon luottaisi hänen sanaansa vaan tutustuisin itse useisiin tutkimuksiin. Tämä vain vaatii valtavasti vaivaa ja suurin osa asiasta menee tavalliselta ihmiseltä yli hilseen. Valitettavan usein ihmiset myös tukevat mielipiteensä vain yhteen tutkimukseen/tutkijaan tai sellaisiin tutkimuksiin, joissa tutkimusasetelmat eivät ole kelvollisia. Jälkimmäisiä tutkimuksia on aivan liikaa. Nuo huonot tutkimukset ovat yksi syy muun muassa sille, ettei EFSA ole antanut tarveysväitettä kuin muutamille tuotteille.
Loppujen lopuksi opimme joka päivä jotain uutta elimistöstämme ja käyttämästämme ruuasta. En silti luottaisi pelkkään Heikkilän sanaan tässä asiassa mutta kukapa tietää mitä seuraavat tutkimukset meille kertovat.
(ja muiden Välimerenkansojen) terveys ja pitkä ikä johtuu myös terveellisestä ruokavaliosta ja siitä, että siellä paistaa aurinko enemmän kuin meillä (D-vitamiinia taivaalta!).
Tiedän, että rypsiöljy on tajuttoman terveellistä, mutta maku ei vain miellytä. Käytän oliiviöljyjä myös ruuanlaitossa, niitä on keittiössä useita.
Muutamia vuosia sitten eteläiset EU-jäsenvaltiot saivat EU:n budjetista valtavia summia oliiviöljyn markkinointiin koko unionin alueella. Näiltä ajoilta on jäänyt takaraivoon oliiviöljyn ylivoimaisuus.
No eihän se oliiviöljy mitään huonoa olekaan, mutta kyllä myös rypsiöljy on ainakin yhtä hyvää kasviöljyä.
Rypsiöljyn myrkyllisyys liittynee Amerikkalaisten suhtautumiseen Kanadassa kehitettyyn Canola Oiliin, joka on keinotekoisesti valmistettu öljy, rypsistä lähtöisin sekin. Ovat siis toistensa kaltaisia öljyjä, mutta Canola Oilin terveellisyydestä ollaan hyvin montaa mieltä.
Rypsiöljyn myrkyllisyys liittynee Amerikkalaisten suhtautumiseen Kanadassa kehitettyyn Canola Oiliin, joka on keinotekoisesti valmistettu öljy, rypsistä lähtöisin sekin. Ovat siis toistensa kaltaisia öljyjä, mutta Canola Oilin terveellisyydestä ollaan hyvin montaa mieltä.
Lisään vielä kirjoitukseeni, että jos terveyttä edistääksesi meinaat ottaa päivittäin huikan öljyä, niin tutkipa kylmäpuristettua kookosöljyä vaihtoehtona. Hyvämaineinen terveyden edistäjä :)
Suomessa viralliset terveystahot suosittelevat kysyttäessä rypsiöljyä. He eivät sano oliiviöljy. Tämä johtuu siitä että elämme kepulandiassa
Suomessa viralliset terveystahot suosittelevat kysyttäessä rypsiöljyä. He eivät sano oliiviöljy. Tämä johtuu siitä että elämme kepulandiassa
Rypsiöljyn myrkyllisyys liittynee Amerikkalaisten suhtautumiseen Kanadassa kehitettyyn Canola Oiliin, joka on keinotekoisesti valmistettu öljy, rypsistä lähtöisin sekin. Ovat siis toistensa kaltaisia öljyjä, mutta Canola Oilin terveellisyydestä ollaan hyvin montaa mieltä.
Jalostamaton rypsiöljy on myrkyllistä erukahapon vuoksi, jalostettu rypsiöljy on sellaista, että sen määrä on jalostettu tosi pieneksi. Rypsissä on omega3:sta, mutta ei kovin hyvin ihmisen käytettävissä, se pitää muuntaa eläinomegaksi. Kuumennettaessa monityydyttymättömät öljyt myös muuttuvat hapettuneemmaksi, joten ainakaan ei kannata kovin paistaa rypsiöljyllä. Jos sitä käyttää, terveellisin on kylmäpuristettu ja sitten esim. salaatissa.
Koska se on vaan ihan eri maailmasta kuin joku rypsiöljyn litku. Makukin aivan eri luokkaa. Tosin moni sanoo että sitä ei sitä esim. makeisiin leivonnaisiin varmaankaan voi käyttää?? En tiedä kun en moisia leivo. Kreikkalaiset ainakin käyttää! Ja hyviä ovat ne leivonnaiset.
Kaikkeen suolaiseen leipomiseen ja ruuanlaittoon maku omakohtaisella kokeilemisella ainakin on aivan loistava. Ja tietty juurikin salaatin mausteeksi ja ylipäätään kasvisten. Nam nam.
Ja Kreikkalaisten pitkä elinikä johtuu nimenomaan terveellisestä ruokavaliosta ja puhtaista ruoka-aineista. Hehän ovat melko tukevia monetkin, mutta silti todella terveitä.
sinä, joka väitit, että rypsiöljy terveellisempää kuin oliiviöljy...asia on juuri päinvastoin: oliiviöljyssä on parempi omega6/3 -suhde. ja toisin kuin rypsiöljy, oliiviöljy soveltuu paremmin paistamiseen.rypsiöljyllä paistettaessa syntyy haitallisia yhdisteitä.
kaikkein turvallisin,paras rasva paistamiseen on voi.
kotimaista luomu kylmäpuristettua rypsiöljyä. Tartteeko sitä merten takaa oliviiöljyn muodossa rahdata? Lisäksi vehnänalkioöljyä lusikallinen päivässä.
Eipä täällä tiedätä rypsiöljystä yhtään mitään. Se ei sisällä yhtää omega 3:sta, vaan pelkästään sen esiasteen, joka on aivan eri asia.
Voi tai kookosrasva ovat oliiviöljyn lisäksi niitä parhaita rasvoja!
siellä ei mitään muuta juoda? Eikö niille tule jano?