G:Millä keität kahvisi ja suosikkikahvimerkkisi?
Kommentit (37)
joten on pakko kysyä: miksi ei saa kaataa puhdasta vettä puhtaalla kahvikannulla puhtaaseen vesisäilöön?
Kahvissa on rasvaa, jonka ei olisi hyvä joutua suodatinputkistoon (heikentää kahvin makua ja laatua). Kahvipannun peseminenkään ei välttämättä riitä poistamaan kaikkea rasvaa.
Enpä tullut tuota ajatelleeksi, vaikka kahvin rasvaisuuden tiedänkin ja me säilytetään siksi kahvia jääkaapissa.
joten on pakko kysyä: miksi ei saa kaataa puhdasta vettä puhtaalla kahvikannulla puhtaaseen vesisäilöön?
Kahvissa on rasvaa, jonka ei olisi hyvä joutua suodatinputkistoon (heikentää kahvin makua ja laatua). Kahvipannun peseminenkään ei välttämättä riitä poistamaan kaikkea rasvaa.
se on niin saatanan rumakin, mutta must näköjään suomalaisessa rivitalossa
tarkoitus on keittää hyvää kahvia ja siinä tarkoituksessa Moccamaster on hyvä. Saatananko väliä sillä on, jos se nyt ei ole ehkä maailman hienointa desingiä. Ja siksi toisekseen, Moccamastereita on monenlaisia malleja monilla väreillä, että yleistäminen siinäkin mielessä on vitun tyhmää.
Terveisin yksi Moccamasterin käyttäjä, joka ei asu rivitalossa. :D
En sitä inhoa enkä siis myöskään hauku :) Mutta oman kokemuksen mukaan tärkeintä on mitä kahvia käyttää. Toki kahvinkeittimissäkin on eroja, mutta itse en huomaa niin isoja eroja tavallisissa peruspresidenteissä yms. jotka on keitetty erilaisilla kahvinkeittimillä (olettaen että ovat puhtaat jne) kuin jos vertailen eri kahvilaatuja. Hyvälläkään keittimellä ei saa heikommasta kahvista yhtä hyvää kuin huonommalla keittimellä paremmasta kahvista. Ja en nyt sitten sano että moccamasterin käyttäjät hankkisivat vaan huonolaatuista kahvia ;)
Meillä on vaan pressopannu + mutteripannu espressolle. Tykkään niiden yksinkertaisuudesta :)
Jännä, kun tuo Moccamaster herättää noin suuria intohimoja (siis ilmeisesti kateutta...). Mulle on ihan sama, millä muut sumppinsa keittävät, mutta itse olen monia keittimiä kokeiltuani päätynyt mielestäni parhaaseen.
Olen pahollani, että Moccamaster mielestäni on laadukas, nopea, helppohoitonen ja ok-näköinen keitin. Olen pahoillani myös siitä, että meillä on riittävän iso keittiö sen säilyttämiseen ja että se ei hinnaltaan ole ollut meille liian kallis (itse asiassa meillä on paljon, paljon kalliimpi espressokeitinkin, mutta sitä innostutaan käyttämään vain ajoittain).
se on niin saatanan rumakin, mutta must näköjään suomalaisessa rivitalossa
En tajua mistä ihmisille on tullut tuo käsitys että Moccamasteria on tasan yksi malli.
Minusta ovat ihan nättejä ja muotonsa vuoksi vie itse asiassa vähemmän tilaa kuin tavis kahvinkeitin, joka on sellainen möhkäle ettei oikein mitekään perin ole hyvä pöydällä.
Meille hankittiin Moccamaster, koska tympiinnyttiin juomaan liian hailakkaa tai vaihtoehtoisesti palanutta kahvia normikeittimellä. Lisäksi jos seisoi pari minuuttia kaummin niin maku oli jo kitkerä. Ei keittimen sikäli tarvitsisi olla Moccamaster, mutta ehdottomasti joku parinkympin peruskeitintä pätevämpi. Tykkään nauttia kahvini sellaisena kuin pitääkin. Moccamasterin saa myös helposti puhdistettua.
huolisi MITÄÄN Moccamasteria, kun ovat niin rumia. Enkä ole työpaikalla tai ystävän luona, joissa masterit, huomannut mitään eroa maussa, kunhan kahvi on tuoretta ja keitin puhdas keitettäessä. Eron huomaakin kahvimerkeissä.
Eli itse keitän uudehkolla Braunilla ja vain Presidenttiä.
en ole kateellinen moccamasterista, voisin ostaa sellaisen vaikka joka päivä
mutta en osta, on iso ja ruma
ja sulle joka ihmttelit miksi kaikilla on moccamasterit, niin sulla ei kai oo. se on vaan paras hinta/laatu ja kestävyys.
kahvinkeitin oli jostain Markantalosta, oisko maksanut 60 mk. Kesti jotain 10 v., tai oikeastaan pannu meni rikki, joten ostin uuden keittimen. Uusi oli ihan normaali "kunnon" keitinmerkki ja edelleen pelittää hyvin, vaikka useita vuosia vanha.
Ei minun elämäni siitä hetkahda, jos "joudun" 10 vuoden välein vaihtamaan keitintä, tuleepahan vaihtelua edes. Ja kahvimerkkinä Pressa.
kahvissa kuitenkin ole oleellisinta veden puhtaus ja kahvin paahto ja jauhatus, ei minkä merkkisellä keittimellä sitä tekee. Come on, aikuiset ihmiset! :D
Parjattu moccamaster ja Classic Reko -kahvi. Ei ole kaunis keitin, mutten sitä siksi ole valinnutkaan. Satun vain pitämään moccamasterilla keitetystä kahvista. Ei ole juolahtanut mieleenkään, että se olisi jotenkin erikoinen. En edes tiedä keitinten hintoja.
kahvissa kuitenkin ole oleellisinta veden puhtaus ja kahvin paahto ja jauhatus, ei minkä merkkisellä keittimellä sitä tekee. Come on, aikuiset ihmiset! :D
kun mammat on saaneet Vauvalehden tilaajalahjana Moccamasterit, niin sitten sitä ollaan olevinaan niin laatutietoisia:D
Moccamaster nyt vaan _on_ laadultaan parempi keitin kuin jotkut kiinalaiset halppismallit. Tuen mielelläni eurooppalaista käsityötä.
Keitin saatiin joululahjaksi jo vuosia sitten. Tykkään, kestää kauemmin kun muut. Mummolla on tosi vanha Moccamaster, kaiketi joltain 70-luvulta jo (kai niitä jo silloin oli? saattaa siis olla myös vanhempi) ja edelleen keittää hyvät kahvit. Itsellä ollut 90-luvun alusta ehkä 6 eri keitintä (ainakin Philipsiä ja Braunia) ja niin vaan ovat kaikki menneet vaihtoon.
Suosikkeja ovat kohtuullisen tummat. Vaihtelevasti Brazil, Reko, Robert Pauligiun se punavihreä. Usein ostan myös niitä alueellisesti nimettyjä kahveja (Kenya yms).
Espressotyyppiset (Parisienne) menee liian tummaksi aamukahviksi, mutta niistä saa loistavaa maitokahvia, siis 50-50 seoksella.
juhlamokkaa tai presidenttiä. Juhla mokkaa yleensä.
Dolce Gustolla Lattea.
ja mieluiten Kulta-Katriina. Mikään ei oo kauheampaa kun laiha kahvi, tee keitetään eri tavalla.
ei-barista
Moccamasterilla keittelen, Pauligin tummapaahtoista Hienoa. Voisi juoda tummempaakin. Parisien on aika kauheaa litkua, olen juonut paljon parempiakin tummia, jotka ei maistu palaneelle!
Juhlamokkaa ja Brazilia.